Suriname moet bos meer inzetten voor ontwikkeling

5

PARAMARIBO, 8 mrt – Suriname ontkomt er niet aan de eigen natuurgebieden meer in te zetten voor ontwikkeling. Dit zegt Hans Hoogeveen, functionaris van het Nederlandse ministerie van Landbouw. Dat de afgelopen decennia zuinig is omgesprongen met het rijke Surinaamse bos is mooi meegenomen voor de wereld. De vraag is wel wat Suriname er aan overhoudt.

Het is dus hoog tijd voor een meer winstgevende aanpak. De rest van de wereld, met name de industriële wereld, mag meer over de brug komen. “Er moeten extra middelen komen om landen te belonen voor behoud van hun bossen en om ontwikkeling te betalen”, zegt Hoogeveen. Daar mag best een stevig punt van gemaakt worden op het komende VN Bossenforum in Paramaribo.

Hoogeveen helpt samen met Charles Barker van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en Surinaamse functionarissen de voorbereidingen treffen. Er worden ruim tweehonderd buitenlandse vertegenwoordigers verwacht. Onder meer de Wereldbank, FAO en internationale milieuorganisaties zullen meedoen. Suriname, Nederland en de VS zijn de grootste sponsors.


5 REACTIES

 1. Het rijke westen heeft al zijn bossen al omgekapt en omgetoverd in industrie gebieden. Zonder dat te doen zou het bijna onmogelijk geweest zijn om een sterke economie te hebben.

  Nu verbieden ze de arme landen om ook hetzelfde te doen. Maar als je wil dat je land een beetje goed draait zullen we met z’n allen ook grote offers moeten brengen. Er zal ongetwijfeld meer industrialisatie plaats moeten vinden om economisch beter te worden. Er is land in overvloed dus snap ik niet waarom zoveel problemen.


  Maak melding

 2. Als Suriname dat vind, dat ze hun hele bos moeten kappen omdat alle rijke landen dat gedaan hebben….dan moeten ze zich niet laten stoppen door die landen.

  Maar persoonlijk vind ik het een domme redenering! Suriname moet gewoon proberen geld te vragen/krijgen voor het in stand houden van het bos.


  Maak melding

 3. Dit zegt Hans Hoogeveen, functionaris van het Nederlandse ministerie van Landbouw.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Het zijn toch domoren zij zullen naar jouw luisteren.
  Maar ik betitel jouw verhaal als academisch gelul.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.