vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijRechtsstaat vs. realiteit in grondbeleid Suriname

Rechtsstaat vs. realiteit in grondbeleid Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 mrt – Het illegaal bezetten van grond zal zonder pardon worden bestreden. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Met name de uitvoering van betreffende vonnissen zal ter hand worden genomen. De politie zal waar nodig worden ingezet om bezetters te verwijderen. Minister Felisi van Regionale Ontwikkeling wil dat ook andere factoren worden meegerekend.

Zaken kunnen niet zwartwit worden bekeken. “Collega Santokhi heeft gelijk als hij stelt dat de rechtsstaat gehandhaafd moet worden. Maar er is ook de maatschappelijke realiteit van mensen die nergens anders naar toe kunnen. Het ene is niet belangrijker dan het andere”, zegt Felisi. Toch heeft de politie reeds woningen afgebroken op percelen die illegaal waren bezet.

De eigenaren hebben dit bewerkstelligd via rechterlijk vonnis. “We hebben gekozen om in een rechtsstaat te leven, waar de principes gelden dat een ieder onderworpen is aan de regels van het recht. Deze rechtsstaat moeten we met alle macht beschermen”, zegt Santokhi. Felisi vindt dat naar een middenweg gezocht moet worden. Mensen zonder meer op straat zetten, is vragen om grotere maatschappelijke problemen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

42 REACTIES
 1. dat begrijpen sandoksie en die tjauwmin niet,
  dat jij je medemens niet zo behandelen kan
  ze zijn in overtreding,zoek een oplossing,
  dit is een wijsvinger voor het Surinaamsvolk
  te zien hoe deze regeerders in elkaar zitten.het was Bosje go home,nu jullie de laan op.


  Maak melding
 2. Even rekenen:
  Suriname is 160.000 vierkante kilometers groot oftewel 16 miljoen hectaren. Aan de andere kant telt suriname slechts 500.000 inwoners.
  Dit betekent dat wij (theoretisch gesproken) elke Surinamer zonder problemen 32 hectare land kunnen geven. Toch vormt grond een probleem in Suriname.
  Met andere woorden: het probleem ligt dieper.
  Door opzettelijk grondproblen te creeeren houden wij juristen, rechters en de hele rechtelijke macht aan het werk. Deze jongens moeten toch ook iets verdienen.

  Waarom ik in die richting denk? Omdat de oplossing van het probleem heel simpel is simpel: geef elke Surinamer een stukje grond en dan is dit probleem de wereld uit.


  Maak melding
 3. de minister heeft ingezien dat hij nu moet in grijpen om de last van r.brunswijk schouder te verlichten.deze handelt als rembo om de illegalen te verwijderen van de in bezet gehouden woningen of percelen.en liefst tegen betaling van de eigenaar.dus lonnie lassi brede.lonnie zwijg in alle talen,maar komt zeker terug op de minister zijn stoere uitspraken.


  Maak melding
 4. ik ben een fan van minister santokhi en ik ben het met hem eens als hij zeg dat iedereen zich aan het recht en wet moet houden rijk of arm maar ik ben bang dat dit een politieke zaak gaat worden waarom zeg ik dat omdat felisi zijn achterban uit het binnenland komt en zijn juist die mensen die huizen en erfen bezetten of kraken van anderen dat moet bestreden worden zonder aanzien des persoon want als je dit zijn beloop laat gaan is het einde zoek en dat moeten we niet willen in suriname werkt anargie in de hand dus keihard aanpakken maar ook het huizen probleen in suriname oplossen want dat word tijd.


  Maak melding
 5. Die h oerige bewoners moeten weer naar de bossen, van waar zij gekomen zijn. Opzouten.

  En net als mensen in de stad, gewoon afw8en op je aangevraagde stukkie grond. Niet zomaar lukraak gaan occuperen.

  Dan moet deze vriendelijk-beschaafde schoffie Felisi maar de gedupeerde eigenaren van domeingrond een 2x grotere suk domeingrond aanwijzen. Vindt jij niet Felisi-boy ???????? Die mensen van Sunyypoint moieten ook opgezouten worden, gewoon van de ene dag op de andere, met Politie en Millitaire Macht, de oorspronkelijke bewoners moeten daar gehuisvest worden, als afgesproken.

  Moet het gaan ten voordele van de binnenlandse rovers en bewoners, die vuilnis op straat gooien, onbeschaafde mensen zijn dat, de binnenlandse occupanten. En 1 grote gore bek dat zij hebben ?????????

  Rechtsstaat is rechtsstaat. kom niet met je slangen-achtige commentaar van maatschappelijke problemen. Die is voor ekening van de occupant. Bekijk het maar, omdat 1-ieder op zijn/haar beurt moet w8en.
  Vriendelijke Groeten,……..


  Maak melding
 6. Dat kan ik mij heel goed voorstellen, echter zijn de voorouders van Felici onder andere omstandigheden naar Suriname gebracht dan die van Santhoki. Met onder andere die aziatische huwlijkswetgeving is er in de loop der tijd een haast onoverbrugbare achterstand-, zo u wilt voorsprong ontstaan.

  Laten wij die zaak op zijn ware merites beoordelen en niet zo zeer afgaan op randverschijnselen.

  Suriname behoort alle Surinamers toe en niet zo zeer voorbehouden aan deze of gene groep.
  Laat dat duidelijk zijn!


  Maak melding
 7. Grond kunnen deze mensen zeker niet betalen. Ze hebben geen inkomen of willen niet werken. Hoe moeten ze nou een perceel van E10.000 betalen.

  Elke burger moet in aanmerking komen voor een stuk gratis grond zoniet dan zou ik het een goed idee vinden als de politici, die hectaren, grote stukken percelen door corruptie gestolen hebben, zulke mensen op dat land laat huisvesten.

  Dat wil niet zeggen dat ik het bezetten van andermans grond goedkeurd, iedereen moet van elkaars spullen afblijven anders word het van kwaad tot erger.


  Maak melding
 8. Meneer Santokhi heeft groot gelijk.
  Recht en wet moet door de hele line toegepast worden,wie zich niet houdt aan de wet en recht moet hangen.. geen pardon of vertrekken uit het land naar zijn roots..

  Felisi moet onmiddllijke aftreden en verdwijnen uit het machts-centrum,die meneer is waardeloos..

  Hij kiest enkel en alleen voor de gene die op hem lijken en de rest van het land/volk kan barsten.

  Vraag aan felisi,,hoeveel keren tijdens zijn ministerschap is hij b.v.in nickerie/coronie geweest.

  Wat voor en voor wiens belang verdedigd hij.

  Werkt hij landelijk voor het algemeen belang,en/of voor het marrons belang alleen..

  Wat is zijn beleidsplan voor ontwikkeling van land/volk..

  Het zijn altijd de marrons die kraken ,stelen,moorden,roven bijna 99 % vraag maar aan ronny hij is gespecialiseerd in alle vormen van criminaliteit..


  Maak melding
 9. Niks van de overheid functioneert dan komt deze uilskuiken een hoop bullshit naar de bevolking toe roepen !!!

  Dubbelagenda wees wijs man !!!!!.


  Maak melding
 10. Denk jij dat die man zijn verstand kan gebruiken ???? ja of nee noh.

  Hij moet goed uitkijken: Abop heeft 5 zetels.
  Waarvan 1 gratis aan Dombo-Rambo gegeven.

  Hij die Tjander loopt straks thuis achter zijn grasmaaier.
  Dan kan hij genieten van zijn eigen domoren gebrul.


  Maak melding
 11. Santhoki heeft gewoon gelijk. Degenen die met bloed zweet en tranen een perceel heeft gekocht en een huis heeft neergezet moet beschermd worden tegen krakers. Wil je stuk land of perceel doe dan een verzoek bij de overheid of ga werken sparen en kopen. Want niks komt uit de lucht vallen. Willen deze krakers iets dan moeten zij de handen uit de mouwen steken.


  Maak melding
 12. De meeste krakers zijn daartoe gedwongen. Men vergeet dat als gevolg van de binnenlandse oorlog in de jaren tachtig de mogelijkheden om in het binnenland te wonen en te werken dratisch waren verminderd, infrastructuur en logistieke voorzieningen waren immers voor het overgrote deel kapot geschoten. Dit heeft ertoe geleid dat grote groepen marrons en inheemsen zijn gemigreerd naar Groot Paramaribo om een beter bestaan te zoeken. De huisvestingscapaciteit van Groot Paramaribo was nooit op deze migratiegolf voorbereid en het resultaat was illegale occupatie van blote kavels, leegstaande panden, en in aanbouw zijnde bouwsels. Als de regering dit nu wil terugdraaien zal zij de huidige bewoners een andere woning of een blote kavel moeten aanbieden (in groot Paramaribo of Binnenland) zodat zij zich daar opnieuw kunnen vestigen. Gebeurt dat niet dan krijgt Paramaribo er in een klap meer dan 500 nieuwe daklozen bij en daar zit niemand op te wachten.


  Maak melding
 13. ik kan mijn best voorstellen dat anderen,
  hierop de site,roepen dat zij fan van sandoksie zijn, dombo du,ju nanga eng na tu busmety,
  je hebt geen gevoel voor jou medemens.
  jij zelf bent een probleen,in plaatst van probleem.men heeft gelijk dat het straks afgelopen is voor sandoksie,hij zal dan moeten kiezen om binnenkort rond te wandelen met een baskiet vol bana,s of pimba op zijn hoofd


  Maak melding
 14. weet je akuba ik probeer met al het beetje verstand wat ik heb jou posting te begrijpen maar ik snap er de ballen niet van , wat wij niet moeten doen is een raciale probleem van maken want een als die minister van een andere bevokings groep was zou ik je horen, en was jij niet die riep dat dat wilders een voorbeeld an suriname moest nemen , dus ja ik weet niet wat jij met jou reaktie duidelijk wil maken een ding staat vast iedereen moet zich aan wet en regels houden maar ja jou baas geeft andere voorbeeld en dat volg jij dat bevreemd mij niet, aan santokhi heb jij een hekel terwijl die man goed werk doet.


  Maak melding
 15. goedzoooooooooooooo!!!

  Voor mensen zoals Akubu moeten we uitkijken. Ze zijn GEVAARLIJK en brengen het land naar de klote. Het zijn er veel mensen.. rotte appels.


  Maak melding
 16. Beste Henky/Marcel46
  U ben vast een iemand met stijlhaar.Daarom wil je dat de marron weer naar het bos moet zodat de mensen met stijlhaar de grootste bevolkingsgroep wordt, en zo de komende verkiezing de grootste partij wordt. Of u bent er een die op minister Felisi lijkt maar dan wel een domme uit de stad. Als dit het geval zou zijn vindt ik u erg dom, omdat je niet goed op de hoogte bent van de politieke verhouding in suriname. Door jouw idiote reactie wil ik het volgende kwijt. Mensen zeggen vaak geen dingen zomaar, althans dat hoop ik in jou geval. Wat denk jij te bereiken met zulke reactie? Blijkbaar heb jij een andere perceptie over het leven in Suriname dan meenig anderen. Je moet je schamen om zulke uitlatingen te doen richting de marron. Wat denk je, denk je nou echt dat de stad beter is dan het binnenland, ben jij ooit in het binnenland geweest? Ik denk het niet. Die mensen zijn naar de stad gekomen door omstandigheden. Kijk en leer jouw geschiedenis althans als je daartoe instaat bent. De marron verdient het beter, omdat zij degene zijn die de zogenaamde stads mensen uit de brand helpt. Ik ken de heer Brunswijk niet, maar ik lees veel. Volgens de boeken is het dankzij hem met zijn Jungle Commando dat er weer democratie in Suriname is. Anders piepte je nu misschien heel anders. En niet te spreken over het afschaffen van de slavernij: ook dank zij de Marron. Die mensen komen gewoon op voor hun rechten, en denken daarbij niet alleen aan zichzelf maar ook aan hun broeders in de stad. Maar andersom wordt er niet zo gedacht. Keer op keer worden de mensen belazerd, en dat moet nu afgelopen zijn. U zegt dat Minister Felisi voor mensen opkomt die op hem lijken. Naar mij weten is dit nooit anders geweest in Suriname. Voor mij mag hij dit gerust doen, mits hij dit op een professioneel manier aanpakt. U bent volgens mij gewoon jaloers, omdat de marron met een inhaalslag bezig is die volgens mij niet meer te stoppen is. Marron blijken fisiek sterk en slim te zijn, vraag het maar aan de Nederlanders(bakra’s) en dat kunt u blijkbaar niet hebben. Eerlijk! is eerlijk.
  Ze zijn het bos in gevlucht meer dan 300 jaren zonder onderwijs komen ze terug naar de stad en worden ze tegenwoordig minister, doctoren en ga zo maar door. Ik zou zeggen ga een kijkje nemen op de Universiteit in Paramaribo.

