zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse minister voorkomt stop Nederlandse hulp

Surinaamse minister voorkomt stop Nederlandse hulp

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 feb – Minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos, heeft ternauwernood kunnen voorkomen dat de Nederlandse ontwikkelingshulp is opgeschort. Dit meldt Dagblad Suriname. De Nederlandse ambassade had gedreigd met opschorting omdat de Joint Annual Review of jaarevaluatie van de hulp uitbleef.

“Wij van het ministerie hadden aangegeven hoe wij de review graag zagen en hebben dit bepleit. Men heeft zich niet gestoord aan hoe wij graag die evaluatie zouden willen en is zijn gangetje gegaan”, zegt Van Ravenswaay. Na de mededeling van de ambassade is meteen contact opgenomen met de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Bert Koenders. Die scheen niet echt op de hoogte.

Plos ervaart de houding van de ambassade als willekeur.”Wij hebben er een stokje voor gestoken. Als resultaat beweerde men op de Nederlandse ambassade dat de gelden tot nader order zouden worden stopgezet”, aldus Van Ravenswaay. Volgens ambassadeur Tanya van Gool is de Joint Annual Review gemeenschappelijk overeengekomen. Suriname zou zich niet aan de afspraak hebben gehouden.

Vandaar de maatregel. “Het is onze taak erop toe te zien dat de gelden, die in termijnen vrijgemaakt worden, ook daadwerkelijk besteed worden aan de projecten. Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking gaat over het gehele Nederlands ontwikkelingsbeleid en is derhalve niet bezig met details waaronder de technische afspraken. Dat is een aangelegenheid van de ambassadeur in betrokken land”, aldus Van Gool.

Van Ravenswaay heeft zijn ongenoegen kenbaar gemaakt bij Koenders. De acties van de ambassade wordt als vergaand aangemerkt. Nederland zou zich niet mogen inlaten met het beleid in Suriname. “Het kan nooit zo zijn dat het gehele beleid in de war werd gestuurd door een ambassade die plotseling een brief naar mij toestuurt.” Van Gool vindt niet dat er protocollair misstappen zijn begaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. Ha Ha Ha Ha, Ik lach niet omdat ik het leuk vind. Deze lach bewijst hoe de surinaamse staat nog afhankelijk is van nederland. Op papier is de staat onafhankelijk, maar de praktijk bewijst het tegendeel. De staat suriname lijk in dit onderwerp op een provincie van nederland. De ambassadeur van nederland zwaait paniek in su. of beter gezegt. Ze heeft ze even wakker gehouden.
  Waarom wordt deze vrouw niet op het matje geroepen als ze buiten haar boekje gaat?
  Zo te zien is de staat suriname weer in gebreke gebleven. Ze zijn altijd te laat of slapen ze nog. Nu doet de minister als of hij cordaat op treed. Hij moet zijn ambtenaren beter aansporen.
  Hoe verder als de ontwikkelinghulp is afgelopen? Het is niet iets van jaren meer.

  Gr.Gio


  Maak melding
 2. De taferelen die zich voorheen hebben afgespeeld zijn niet rooskleurig.
  Ik vind het een goede oplossing om te controleren wat er met het geld gaat gebeuren.


  Maak melding
 3. Natuurlijk is het een goede zaak als er wordt gecontroleert wat er met het geld is gebeurt or gaat gebeuren.
  Maar zoals die dieven in suriname het liefst willen wordt het maar overgemaakt zodat ze het dan kunnen jatten voor zichzelf. Ik denk hierbij aan die enorme salaris verhogingen die ze zichzelf hebben gegeven.


  Maak melding
 4. Zo zie je maar.Ik dank dat in 1975 werdt het woordt afhankelijk uitgeroepen, maar de alibaba.s hebben het wordt niet begrepen en hebben in het Sur boeken laten druken onafankelijk.En ik raad aan de instellingen in Sur de mensen die naar Sur komen voor verblijf en vakantie met respect te behandelen.
  Want het is ons Belastinggeld.


  Maak melding
 5. 26 -02- 2008

  Zienswijse en jurudische aantekening
  door DOCTOR BIGI SKRIFI AND THE BAD MEDICINE

  GEFELICITEERD MENEER DE MINISTER

  Mijn kennis van zaken worden weer bevestigt.

  Ik verwijs naar mijn reactie van 23-02-2008 op waterkant over het artikel CHINA BEVESTIG FINACIERING WEGEN PROJECT.

  Hier is er duidelijk sprake van bestuurlijke chaos en afhankelijkheid van het buitenland. Ik heb in mijn vorige reactie er op gewezen, dat het onbreken van een goede BESTUURS-WETGEVING HET LAND IN MOEILIJKE SITUATIES ALS DEZE ZAL BRENGEN.

