Suriname mag verdachte Enstra-zaak uitleveren

9

PARAMARIBO, 26 feb – De van moord op de Nederlandse vastgoedhandelaar Willem Enstra verdachte PR mag worden uitgeleverd. Dit meldt de Ware Tijd. Er is meteen hoger beroep aangetekend. Dit heeft gevolgen voor de uitleveringsprocedure.

PR kan niet meteen worden overgedragen aan de Nederlandse justitie. Volgens zijn verdediging is het Nederlandse uitleveringsverzoek niet rechtsgeldig, omdat het niet getekend is door de juiste ambtenaar. De rechter zegt uit te gaan van het vertrouwensbeginsel. Suriname dient erop te vertrouwen dat de Nederlandse justitie de juiste documenten opstuurt.

Ook het argument dat geen bewijs is geleverd voor betrokkenheid bij de moord, heeft geen stand gehouden. Volgens de rechter was er genoeg ruimte om het tegendeel aan te tonen. Er is daar geen gebruik van gemaakt. Ook kan PR zich niet beroepen op de Surinaamse nationaliteit, aangezien hij in 1977 de Nederlandse nationaliteit verkreeg.


9 REACTIES

 1. Gerechtigheid. Maar dan waarom kiest hij niet om als Surinamer zijn straf in Suriname uit te zitten? Is hij bvang of zal hij geen privacy kennen?
  Lever hem uit want hij heeft ook van het geld genoten (indien hij de medeplichtig is)


  Maak melding

 2. rechter zegt uit te gaan van het vertrouwensbeginsel.

  Dan wil ik weten of recht en wet wel waarde heeft.

  Ik krijg het gevoel van: Stop ik ben politie-agent als jij bij mij contant de opgelegde boete betaald… is de boete goedkoper…..vertrouw noh vertrouw…wie weet welke gangsters hier achterzitten.


  Maak melding

 3. We hebben al genoeg problemen met de mafia boys van surinamse afkomst, die vluchten naar Suriname om onder dekking van politici (verkorte betaalde procedure voor het verkrijgen van de nationaliteit) en de dekking van de grondwet (niet uitleveren)
  een luize leven leiden in su en de onderwereld verder “ontwikkelen”.
  Wegwezen.
  Grondwet aanpassen.
  Uitleveren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.