  Vrindelijke groet.
  Bamberger


  Maak melding
 17. @nummer 13 ik ben het in grote delen met jou eens, wat ik heel laf vind van akuba en akademia is dat zij iedereen de schuld geven maar ik heb hun nooit over de schuld va bouterse horen praten dat vind ik laf en dom dus akuba jij ben uitgeroepen als de grooste ezel hier ja want jij ben zwak jij kan niet argumenteren


  Maak melding
 18. Ik hoop dat er een tijd komt dat er eenheid in Suriname Zal zijn. Wanneer zal de tijd komen dat wij elkaar als Surinamers zullen zien.Misschien nooit.De taal die nu gesproken wordt is de basis voor de ondergang van Suriname.De minister doet zijn werk en dat wordt aangegrepen om de ondergang van Suriname te voeden.


  Maak melding
 19. @Bamburger
  Voordat Brunswijk begon met zijn rotzooi, was al besloten dat er democratische verkiezingen gehouden zouden worden!
  Brunswijk vecht en zwaait met granaten en pistolen op sportvelden.
  Brunswijk gebruikt excessief geweld!
  Brunswijk is een verkrachter, brandstichter, rover en moordenaar!


  Maak melding
 20. Tuurlijk snap je geen ballen,die zitten tussen je benen,ik heb de grootste hekel,aan
  drugs crimminelen zoals sandoksie en,zoals jij,en Bouterse voor alles de schuld geeft,welke minister dan ook my e pies neng tere,jouw jeje,heeft je verlaten gifkikker ga je schoenen halen aan de coppenamenpunt dan zal je het beter begrijpen!!!!
  dat die mensen ook mensen zijn,en dat jouw boevenbende grootste boosdoeners zijn,waar is die geweldige lonnie verkrachter die zwijgt in alle talen,is hijsoms bezig met zijn
  Obia,s dus Dombo Du ga weer in je Kumakoisi,
  ik heb ook de groootste hekel aan jouw,als ik je op straat zie duw ik je.als je denkt dat ik je niet kent Boy,je weetniet met wie je begint.


  Maak melding
 21. De mensen uit het binnenland hebben al grond… ze eisen het binnenland al op en dan praat ik niet over 100 vierkante meter. Dan komen ze naar de stad en eisen ook hier een stukje gratis grond.
  De stadsmensen kunnen niet naar het binnenland om een niet eens 1m2 grond te occuperen, met de hoop dat ze titel zullen krijgen.

  Occuperen moet niet beloond worden.


  Maak melding
 22. hahahahah ik moet weer lachen echtwaar , ik neem deze zin letterlijk over van nummer 1 zo ben ik niet maar voor deze keer dan maar omat deze altijd lult over een andere hij schrijft, dat jij je medemens niet zo behandelen kan zijn ze in overtreding zoek een oplossing,klopt dat deze mensen in ovetreding zijn niemand heeft het recht om andere hun bezit stelen of kraken of te bezetten er is een recht en regels die voor iedereen geld ,deze regering krijg van het buiteland schouder klopjes dat ze op de goede weg zijn wat mensenrechten gaat .je heb het over dat je jou medemens niet zo mag behandelen vraag aan jou baas bouterse hoe hij onze landgenoten heeft behandeld dat waren ook mensen die zonder een vorm van proces je weet wat er met ze is gebeurd toch akuba jij moet de laaste hier zijn die over medemens heeft want jij staat aan de andere kant de kant van menserechten schenders dus stil tjoep kare.


  Maak melding
 23. Whawhaaaaaaa DOMBO-DU en wie moet niet om jouw lachen met al je stomme reactie`s,jij steunt een BOEVENBENDE,zeg nou zelf is deze regering beter dan eerdere?Welke goed opgeleide gaat in zee met een moordenaar,bankovervaller,veroordeelde drugscrimineel en een meppende zg voetballiefhebber (BRUNSWIJK)?
  Geef daar op 1x een antwoord,dan zal ik er over nadenken je 1x serieus te nemen.


  Maak melding
 24. Dus DOMBO-DU,jij vindt het oke dat je perceel wordt gejat door mensen die nooit gewerkt hebben?Ik dacht het niet he.
  Sinds BRUNSWIJK op het politieke toneel verschenen is stelen zijn mensen grond die aan anderen toebehoort,je idool Sankokkie kan niet veel uitrichten anders is het exit voor hem,want Sankokkie doet alles wat zijn baas BRUNSWIJK wil.whawhaaaaaa mooie idool heb je uitgekozen DOMBO-DU tssssssssssssssssss.

  Pour la form moet Sankokkie nu zijn mondje roeren,om de domme massa zoet te houden.
  En sinds wanneer krijgt deze regering schouderklopjes uit het buitenland whawhawhaaaaa give me a break jere BANDAR DU.
  Nogmaals betaal een ticket en ga terplekke (Suriname)je voelsprieten uitsteken ,praten met de mensen van de straat,kom dan hier vertellen hoe de bevolking over dit prentenkabinet denkt.
  Welke regering moet trots opzichzelf zijn?Als je steeds maar loopt te bedelen?
  Zelfs een doodnormale klaslokaal kunnen ze niet zelf renoveren hebben ze hulp nodig uit Nederland,terwijl de ministers kasten van huizen voorzichzelf neer zetten ,SCHANDE noem ik dat.En jij DOMBO-DU steunt zulke DIEVEN?tsssssssssss Now I Know Where You`re Coming From.


  Maak melding
 25. hahaahhaha worden we persoonlijk idioot nou als jij denk dat jij me ken dan raad jou aan om te doen wat jij zeg dat zal jij van koude kermis thuis komen je bedreig iedereen hier jij laat jou kennen hoe dom jij ben jij kan niet praten en dan ga je dreigen met geweld zo dom als akuba mss ben je anti want die hebben een kort lontje joe dong beest joe jij kan mij niet kennen want ik ken geen idioot ik ken mensen met verstand die een gezonde dicussie kunnen voeren zonder het domgelul van jou maar ik wacht waneer jij me aanspreek oke laten dat maar afspreken


  Maak melding
 26. jij ben de enige hier de mensen bedreig en uitscheld en beledig jij heb dat als jou taak genomen. wie de bal kaats moet het terug verwachten ik vind het vreemd dat deze forum zeg dat scheld woorden en beledigingen worden verwijderd maar aan akuba doen ze niets die blijf maar doorgaan en bedreigd mensen ook hoe ver moet je op deze forum gaan voor dat ingegrepen word ik laat mij door niemand bedreigen ik blijf mijn mening geven met of zonder schrijffouten dus akuba maak jou borst maar nat mensen geven elkaar hier complimenten en de een is het eens met de anderen of oneens zo hoord het maar akuba jij ben de enige hier die scheld en beledigd en dat is een tekortkoming een zwakte lijk me verstandig om niet mee te doen want jij denk dat alleen jou mening teld maar zo is het niet weet je wat dongkratjie is hahahaha


  Maak melding
 27. ik mijn mond houden DOMBU DU,voor een waardeloos
  rioolrat als jouw, als de mensen van jouw neer geknald zijn,
  is het ba suku ba finny ba tjary,,deze krakers lullen niet,jouw president stak de rivier daagelijks over,om een aboma op te roepen,oorlog voeren tegen anderen om ze uit te moorden,wan dee o kon teding yorka o broko ju neky nanga eng,die aboma heeft zijn werk reeds verricht.a joking dat a no man taky.
  de marrons;heeft hij lipsy lip mee gewerkt ze de stad in tejagen,da san un wanny ju mus njan a sappa je verstand DU,zijn onder je poten. ,waarom reageer je niet op die schoenen,ie bek ne befy te roepen dat de regeerders het goed doen, eigenlijk wel, ju no lee,de drugshandel en stelen ja.blijf in jouw eigen strond gaar koken.


  Maak melding
 28. goedzooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!
  voor mensen zoals AKUBU moeten we
  uitkijken,ze zijn GEVAARLIJK en
  brengen het land naar de klote.het
  zijn er veel mensen.. rotte appels

  DUO

  ik zei je je reeds; ,blijf in je eigen strond gaar koken,busmety.DU Lawman.


  Maak melding
 29. @akuba niet alleen jij spoort neem toet ook mee bijde hebben hulp nodig . maar akuba is schizofreniepatient want iemand die zo tekeer gaat dan moet er een draad bij jou lost zitten anders gedraag jij jou zo niet het is nickname en een scherm wat jij voor je zie verder niets ik vraag me af hoe jij al die mensen die hier bedreigd aankan, je kan zien dat deze twee mensen echt niets weten dan alleen maar schelden jullie algemene ontwikkeling is nul dat zie aan de antwoorden die jullie geven je hoef niet hoog geschoold te zijn om dingens te begrijpen , maar ik wacht af want ik onhoud wat jullie nu zeggen en dan zal je zien dat jullie bijden in de val gaan lopen en als ik jullie dat voor de voeten ga gooien dan komt er een scheld kanonade zoals altijd mensen die een kleine woordenschat hebben zich gedragen.


  Maak melding
 30. Nou du, gezien je reactie van 31 en je voornemens zou ik je aanraden terug te gaan naar school.
  Je beschuldigd anderen oa. van een kleine woordenschat en lage opleiding, maar zorg liever eerst voor een eigen schoon straatje!
  Zo dom ben je toch niet dat je geen weet hebt van de splinter en de balk?


  Maak melding
 31. @akuba niet alleen jij spoort neem toet ook mee bijde hebben hulp nodig. maar akuba is schizofreniepatient want iemand.die zo te keer gaat dan moet er een draad bij jou los zitten anders gedraag jij jouw zo niet
  jouw algemene ontwikkeling is nul.

  du.

  Je hebt niet gelogen du dat je algemene ontwikkeling nul is,zauzo heeft je het antwoord gegeven je beter te gaan scholen.
  ik denkt dat jij aan schizofrenie lijdt en een postraumatische aandoening,een syndroom
  van een coupe die niet bij jouw geslaagd is.
  Toet en ik zijn niet zo stom als jouw,jij ben stommer dan mijn schoenzool ,dat woord bijde takkelt je af, inplaatst van BEIDE neer te typen. dus kranzinnige jannes ik pak je weer ga je goed scholen,jij zit hun reactie ,s te lezen ,en zo maakt jij er een verhaal van,alkaida.je verstand zit tussen je ballen,wat sta je achter het raam te doen als je vrouwen ziet vertel het maar.


  Maak melding
 32. @nummer32 een ding moet je goed begrijpen ik reageer zoals iedereen hier een of oneens ik laat mij door geen enkele idioot bedreigen en als iemand dat doet moet die tegen reaktie verwachten en dat doe en als jij jou geroepen voel om je daarmee te bemoeien mag het van mijn maar wees duidelijk mss heb jij een balk in jou gezicht , ik heb nooit iemand hier voor wat dan ook uitgemaakt maar als idioten zijn die dat bij anderen denken te mogen doen dan hou ik een keer mijn mond maar komt er tijd van de druppel en de emmer dus zazou dat jij dit weet .


  Maak melding
 33. whawhawhaaaaaaaaaaaaa DOMBO-DU welke val baja,tot nu toe ben je met geen 1 tegenargument gekomen,nav,wat ik getypt hebt.
  Vertel baja, welke goed opgeleide staatsman gaat met criminelen in zee enkel en alleen maar om een ministerspost te bekleden of te wel GRAAIPOST?
  Jij kan mij niet vertellen als je het leuk zou vinden,grond en huis die door hardwerken verkregen is,te laten stelen door leeglopers(de aanhang van crimineel Brunswijk).
  Het enige wat jij probeert te doen is je mening opdringen,Akuba en ik te dwingen om te geloven dat deze BOEVENregering o zo goed is tssssss,DOMBO-DU,nogmaals ga wat doen aan je algemene ontwikkelen want je zeikt konstant uit je nek hersenloze.
  Zazou heeft je al getypt DOMBO-DU,ik heb daar niets meer aan toe te voegen.
  Whawhawhaaaaaaaa DOMBO-Du whawhaaaaaaa,als jij wat voor mijn voeten wilt gooien whawhawhaaaa moet je VAN ZEER GOEDE HUIZE KOMEN.


  Maak melding
 34. Als 1 buitenlander 900 ha in Nikerie bezit(feit), slechts 1 voorbeeld , hoe kan elke Surinamer 32 ha krijgen….. jullie hebben geen idee wie de groot grond(domein) bezitters zijn en wat ze allemaal bezitten .

  Hoppelijk begrijpen jullie nu waarom er geen gedege registratie kan komen, EEN GROTE BEERPUT !


  Maak melding
 35. @toet zie je hoe dom jij ben het zijn op de eerste plaats zijn het surinamers die een huizen probleem hebben je heb het over algemene ontwikkeling als jij dat zo hebben dan wist jij dat deze vraagstuk niet uit de lucht is komen vallen verdiep jou een kleine beetje in de binnenlandse oorlog, jij heb het over boeven regering hier kom ik met feiten alibux is veroordeeld voor het oplichten van de staat suriname goedschalk woond om antillen van zijn gestolen geld van de surinaamse bank hij is verantwoordelijk voor het wegsluizen van miljoenen dollars naar het buitenland , en je heb het over een goed opgeleide staats je ben toch eerlijk om dat van vene te vinden maar bouterse was ook staats man en hoogste militair in rang ongeschoold veroordeeld in het buitenland voor drug en boereveen ook veroordeeld dit zijn echte feiten dan kan jij lachen als een boer met kiespijn de grooste boeven regering allertijden is nog steeds die van bosje jij nu


  Maak melding
 36. @akuba en toet ga goed lezen wat nummer 17
  zeg dan lullen jullie niet
  losgeslagen idioten hier

  du

  je hebt niet gelogen dat jij zowel neus twee
  logeslagen idoten zijn.
  Toet en ik zijn geen papegaai,je hebt jezelf
  verraden dat je zit lezen wat anderen citeren

  en daarop jouw eigen versie typt,don beest
  we moeten niets te lezen jij zou dat moeten doen ie verstan e koiri,ini na kumakoisi so leki neus,Toet en ik hebben onze eigen mening, we handelen niet met domme massa,s neus is gewoon een achterlijke NPS>
  basta.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES