donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname draait één dag lang op halve kracht

Suriname draait één dag lang op halve kracht

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 mrt – Suriname draait een dag lang op halve kracht. Het licht gaat de hele dag half uit bij energiebedrijf EBS. Vanuit de stuwdam te Afobakka kan geen stroom geleverd worden, vanwege een vrij grote reparatie. Bedrijven en huishoudens mogen slechts het hoognodige aan houden.

Anders wordt het onherroepelijk bezuinigen en beurtelings uit het netwerk lichten van wijken. “Alleen in wijken waar de politie zit of waar ziekenhuizen staan, zal een uitzondering worden gemaakt”, zegt EBS-topman Samuel Mehardjan. Toch wordt gehoopt dat het niet zover hoeft te komen. De krachtcentrale in Paramaribo kan net genoeg leveren om alles op halve kracht te houden.
EBS
Burgers is dan ook gevraagd mee te werken. “Het liefst de airco uitdoen en geen zware machines of apparatuur aan”, aldus Mehardjan. Enkele grote bedrijven, waaronder alcoholproducenten, schakelen eigen energieverschaffers aan. Eigenaar van de stuwdam, bauxietmaatschappij Suralco, heeft een beschadiging ontdekt aan het netwerk. Die moet ontstaan zijn door schoten in de oorlogsperiode eind jaren negentig. Volgens EBS kan het hele netwerk uitvallen, inclusief de levering aan de bauxietraffinaderij te Paranam.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. het volk wordt gewoonweg geterroriseerd.alleen in suriname kunnen dit soort van rotsooien plaats vinden.dit komt ervan als de klootzakken geen moeite doet om zelfstandig te worden.eeuwig is er wat met de ebs,wanneer wordt dit nauw een keertje goed in suriname.


  Maak melding
 2. Laat Lonnie hiervoor maar het gelag betalen want het is zijn oorlog geweest.
  Het ironische is , dat dit feit hem uiteindelijk toch geen windeieren heeft gelegd. De belasting betaler moet dit dan ook niet op haar conto willen.


  Maak melding
 3. Ik had ooit eens gehoord, gelezen dat er Mega grote diesel agregatoren aangeschaft zouden worden om de stroomvoorzieningen te verbeteren in Suriname. Hoe zit het daarmee dan??????


  Maak melding
 4. ik ben het met iedereen eens dat dit niet normaal is zolang ik suriname ken is er een water en energie probleem geen van de vorige zittende regering heeft dit probleem tot het verleden te laten behoren en dat vind ik een schande ik geeft niet een regering de schuld maar allemaal ik vind dit schandalig .


  Maak melding
 5. war erg voor de bewoners van ons geliefd Suriname.de regering heeft jaren een oog klep op .waarom zitten ze in de regering ??????????? om hun zakken te vullen.
  hoe lang moet dit verder het word nu tijd om ze naar huis te sturen met masale stakingen enz enz.en de mensen die in Sur wonenmaar beperkingen op leggen het kan zo niet verder .de regering heeft degelijke schuld en de boos doeners v/d z/g oorlog onderling ook. shreeya; ps vecht voor je recht.


  Maak melding
 6. mijn vrienden werken daar ze hebben het ook zwaar en worden onder betaald .en kunnen niet optijd naar hun gezin want dan is de bus kapot en er is altijd wat kapot het ellendig voor de medewerkers en iedereen die er mee te maken heeft de hele surinaamse bevolking of niet . ik snap de bevolking niet ze worden steeds met een kluitje in het riet getuurd mooi is dat zeg .ik leef met jullie mee ,shreeya


  Maak melding
 7. ebs/regering nfplus doet precies alsof dit voor het eerst in de surinaamse geschiedenis plaatsvindt. terwijl het tot nog niet zo lang terug schering en inslag was dat stroom om de haverklap uitviel, waar was hun geweldige media bombarie dan gebleven? ye rite stfrontplus.


  Maak melding
 8. Niet al te druk om maken mensen.Ze slaan zich weer een weg doorheen.Het komt altijd weer goed en dan hoor je een tijd land niemand over praten.Suriname biedt eco-tours aan??K’lampu!!!!


  Maak melding
 9. Als er niet eens genoeg stroom kan worden geleverd aan een handjevol mensen en een klein bedrijfsleven vraag ik me af hoe ze willen concureren om bedrijven te laten investeren in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES