Nederlandse hulp na vliegramp Suriname

40

Een team van Nederlandse forensische deskundigen gaat helpen bij de identificatie van de slachtoffers van het vliegtuigongeluk gisteren in het oosten van Suriname waarbij negentien mensen om het leven kwamen. Dat schrijft NRC Handelsblad.

Suriname diende gisteren een officieel hulpverzoek in. ,,Het gaat om hulp bij de identificatie van de slachtoffers en hulp bij het onderzoek naar de oorzaken”, zei een zegsman van de minister van Buitenlandse Zaken in NRC. Nederland zal ,,alles doen wat mogelijk is om de gevraagde ondersteuning te bieden”, aldus Verhagen zelf.

,,De situatie waarin de verkoolde lijken verkeren, is voor de regering aanleiding om deskundigen te laten halen voor het forensisch onderzoek”, verklaarde de Surinaamse vicepresident Ramdien Sardjoe volgens de krant.


40 REACTIES

 1. Is erg mang wat er is gebeurd met onze kondrémangs.

  Is goed dat die Nederlanders die onderzoek gaan doen want eerlijk is eerlijk op dat gebied behoren ze tot de beste van de wereld.


  Maak melding

 2. Aller eerst mijn medeleven aan de nabestaanden , strekte!

  ….waarom moeten ze die bakras weer gaan slijmen(typisch deze regering) ,de slachtoffers zijn tog weleens naar de tandarts geweest ,die zullen wel iets hebben gedocumenteerd over hun gebid….die (bekrompen)bakras zullen ons weer onderontwikkeld vinden.


  Maak melding

 3. Mijn innige condoleances aan alle familieleden.
  Styerkte toegewenst dit verlies te dragen. Ik vertrouw dat de inzittenden verzekerd waren ?

  En dat de Ned. regering 1 permanente vertegenwoordiging te4 Surinen stationeert voor zulke gevallen.
  Of dat deze station mededelingen doet voor de handhaven saty-regulations.

  Vriendelijke Groeten aan alle nabestaanden, de heen geane mensen met voldoende respekt te behandelen, hen eer te bewijzen alvorens te begraven, of in urnen te doen.

  Vriendelijke Groeten,….


  Maak melding

 4. Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden.
  Heel veel sterkte! Het is verschrikkelijk.
  Verder wil ik reageren op de inzending van Jap-Japi. Typisch weer een gefrustreerde Surinamer (getuige de schuilnaam) die niet eens de moeite neemt de taalfouten uit de tekst te halen (of is deze persoon heel slecht in spelling!), en alleen maar commentaar heeft op het goede van een ander. Ik schrijf het maar toe aan een gebrek aan zelfvertrouwen. Waar moet Suriname anders de expertise vandaan halen? Nederland heeft bewezen dat zij expertise heeft in forensisch onderzoek. Bovendien heeft zij de middelen.


  Maak melding

 5. De vliegvelden van binnenland van suriname zien als ananas en casave velden .

  Waar zijn de deskundigen van Suriname en van Vene
  Ik bedoel de ambtenaren “deskundigen”met valse papieren…


  Maak melding

 6. Zo , we hebben een psychologe tevens perfectionist bij op de site , die ook geen onmiddelijk begrip heeft voor een snelle reactie met eventuele type fouten.

  Ik heb tenmiste geloof in eigen kunnen en val niemand persoonlijk aan , laat je klasse zien,duidel is wel dat we onzeker over ons eigenkunnen maar vertrouwen in de bakras, in geval je een Surinamer bent.


  Maak melding

 7. Jammer dat sommige Surinamers (zoals ene “Jap-Japi”) zo reageren op hulp uit Nederland. Was hulp uit Amerika, Brazillie of een ander land wel goed geweest dan? Voor zon klein landje als Suriname is het toch ook onzin om een compleet team van forensisch experts eropna te houden? Nederland doet gewoon waar het goed in is, en als Nederland expertise uit het buitenland nodig heeft (bv het Nationaal Monument op de Dam reinigen) dan bellen wij ook gewoon de Duiters op om de klus te klaren. Je hoort er geen Nederlander ove rmekkeren. Kom op Jap-Japi die nationale trots gaat je nergens brengen hoor, wees lekker praktisch. Nederland is met die houding ver gekomen.


  Maak melding

 8. Margriet(react. 6) : “Verder wil ik reageren op de inzending van Jap-Japi. Typisch weer een gefrustreerde Surinamer (getuige de schuilnaam”……………………………
  :tegenwoordig mag je niet eens een “nikname Jap-japi” gebruiken die je leuk vind klinken,als ik “proffesor”had gebruik was ik misschien beschuldigd van hoogmoed .

  Margriet: “die niet eens de moeite neemt de taalfouten uit de tekst te halen (of is deze persoon heel slecht in spelling!” …………………………….:als je van juffrouw Margriet geen ruimvoldoende of hoger voor gramatica op school kreeg , mag je ook geen reactie geven.

  Psychologe Margriet: “Ik schrijf het maar toe aan een gebrek aan zelfvertrouwen. Waar moet Suriname anders de expertise vandaan halen?”………………………………..
  :misschien wel een zeer tegenstrijdige alinea Margriet,maar volgens mij blijkt uit mijn eerdere reactie(react. 3) juist hoeveel vertrouwen ik heb in eigen kunnen.

  ………………………………………Het kan dat ik er helamaal naast zit , maar oordeeld u zelf over “Jap-japi” en “Margriet”.


  Maak melding

 9. Sterkte aan alle nabestaanden.

  De slachtoffers moeten nog geïdentificeerd worden, maar sommigen hebben ondanks dat ze wel of niet hun medeleven hebben betoond aan de nabestaanden, absoluut geen respect voor de overlevenden, want ze zijn weer aan het schelden geslagen.
  Typisch Surinaams!!!!!!!


  Maak melding

 10. het ergste wat wij hier kunnen doen is de schuld in wie dan ook zijn schoenen te schuiven dit is erg genoeg niemand weet wat de oorzaak van deze crash is,we kunnen beter een pas op de plaats maken de nabestaande en heel suriname condoleren ,spijt om dit nu te zeggen maar sommige surinamer zijn dom en blijven dom sorry als je in nood ben en je krijg hulp of deskundigheid wat je niet heb is het toch alleen maar goed mens hou toch een keer op met gezeik altijd, wat dat betref ben ik het eens met nummer 6.


  Maak melding

 11. jap Japi dat je lange tenen heb en niet over intellectuele en empatische vermogens beschikt weten we wel. Je hoeft het echt niet zo uit gebreid te etaleren.


  Maak melding

 12. Sterkte aan de nabestaanden!
  Er moet EERST een dergelijk dramatisch ongeluk gebeuren voordat er actie wordt ondernomen. wachten maar tot een volgend ongeluk dus. wat kan het Front nog anders doen. Vene zegt zelf dat ze vliegveld dramatisch zijn en dit ongeluk een demonstratie daarvan en aantoond dat er iets moet gebeuren. Echter wacht hij blijkbaar telkens tot er dus dodelijke ongelukken gebeuren. Ook de toenemende verkeersongelukken met dodelijk afloop baart hem blijkbaar geen zorgen, tot er misschien ene kind van een hoogwaardigheids ( in feite laagwaardigheids)bekleder er aan gaat. Net de controles op schiphol, gaat ze geen ene mallemoer aan tot een dnalid of min of diens familie wordt gevisteerd, dan wordt er doelloos geblérd en vervolgens alles in de doofpot gestopt.
  Vene: baba soeteh, baba soeteh, soeteh he, soeteh he. af en toe schrikt hij wakker en mompelt hij iets en slaapt dan door.
  Dat is wat zich een president noemt.


  Maak melding

 13. Bij deze condeleren wij de nabestaanden en wensen hen en de mensen om hun heen veel sterkte en troost toe.

  Ook verzoeken wij een ieder om respect te tonen voor de overledenen en hun nabestaanden en negativiteit in hun reacties achterwege te laten.


  Maak melding

 14. Neus , niet vergeten dat ik ook nog onterecht andere namen gebruik …,ra,ra, welke zullen het dit keer zijn.

  verder geen nieuws want ik ben in Rouw ,intelectuele en empatische neus en bedankt voor je ononderbouwde reactie.

  ik condoleerd en vergeef ook jouw met ons groot verlies “wang gado de”


  Maak melding

 15. heel veel kosmische kracht,licht en liefde aan alle nabestaanden, de diterkteur en personeel van bleu wings
  mijn broer(Hoofd v.d. technische dienst) we zijn in gedachten bij jullie, no bruja,het hogere zelf is met jullie, jullie verdriet is ook onze verdriet.

  krindeistari


  Maak melding

 16. Jap Japi,

  Je moet gewoon opzouten met je gekraai en denk positief over zaken. Je hebt waarschijnlijk de schoolbanken niet gezien !

  Snekie condoleerd de nabestaanden….


  Maak melding

 17. snekie tere ,ik zout op en dan pleur jij ook op oke , deal

  aan jouw reactie tezien ben ik misschien zelfs hoger geschool als jouw , klootzak!


  Maak melding

 18. het is triest dat er weer een ongeluk is gebeurd, de rillingen open dan door je lijf
  bij het lezen van z’n bericht,
  ik wens dan ook een ieder die hierbij betrokken is veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  gr. schoerpioen


  Maak melding

 19. Surinaamse autoriteiten hebben een officieel hulpverzoek ingediend en Nederland gevraagd een forensisch team te sturen om te helpen bij het onderzoek naar de vliegramp en identificatie van de slachtoffers.


  Maak melding

 20. Beste Japi Japi,

  Mischien heb je gelijk dat je hoger opgeleid bent dan mij. Want dat merk ik ook aan je reacties. En ik denk dat de andere reageerders van deze forum ook hebben gemerkt. Een hoogopgeleide vernedert zichzelf niet op het niveau van jouw. Die zijn ruimdenkende mensen, die wij met een mooi woord deskundigen noemen. Deze mensen zijn realistisch en maken gebruik van de kansen die zij tegenkomen door samen te werken met een ieder en elk land op basis van wederzijdse voordelen door deskundig te onderhandelen met elkaar. Emotionele uitlatingen worden achterwege gelaten.

  Wat mij opvalt in jouw reaktie is dat je op basis van frustraties reageert en met zinloze en waardeloze op- en aanmerkingen op deze forum komt.
  Blijkbaar kan je hier op deze forum je frustraties kwijtraken.
  Ik denk dat je voor de buitenwereld wegrent en niet bij een Psychiater wil gaan om daar genezen te worden. Door jezelf te laten genezen, daal je niet in je eigenwaarde.

  Doe maar eens een swot-analye van je eigen persoonlijkheid en probeer middels een Persoonlijke OntwikkelingsPlan je eigen kwaliteiten en zwakten te ontwikkelen. Hiermee zal je gewoon beter worden in de maatschappij en je zult jezelf beter leren kennen.

  Succes!


  Maak melding

 21. ik wil ieddereen veel strekten wensen met het verlies van ue famleder het is weer een zwarte bladzijden in surinamse gemeentschap ik veel gemeen met suriname ik er zelf 11maanden gewoont het is zelf mijn 2evaderland geworden dit doet mijn echt zeer erg pijn hoor dat dit weer suriname moet gebeuren net als in 1989 toen was het ook zeer erg maar dit is echt zeer eg dat allemensen zijn verbrand ik kan er haast niet van slapen hoor nog maals mijn mederleven aan uw groete hier uit rotterdam bert


  Maak melding

 22. houden jullie allemaal op met dat gezeik en gehaal en getrek.het gaat hier om een vliegtuig ongeluk uit onze sweetie sranang waarbij 19 broeders en zusters van ons zijn verongelukt.is dit nog niet genoeg.in plaats om te zitten leuteren en vuile woorden naar elkaar te smijten zou ik jullie willen vragen om een minuut stilte te houden voor alle overledenen.dan denk ik dat we onze tijd nuttig en beter besteed hebben.mijn condoleances aan alle nabestaanden en veel sterkte toegewenst.


  Maak melding

 23. Is Suriname wel zo onafhankelijk..?
  Bij iedere scheet hebben we hulp nodig van Nederland, en dat nu nog anno 2008!

  Wanneer Nederland Surinamers te hulp schiet is die goed, maar wanneer Verdonk of Wilders het over buitenlanders (turken, marokanen) heeft sta je als een kemphaan naar Ned toe, en vergeet je dat je bij Ned in het krijt staat. Hypocriete volk!!

  Leven op andermanszak daar zijn we goed in… een parasietland op de wereldbol!!!!

  Still love surinam


  Maak melding

 24. snekie-tere ,

  ik vind jouw reactie geen tegenreactie waard maar je verdiend er wel een vanwege jouw moeite.

  ik neem je niet kwalijk dat je gisteren gestrest van je werk kwam en je frustrastie effe moest uiten , daar ben je een mens voor.

  ik ga je scholing niet oordelen(anders verlaag ik mij naar jou nivo) maar als je echt kennis van zaken hebt had je wel gemerkt dat mijn reactie wetenschappelijk worden onderbouwd.

  voor de rest zijn er bij jouw reactie over mijn geestelijke gesteldheid ook een paar spreekwoorden van toepassing die jij zelf mag uitkiezen en toepassen,je bent trouwens volgens jouw eigen mening tog geschoold genoeg daarvoor ?!

  Succes!


  Maak melding

 25. Snekie-tere als je zo ruimdenkend bent, hou dan ook rekening met mensen die hun MENING kwijt willen, wat jij frustratie noemt.
  Ruimdenkende mensen hoeven nog geen deskundigen te zijn hoor, dus weet wat je praat!

  “(Wat mij opvalt in jouw reaktie is dat je op basis van frustraties reageert en met zinloze en waardeloze op- en aanmerkingen op deze forum komt)”.. aldus snekie-tere.

  Je hebt Jap-japi zitten afkafferen, maar waar blijf jij met jouw zin-/waardevolle reactie???

  *Lees je reactie nog een keer dan kom je er wel achter wie gefrustreerd is*

  Sterkte aan de nabestaanden en ook aan jouw snekie-tere (bij het benaderen van een psychiater, gewoon doen).


  Maak melding

 26. Het typisch gedrag van een onzekere-naief-stereo-type die een discussie niet aankan, is om zijn of haar discussie-partner weg te jagen of(zonder aantoonbare bekwaamdbaarheid) te beschuldigen, geestelijk/mentaal niet op orde te zijn.


  Maak melding

 27. Jap-japi (die nickname staat je goed), ik adviseer je je thermostaat een beetje hoger te zetten daar in P’tata, dan kan het ijs in je hersens een beetje smelten. IK WOON IN SURINAME, dus ik zit dicht bij het vuur. Wie woont er nog meer in SU? Je reacties schaar ik in de categorie Wilders en Verdonk. En over respect gesproken: Ik heb alleen maar een analyse willen maken van hetgeen er gebeurd is. Als dat al niet meer kan, en als je mening al niet meer kan geven, als je persoonlijk wilt worden, getuigt dat niet van respect. Je reacties zijn op zijn minst gezegd beneden maats. Denk eerst even na over wat je te kakelen hebt, als je daar tenminste de hersens voor hebt.
  Soso lespeki.


  Maak melding

 28. Bericht in de kranten vanmorgen: Het onderzoeksresultaat naar de oorzaak van vliegramp kan nog wel anderhalf jaar duren. Ja, natuurlijk, omdat er geen kennis is in Su om dergelijke calamiteiten adquaat op te lossen. ANDERHALF jaar!!!!! En wie mekkert er nu over het inhuren van expertise uit het buitenland? Ik heb met piloten van andere maatschappijen gesproken en die hebben binnen een half uur een kant en klare analyse op tafel liggen. Maar wie luistert naar ze? Geen hond, want ze vinden zichzelf de belangrijkste mensen van de hele wereld. Zoals het gros van die zogenaamde “overheids-intelligentia”. En ga nou niet zeggen dat Suriname zijn problemen zelf kan oplossen!! Daar moet ik vreselijk om lachen.
  Soso lespeki.


  Maak melding

 29. Ik begrijp uit een eerdere mail dat Jap Japi = Disser.
  @Jap Japi. Als je niet weet wat de wetenschappelijke paradigma zijn moet je niet hoog van de toren blazen en zegen dat je reactie wetenschappelijk onderbouwd is.
  Verder raad ik je aan mijn eerste reactie nogmaals te lezen en je te gedragen.


  Maak melding

 30. allereerst wil ik de de nabestanden mijn mede leven tonen die ik ook veel sterkte toe wens met het dragen van dit verdriet,

  verder@Jan-japi &Snekie-tere

  waar zij jullie in hemels naam mee bezig:
  jullie zeggen zelf dat julie (zo hoog)zijn opgeleid terwijl jullie elkaar hier als kleine kinnderen zitten af te kafferen,en dat ook nog op een forum dat is bedoeld om mede leven te tonen aan de nabestaanden van de overledenen,kom op mensen hou iedereen in zijn waarde onge8t je mening.

  Mellie


  Maak melding

 31. Als “jap-japi” en “disser” een en dezelfde zijn , dan heeft jap-japi wel een zeer ernstige “meerdere-persoonlijkheids-stoornis”

  aan degene die zich aangesproken voelen door reactie 33 heb ik de volgende boodschap:”wie de schoen past trekt hem aan”!

  Neus: je hebt gelijk met je “wetenschappelijke paradigma” ik onderbouw het niet , maar kan wel onderbouwd- en op waarheid getoetst worden .

  Door ddb niet te veroordelen ben ik voor “neus” de vijand die met wortel en al moet worden uitgeroeid.


  Maak melding

 32. Ik heb eerder een uitspraak gedaan over om “zelf de identificatie van slachtoffers door Suriname te laten doen” , omdat ik op z’n minst 1 persoon van Surinaamse afkomst ken ,die de schooling heeft en de kwaamdheid bezit om een team op te zetten van Surinaamse academici(bio-chemici en lab.-ir.) ,die dit klusje zonder grote moeite zouden kunnen klaren.

  Ik weet nu wel met wie ik een goed debat kan voeren op deze site waarbij kwaliteit en respect op de voorgrond staan.


  Maak melding

 33. 38 ik veroordeel DDB niet dat is aan de rechter. Ik verafschuw slechts de mensen die de waarheid verdraaien en onrecht bagitaliseren. Ik wil daarnaast eindelijk wel eens weten wat er destijds gebeurt is en niet steeds de eeuwige tories en leugens horen.

  39 Je kent 1 persoon?! Heeft die man tijd, is hij beschikbaar? Kan die man het zelfde werk verzetten als een geheel team? Heeft die man ook alle expertises van dat team in huis? Werkt die man ook gratis?
  Kortom misplaatste niet realistische sentimenten zijn achterliggend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.