Belastingverdrag Suriname-Curaçao in de pijplijn

4

PARAMARIBO, 11 mrt – Suriname en Curaçao treffen voorbereidingen voor een bilateraal belastingverdrag. De bedoeling is vooral dubbele aanslagen te voorkomen. Directeur Roy May van de Belastingdienst brengt binnenkort een bezoek aan Willemstad om te praten over een plan.

Onder meer de wederzijdse wetgeving moet onder de loep worden genomen. Informatie over de wederzijdse belastingregimes is reeds uitgewisseld. “Het gaat meer om afspraken over wat er gedaan moet worden met betrekking tot onze nationale wetgeving en die van Nederland. We hebben een pil opgestuurd van zeker achthonderd pagina’s”, zegt May tegenover de Ware Tijd.

Ontduiking bij migratie zal waarschijnlijk moeilijker gaan. Totnogtoe is het voor menig burger in troebel water vissen bij de overgang van het ene land naar het andere. “Dus met het verdrag kan een der landen de bevoegdheid krijgen om heffingen te plegen en te innen”, aldus May. Suriname wordt het eerste lidland van de Caricom dat een belastingverdrag sluit met de Antillen.


4 REACTIES

 1. 11-03-2008

  Zienswijze en juridische aantekeningen

  Door doctor BIGI SKRIFI

  Organiseren is iets wat je doet voor, dat je wat doet zodat, als je het doet geen chaos wordt.

  Geachte directeur,
  Ik vind het een goed plan om de belasting wetgeving te onwikkelen in ons land. Mijn vraag is; wordt er ook gedacht aan de rechtsbescherming van de buger in de belastingwetgeving ? Hiermee bedoel ik, als er proces mogelijkheden bij de rechtbank wordt geboden aan de buger ? Hiermee bedoel ik, is er garantie, dat de algemene beginselen van behoorlijk bestuur gecodificeert in uw bestuurswetgeving en fiscale wetgeving om de burgers tegen de overheid te beschermen, als begin van het RECHT OP EEN EERLIJK PROCES ?

  Meneer de directeur wilt U concreter zijn met de uitspraak migranten, ZIJN HET DE MOFINAS, DE MIDDEN KLASSE OF DE RIJKE ORIGINELE LANDGENOTEN. OF BEDOELD U DE BUITENLANDSE IMPORT ZOGENAAMDE HULPVERLENERS die asfalteren OF DE NIET WESTERSE MENSEN OF ALLES EN WAT JULLIE HEBBEN BINNEN GEHAALD IN NAAM VAN ECONOMISCHE ONTWIKKELING ?

  Denk u goed over na?
  LAAT HET ARME VOLK GEEN SLACHTOFFER WORDEN VAN ANDERMANS DADEN EN BELANGEN VERSTRENGELING VAN DE POLITIEK.

  Het gaat goed met de economie en de buitenlandse investeerders staan in de rij en smeken om zaken te doen ?

  Een goede administratie-wederom met nadruk op GOEDE- is onontbeerlijk voor de aansturing en begeleiding van tal van (bedrijfs) processen. Begrijpelijk dan ook dat een belastingdienst geintresseerd is in dit zo bijzondere middel. Deze is immers de voornaamste bron van gegevens die een belastingdiest nodig heeft.
  MENEER DE DIRECTEUR ZORG ERVOOR DAT DEZE SPECIALISTEN IN HUIS HEBT.

  Nu men zegt dat het goed gaat met de economie in een periode waarin fusies en overnames hebben geleid tot enorme commerciele belangen, en waarin tal van staats-en handelsgrenzen zijn opgeheven, valt te constaren dat het aantal ondernemingen dat in ons land actief is toegenomen. Vandaar dat niet alleen het nationale belastingdienst geintereseerd is in de administratie, maar ook buitenlandse belastingorganisaties er steeds vaker een beroep op willen of moeten doen. De plaats waar de administratie van een onderneming zich bevindt, behoeft namelijk niet daar te zijn waar de bedrijfsactiviteiten worden ontplooid.
  MENEER DE DIRECTEUR ZORG ER VOOR DAT U DEZE SPECIALISTEN, TE NOEMEN FISCAAL JURIDISCH ONDERZOEK SPECIALISTEN IN HUIS HEBT.

  Het nieuwe belasting systeem van ons land, ik bedoel hier met name op de regels die te vinden moeten zijn in, dan wel af te leiden zijn uit de nationale wet,nationale beleidsregels en internationale verdragen. Als leidraad moet gelden de nationale algemene beginselen van bestuur, aangevuld met verdragen.
  De rechten en verplichtingen, alsmede de niet zelden de met elkaar strijdende belagen van de belasting betaler en de belastingdienst, veroozaken een spanningsveld waarin voor beide partijen voorzichtig opereren vereist is.

  Als altijd zegt doctor BIGI SKRIFI ,”’behoren wet en recht de regels aan te geven, met de rechter als arbiter, als zich interpretatieverschillen voordoen. En dat alles transparant en zichtbaar is.
  Is de rechtspraak in ons land er op voorbereid of voorzien?

  WELKE DEZE REGELS ZIJN EN HOE ZE MOETEN WORDEN TOEGEPAST, LAAT DOCTOR BIGI SKRIFI AAN DE NATIONALE DESKUNDIGEN, DE POLITIEK, DE DIRECTEUR EN ZIJN TEAM EN DE RECHTBANK IN ONS LAND OVER.

  DOCTOR BIGI SKRIFI HOOP VAN HARTE MET TROTS DAT DE 800 PAGINAS DIKE PIL DIE IS OPGESTUURD, OOK WORDT VERZILVERT IN RECHTVAARDIG EN EERLIJK BELEID, OM DE NATIONALE TROTS, HET LANDSBELANG EN HET VOLKS BELANG TE DIENEN. NIET EIGEN BELANG OF ANDERMANS BELANG OVER DE GRENS.

  VERTEL ALTIJD DE WAARHEID AAN HET VOLK EN STROOI GEEN ZAND IN HUN OGEN.

  HET VOLK HEEFT HET RECHT OM PERCIES TE WETEN WAT ER GAANDE IS IN DEZE ZAAK. ZE BEHOUDEN HET RECHT ZICH TE BEROEPEN BIJ DE RECHTBANK EN POLITIEK”” OP DE WET OPENBAARHEID VAN BESTUUR “”” TRANSPARANT POLITIEK VOOR HET VOLK.

  STOF TOT NADENKEN VOOR THE GRASS ROOTS

  GENADE EN ZEGEN VAN GOD EN CULTUUR

  Groet ik, Doctor BIGI SKRIFI


  Maak melding

 2. Ga goud zoeken stelletje domoren de bigi-boi spelen…..maar niet wetende jouw eigen ballen in een schroefdbank vast te draaien.

  Geen gevoel voor niks maar dom zijn als een dorpsgek…achterlijk als een os.

  Ik dacht dat Su. (Front) belangrijkere zaken te doen hadden.
  Maar zo te zien is een domoor zijn een zegen in Su.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.