Suriname krijgt minder van bauxietmaatschappijen

5

PARAMARIBO, 3 apr – Suriname zal dit jaar minder verdienen aan de bauxietsector. Dit meldt de Ware Tijd. Billiton en Suralco hebben dit meegedeeld aan de regering. Volgens de beide maatschappijen zijn de productiekosten aanmerkelijk gestegen. Echt overtuigd is de regering niet.

Er wordt in elk geval een proactieve houding aangenomen. De belastingdienst is ingezet om na te gaan of de doorgegeven informatie klopt wat de bauxietinkomsten betreft. “Ik weet niet of ze zijn afgenomen, ze hebben gezegd dat ze zullen afnemen”, zegt minister Humphrey Hildenberg van Financiën. Bovendien is er de wet die voorschrijft dat een bepaald bedrag betaald moet worden.

Voor mindering is toestemming vereist van de Belastingdienst. Het moet ook nog blijken dat de bedrijven inderdaad minder produceren dan ze verwachten. Traditioneel wordt maandelijks een bepaald bedrag gestort op basis van de eigen jaarprognoses. Dat bedrag is niet altijd gestoeld op de werkelijke productie. “Het gebeurt in veel gevallen dat ze nog moeten bijbetalen”, aldus Hildenberg.


5 REACTIES

 1. Dat wordt dus nog meer geld naar Suriname sturen ondertussen worden we aan alle kanten tegengewerkt door de surinaamse regering!!
  Ze hebben zich nooit gehouden aan de Toeschijdingsovereenkomst!!
  Gewoon een paar maanden voor de verkiezingen geen cent sturen dan beseffen ze gelijk welke ecomomische waarde Surneds vertegenwoordigen en dat is gelijk een signaal voor de daarop volgende regering!!


  Maak melding

 2. Hahahahahahahahaha wie is er op deze aardbol die een regering in Suriname serieus neemt??

  Met de lafhartige en vernietigende wijze die ze ons geliefd Suriname hebben behandeld en bestuurd zal niemand en ook niemand in geen DUIZEND JAAR enig regering serieus nemen.

  Laat ze dat goed in hun riool hoofd knopen.

  SCHANDE EN NOG EENS SCHANDE.

  Een commando en……………….??


  Maak melding

 3. Elke Belastingdienst( waar ook ter wereld) werkt met “voorlopige aanslagen cq. voorschotnota’s ” en omgekeerde bewijstlast.. waarom Suriname niet.


  Maak melding

 4. Alcoa’s AWAC Completes 250,000 MT Alumina Expansion in Suriname

  PITTSBURGH–(BUSINESS WIRE)–Feb. 28, 2005–Alcoa (NYSE:AA) today announced that Suralco, owned by Alcoa World Alumina and Chemicals – a global alliance between Alcoa and Alumina Ltd., with Alcoa holding 60 percent – has completed the 250,000 metric ton per year (mtpy) expansion of its alumina refinery in Paranam, Suriname six months ahead of schedule. The 250,000 mtpy expansion, completed at a total cost of approximately $65 million or approximately $260/ton, brings the facility’s total capacity to approximately 2.2 million mtpy.

  Suralco and an affiliate of BHP Billiton own 55% and 45%, respectively, of the Paranam facility.

  “The expansion has gone well, and we’ve been ahead of schedule throughout the project, which wasn’t slated to be finished mechanically until the third quarter of 2005,” said Warren M. Pedersen, Suralco’s managing director.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.