Hindoestanen vieren Holifeest

4

Door elkaar met gekleurd poeder te bestrooien is gisteren op tal van plaatsen in Nederland het hindoestaanse nieuwjaar gevierd. Vrijdag begon het Holifestival, met de traditionele Holika-verbranding. De symbolische verbranding verbeeldt de overwinning op het kwaad.

In Den Haag waren zaterdag zeker 3.000 mensen aanwezig bij de bijeenkomst in wijkpark Transvaal. De feestelijke optocht in de hofstad moest door het slechte weer worden afgeblazen. Ondanks de kou sprak de organisator van een groot succes. ,,Het was een uitbundig feest.”

Wereldwijd vieren meer dan een miljard hindoes Holi Phagua, ook wel Holifeest genoemd. Het lentefeest is in Suriname een nationale feestdag.


4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.