  WET MAAKT RECHT.
  Duidelijkheid vereist bij de beoordeling van de invloed van buitenlandse politiek in het land.
  HET ONTBREKEN VAN BELEID ZORG VOOR VERWARING EN ONRUST.

  HIER IS ER SPRAKE VAN DIEPE VERNEDERING VOOR DE NATIONALE TROTS VAN LAND EN VOLK. DE VERNEDERING DIE LAND EN VOLK MOET ONDERGAAN EN VOOR LANGE TIJD DIEPE STINKDE WONDEN ZAL ACHTERLATEN, DIENT ALLEEN MAAR VOOR DE PERSOONLIJKE BEVREDIGING VAN DE POLITICI.

  WAAR ZIJN DE WINSTEN GEBLEVEN VAN;
  DE GOUD INDUSTRIE
  BAUXIET INDUSTRIE
  STAATS-OLIE
  BELASTINGEN
  SLM LUCHTVAARMAARSCHAPPIJ
  ECT. ECT.

  Ik ben bang, dat het volk een hersenbeschadiging heeft opgelopen, door de politiek.

  IK SLAAP MET MIJN OGEN OPEN EN EEN SCHERP VERSTAND.

  STOF TOT NADEKEN VOOR DE GRASS ROOTS

  GENADE EN ZEGEN DOOR GOED EN CULTUUR

  Groet ik,

  DOCTOR BIGI SKRIFI


  Maak melding
 6. Och wat jammer nou, dat zoiets wéér moet gebeuren in ons Surianme. Terecht, dat de ambassade in een ontwikkelingsland controleert waar onze (Surnets en Ned) belasting-centen aan besteed worden! Weten we nog van de “spoorlijn” van ergens naar nergens?! Niet alleen Suriname maar andere landen moeten gecontroleerd worden….anders wordt dat geld gebruikt voor mooie villa*s en dure auto*s. Chapeau…ambassade. Sapacara


  Maak melding
 7. dit krijg je als je geld zonder geluk heb.
  geld zonder geluk betekend dat je genoeg en veel rijk dom zal hebben maar je zal blijven bedelen.ik ken een hele boel mensen die wel geld hebben maar gaan bij andere mensen vreten en kunnen ook geen zeep kopen om te wassen.ik ken veel surinaamse mensen in nederland ook in sur die zijn rijk maar voor een klusje van een goedkope prijs vragen ze nog korting.hoe laag kun je nou zijn.ik ken een surinamer in nederland die heeft honderd duizend euro op zijn rekening maar.als zij feest hebben dan koken ze bruine bonen met veel water er in zo dat veel mensen kunnen eten. net zulke mensen hebben ze in het surinaamse parlement.met zulke mensen zal de aarmoede het zelfde blijven. verandering. niet mogelijk. bedelen blijft van kracht.


  Maak melding
 8. HAHAHAHAHAAAAAAAAAAA………………..en laatst had Venetiaan over “barst maar met de hulp” Wat een stelletje baivanen.

  Allemaal bananen eters. HIHIHIHIHIHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.

  Shame on YOU!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 9. 25 feb ’80 hebben jullie allemaal de kans gehad jouw(het) land op te bouwen, naar eigen kunnen en wil….wat hebben de meeste gedaan…Jawel jaja precies als Oom Ro.jaaa verkwanselen.(VERKWANSELEN)
  En wat doen zij nu (het gaat toch goed met de economie) liegbeesten bij elkaar…

  Nu trek jij je broek uit zodat een ander troep met je uithaalt.

  Zeer zeer incompetentie Front strontvliegen


  Maak melding
 10. volgens mij was de vakantie van ricardo r. en zijn collegas bijna afgelast, maar ja na smeken en bedelen kunnen ze weer verder gaan waar ze mee bezig waren.
  en ja het bewijst zich weer eens ze kunnen niet zonder die hollanders.
  stelletje smerige suri bedelaars ( minsters )


  Maak melding
 11. jo, ik ben het met jou eens andere instantie moeten dat ook doen wat velen hier vergeten is dat in de tijd van zogenaamde revo bakken met geld richting suriname is gegaan wat is er van dat geld terecht gekomen niets en iedereen weet ook wat er is gebeurd toen nederland de geldkraan heeft stop gezet dus ik vind het een hele goede zaak wat nederland nu doet.


  Maak melding
 12. AL hebben wij recht op het geld nederland heef gelijk wantie ding rovers pier ding ai djie na monie ding zaka opo voelai na monie go na inie wel als ik naar vinefront luisterd dan gaat het zo goed dat het geld niet nodig is dus laat het geld met rust laat de rente groeien oeng dong kaw. BOUTERSE NDP heef gelijk verandering nu ding mang die moesoe kisie wan boeng krawasie wiepie vo gie ding verstang wie er tegen is is geen sranang mang dan ken jij je geschiedenis niet goed!!!!!
  wiepie ding nanga prasara sibie van kop tot teen mekie ding kisie verstang
  mie takie basja AIVB
  SAHPATIA


  Maak melding
 13. de Surinaamse staat is gewoon aan slappe hun gewoontes,Handjes open Kastje dicht,en geld in je zak.ze weten niet wat men met huiswerk maken bedoelen,die witte toon,dat hij of zij de macht hebben in handen,de regeerders zijn afhankelijk van deze witte ellendelingen.


  Maak melding
 14. hulde aan onze HELDHAFTIGE politici, die altijd 8er de feiten aanlopen. Waarom iet de daad voegen bij het woord van je president. Hij had immers vorige week stoer medegedeeld dat van ontwikkelingshulp moet worden afgezien.
  Brullende muizen daar in de tropenzon


  Maak melding
 15. Wat een verkeerde benaming voor dit stuk:
  “Minister voorkomt stop Nederlandse hulp”.
  Volgens mij had dit stuk als titel moeten krijgen:”Door stommiteit verspeelt Minister bijna Nederlandse hulp”.
  Ja, dit is echt een niet westers probleem: de papierenwinkel. Als jij je papieren verantwoording niet op tijd inlevert, wordt de geldkraan dichtgedraaid. Punt uit. Het zoveelste voorbeeld van: “Wie het geld heeft, heeft het voor het zeggen”. Dit wordt ook subsidieslavernij genoemd. En als jij geen slaaf wilt zijn moet je de subsidie weigeren. Misschien is dat beter omdat de meeste gelden terruggaan naar de plaats waar ze vandaan komen en dat is Nederland. Daar zorgen de mooi opgestelde subsidievoorwaarden voor.


  Maak melding
 16. De reactie van Nederland komt sneller dan ik had ingeschat.

  Heb ik in het recente onderwerp van Gegory Rusland niet gezegd, dat binnen zes maanden de Nederlandse regering met acties zal komen om Suriname op de knieen te krijgen?

  Zie nu, het gebeurt al!
  Suriname mag zo te zien niet zelf invulling geven aan haar ontwikkeling en moet dus de ontwikkelingsgelden gebruiken op de inzichten van Nederland.
  Het harde spel is opnieuw begonnen.

  Ik ben nu alleen nog benieuwd hoe de regering en volk van Suriname daadwerkelijk zal reageren.
  Ik benne en blijf benieuwd!
  Srika


  Maak melding
 17. nmr 1, dat wist je toch allang, zo oud als metuzalem…

  Suriname is hierin geen uitzondering in de wereld, er zijn talloze landen voor wie dit ook geld…


  Maak melding
 18. De nederlandse ambassade moet zich niet bemoeien met surinaamse aangelegenheid. Hij/zij heeft een andere taak daar als vertegenwoordiger van nederland in suriname. Aan de andere kant moeten ze in suriname af van die lakse houding. Vieren ze alleen maar feestje daar of hebben ze geen tijd door de vele bezoekjes aan hun buitenvrouw?


  Maak melding
 19. Als je geld geeft in een land waarin er talloze bewijzen zijn van politici die erg corrupt zijn, dan vind ik het geen raar idee dan Nederland graag wil weten wat er met het ontwikkelingsgeld gebeurt. Erger zou zijn als wanneer Nederland niet erop zou toezien. En de corrupte dieven hun gang konden gaan.

  Beste politici: ik adviseer jullie ook daarom ook daadwerkelijk iets voor het land te doen, dan je eigen zakken ermee te vullen, want nu reageren jullie zo van: als ik er niet mee kan genieten dan hoef een ander het ook niet. Denk ook a.u.b. aan het arme volk die het wel nodig heeft.


  Maak melding
 20. de manoeuvre van de ambassadeur is juist bedoeld om het volk te tonen hoe stek nederland zich nog kan gedragen tegenover zijn ex koloniën.dat de president zaken beter moet leren benaderen.terwijl hij weet wat de consequenties kunnen betekenen voor de geketende regering.dit zie ik persoonlijk als een zet van beide partijen.wij moeten oppassen dat deze het volk niet nodeloos in avonturen stort.terwijl men aan de andere kant bezig is met militaire training.en of dit nog niet genoeg is,probeer de ambassadeur ook nog de buitenlandse betrekking van suriname te bepalen.ik heb het vermoeden dat de heer venetiaan precies weet waarmee hij bezig is. deze brengt suriname regel recht terug in het koloniale tijdperk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES