zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinamer krijgt schadevergoeding van Fransen

Surinamer krijgt schadevergoeding van Fransen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 apr – De Franse overheid gaat James Sabajo vergoeden voor zijn onterechte aanhouding in Frans-Guyana. Sabajo heeft ruim een jaar vastgezeten in Cayenne op verdenking van moord. De vergoeding van zeventienduizend euro had hoger kunnen uitvallen.

Dat zou wel een jaar langer procederen met zich meebrengen. “Aangezien ik nu hard geld nodig heb, heb ik het erbij gelaten. Zeventienduizend euro is ook een mooi bedrag”, zegt Sabajo tegenover de Ware Tijd. De vergoeding is verhoogd met tweeduizend euro, omdat Sabajo buiten zijn schuld om in een gevecht verwikkeld raakte binnen de gevangenismuren.

James Sabajo is in 2006 aangehouden in zijn woning te Balate, in Frans-Guyana. Hij werd verdacht van moord op een Braziliaan twee jaar eerder. Ook een andere Surinamer, Steven Oehlers, werd aangehouden met medewerking van de Surinaamse politie. Oehlers werd op Surinaams grondgebied aangehouden en overgedragen, wat volgens de grondwet verboden is.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES