Surinaamse politie kan snelheidsmanie beter aan

10

PARAMARIBO, 8 mrt – Het Korps Politie Suriname kan het geweld in het verkeer beter aan. Een nieuw team van agenten is klaargestoomd om snelheidsmaniakken op te sporen. Met behulp van politie Holland Midden zijn dertien agenten getraind en zullen tien flitspalen ingezet worden.

De hulp is duurzaam van aard. “Het was een train-de-trainerscursus. Dat betekent dat zij hun kennis en ervaring naderhand zullen overdragen aan de rest van de organisatie”, zegt Drohpatie Ramkhelawan van de Verkeersvoorlichting. De bedoeling is vooral het groeiend aantal verkeersongevallen tegen te gaan. Het zal wel nog even duren voor het zover is.

Het voorwerk is nog niet helemaal af. “De wettelijke regels moeten nog goed vastgelegd worden en de apparaten moeten nog geijkt worden. Wij hopen dat dit alles op korte termijn zal geschieden”, aldus Ramkhelawan. Minister Santokhi van Justitie & Politie zegt dat succes van meer afhangt dan repressie alleen. Verkeersgebruikers zullen hun vaak egoïstische instelling moeten veranderen.

- Advertentie -

10 REACTIES

 1. In Nederland steke ze die flitspalen om de haverklap in de fik. In suriname zullen ze gestolen worden. Als je naar het binneland gaat op vacantie, kom je ze wel tegen in het bos……Flits…flits….

 2. Alweer met hulp van nederland. Terwijl er in suriname stemmen opgaan om de nederlandse ontwikkelingshulp te beëindigen. Waarom geen hulp van china of Ghana? Maar wel van de ex-kolonisator die in suriname zo wordt verfoeid

 3. de flitspalen in Suriname zullen beschermd worden met constertina en sommigen zelfs zullen onder stroom staan. dus oppassen! niet stelen die flitsjes.

 4. Beggars can’t be choosers.

  Als ontwikkelingsland moet je alle hulp die je kan krijgen aanpakken mits daar geen al te hoge prijs tegenover staat.

  Kieskeurigheid zou een teken van domheid zijn. Het gaat om het benutten van kansen ten eigen behoeve.

 5. Prik zekers alweer hulp van nederland
  Zonder aangeboden hulp is suriname nergers
  dusssss

 6. Het word tijd dat ze in suriname goede verkeers opleiders opleiden naar Nederlands model.

  Asoadé

 7. Het is wel een goed begin alleen moet Suriname eens beginnen om niet alleen bewoners maar ook alle auto’s digitaal te registreren om zo achter de eigenaar te komen anders wordt het een 10 jaren plan.

 8. maar ja zijn de beelden zwart wit want als brunswijk geflitst wordt dan zie enkel maar witte tanden

 9. FLITS flits flits!!!!!!!!
  in su kan je niet harder dan 60 rijden.
  het is beter dat die gasten een goede rijopleiding krijgen wand als je een suri automobilist vraagt wat haaietanden zijn,dat weten ze niet.
  een rotonde is geen reace baan. met het aantal doden in het jaar help geen enkele flitspaal of leasergun.gewoon afpakken hun rijbewijs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.