dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieGevolgen aardolieprijs merkbaar in Suriname

Gevolgen aardolieprijs merkbaar in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 mrt – De gevolgen van de stijgende aardolieprijs is duidelijk merkbaar. Dit zegt president Ronald Venetiaan. De regering is alles behalve blind voor wat er rondgaat in de samenleving. De gevolgen voor het doorsnee budget baren zorgen tot op het hoogste niveau.

De stijgende kosten van levensonderhoud worden scherp in de gaten gehouden. “We zullen er naar moeten kijken en nagaan wat te doen om te zorgen dat de druk niet te groot wordt”, zegt Venetiaan. Concreet staat nog niets vast. Er worden bepaalde opties bekeken die onder meer te maken hebben met de inkomstenzijde van de overheid. Eén daarvan is de zogenaamde government take.

Dit vaste aandeel in elke liter verkochte brandstof is vaker onder vuur genomen. Het zou het individuele brandstofbudget alleen maar onnodig bezwaren. Afschaffen van de take lijkt logisch. “Maar die is er juist om te verzekeren dat de overheid zijn deel krijgt. Er is al voor gezorgd dat de take stabiel blijft en niet meegaat met de prijsverhogingen”, aldus Venetiaan. Toch zullen alle opties worden bekeken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. met het stijgen van de olieprijs stijgen ook de inkomsten voor de overheid: nl de accijnen op benzine EN voornamelijk de olieopbrengsten van staatsolie: dus of ze verlagen de olieprijs, of ze geven automobilisten een toeslag. Bij een productie van 15000 vaten/dag en $ 108 voor 1 vat, verdient staatsolie elke dag $1.620.000 per jaar 591.300.000. DUS HOE ONS NIET VOOR DE GEK VENE


  Maak melding
 2. regeren betekend vooruit kunnen zien.en niet doen als onverantwoordelijke.die man spreekt zich voor de zoveelste keer tegen.daarom zal het steeds moeilijker worden voor de surinaamse mens.en wordt hierdoor het leven ondragelijk gemaakt.


  Maak melding
 3. “We zullen er naar moeten kijken en nagaan wat te doen om te zorgen dat de druk niet te groot wordt”, zegt Venetiaan………….

  Concreet staat nog niets vast……maar dan hoe dan Opa Ruro…waarmee ben jij bezig… dan eerst kijken en er staat nog niks vast….Wat moet de bevolking met dit soort baklucht…. hopen naar wat…..dit noemt men bedotten…..van liegers/bedriegers streken….Opa Ruro…no zuku fu verkwansel mi.


  Maak melding
 4. Suriboy ,ga vooral nooit meer naar Suriname. Jij bent het type mens dat meer geld uitgeeft dan je verdient.Suriname moet investeren in de economie , en niet gelijk voor sinterklaas gaan spelen.Jij past niet meer in die samenleving van opbouwers.
  Vene doet het heel goed , en het is voor Suriname en volk te hopen dat front nog jaren mag blijven regeren om uit de malaise te komen waar het land ongevraagd in gestort is.
  Wie spaart en met verstand met geld omgaat hoeft zich geen zorgen te maken over de toekomst.


  Maak melding
 5. EN VIVA waarin investeert vene dan?? als hij met dat geld bedrijven en fabrieken opzette, dan hadden de surinamers tenminste werk en inkomen, zat niemand te klagen over hoge olieprijzen, die op hun beurt weer zullen zorgen voor andere prijsstijgingen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES