vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameDesi Bouterse: Suriname is aan verandering toe

Desi Bouterse: Suriname is aan verandering toe

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 feb – Suriname is dringend aan verandering toe. Dit zegt ex-legerleider en NDP-voorzitter Desi Bouterse. Zowel politiek als sociaal is alles vastgelopen. Geen segment van de overheid functioneert behoorlijk en het gros van de samenleving verpaupert. Verandering moet, maar dan wel in politieke zin.

De NDP werkt naar de komende verkiezingen toe. Allianties met andere partijen worden niet uitgesloten. “Als grootste politieke partij staan we voor een belangrijk moment”, zei Bouterse bij de herdenking van de coup van 1980. “We zullen ons buigen over fusies voor grotere stootkracht bij de verkiezingen, zodat we als volk kunnen afrekenen met dit meerkoppige monster.”

Dat monster steekt overal de kop op, in het parlement, de regering en de rechterlijke macht. “Een parlementsvoorzitter die de tent sluit, als hij op reis wil. Een regering die corruptie tot kunst heeft verheven en de rechterlijke macht wordt beheerd door politieke loyalisten”, aldus Bouterse. Volgens minister Santokhi van Justitie & Politie was de coup niets anders dan een aanzet tot onderdrukking en geweld.

Politieagenten zijn gewelddadig omgekomen op 25 februari 1980. “Het was niets anders dan de vernietiging van het politiebestel, met name het hoofdbureau van politie. Een sterke pilaar van de rechtsstaat is toen weggeschoten.” Het herstelproces duurt nog voort. Een reeks projecten wordt uitgevoerd “om ons korps sterker te maken en te voorkomen dat wat in 1980 is gebeurd, zich zal herhalen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

50 REACTIES
 1. hahahahhaa die awarie domrie is weer bezig dat deze man zijn ellendige coup nog mag herdenken vind ik zeer kwalijke zaak omdat ik vind dat hij in de bak hoord met zijn achterban bouterse is advocaat van de duivel.


  Maak melding
 2. Minister Santokhie vergeet gemakshalve dat de politie toentertijd onrechtmatig bezig was.
  Oneigenlijk geweld werd toegepast om de stakende militairen te breken.
  Zonder processen werden militairen opgesloten.
  Met stokken werden ze geslagen.

  Ja, beste mensen.

  Jullie denken dat het de militairen zijn geweest, maar die hebben het geleerd van de politieagenten.

  Om de haverklap verschijnen berichten in de media dat de politie oneigenlijk geweld toepast!
  Maar, dat is niet erg hé?
  Dat is de democratie van Santokhie en Vene!


  Maak melding
 3. Een advies aan Tjander tak wan lo law…ga gevangenissen bouwen hoor, en het liefst een heel mooie voor jouw zelve.
  Met jouw Democratie en Rechtsstaat verhalen en ondertussen zit jij tussen alleen maar schurken


  Maak melding
 4. Monster n0 2, hij heeft het recht,25 Februari
  1980 is niet weg te denken,niemand kan hem weer houden jij ook niet met jouw corrupte bende
  stink dier. basta.Santokie kan maar niet ophouden met z,n handen op het steeds open te houden,het wordt langzaam maar zeker zijn eind fase,een nieuw bureau openen op 25 Februari wat wil hij daarmee bereiken,misschien z,n cel bezig te renoveren??????


  Maak melding
 5. Laat maar zitten .Ze willen het toch niet
  inzien.Alleen maar het simpele feit dat mijn vriend Deci steeds de waarheid bereffende de fouten in die Maatschapij , pijnlijk zichtbaar maakt. toont zijn gelijk aan.De grote domme massa verschuilt zich nog steeds emotioneel achter voorbije gebeurtenissen. wordt toch wakker sukkels ensteun die ene leider die je al jaren een eigen gezicht wil geven internationaal.


  Maak melding
 6. Wat verdient Venetiaan??? De man van 12 ambachten 13 ongelukken en 14 rampen?

  Wat dacht je van 15.000 surinaamse dollar per maand. Daarbij nog zeker 5000 dollar onkosten vegoeding? Een auto van de staat. geen huisvestingskosten. En als hij naar het buitenland gaat misschien wel 20.000 dollar per keer. En wie weet nog veel meer.

  Dus die man verdient meer dan de 130.000 euro die premier Balki verdient.
  Balki betaalt gewoon zijn belasting.

  Wat betaalt Venetiaan aan belasting? Wie weet dat? Of betaalt hij niets.

  Aan alle naievelingen die denken dat Suriname ooit een welvaart staat wordt.

  Vergeet dat!!!!!!!!!!!!!!!!.

  Sari

  BOUTA=STAATSOLIE, EN STAATSOLIE IS DE ENIGE ECHTE SURINAAMS BEDRIJF.

  CAMBIOR, I AM GOLD, BRUYNZEEL EN SURALCO.
  STROP OM DE NEK VAN SURINAME NIET VAN DE FRONT REGERING ZIJ VAREN ER WEL BIJ DEZE CORRUPTELINGEN.


  Maak melding
 7. Suriname is al 50 jaar aan verandering toe; alleen jammer dat er geen alternatief is!!
  Bouterse is zeker geen onbekende in de surinaamse politiek en Suriname heeft dat ook al ervaren!!
  Voor de surinaamse politiek geldt LOOD OM OUD YZER!!!


  Maak melding
 8. Mevrouw of meneer Zazou, je praat een hoop shit.Je praat veel, maar zeg weinig.
  Heeft de politie 1 militair vermoord?Noem een naam?Als ze orde moeten handhaven dan komt de stok te voor schijn.
  Je vergeet 8 december toen de militairen 15 personen zonder proces hebben vermoord.En wat about Moi Wana?Een heel dorp met kinderen en zwangere en oudere vrouwen met de grond gemaakt.Jij nu?


  Maak melding
 9. Het is geen geheim dat de politieke partijen in het machtcentrum overhoop met elkaar liggen., maar naar buiten toe doen ze voor de sjooorie.,ram pae en iedereen alsof het koek en ei is.Als gevolg hiervan is Suriname politiek gezien in de “modderpoel” beland.”Volksvertegenwoordigers”die geen respekt kunnen afdwingen,krom wordt door allerlei bochten goed gepraat,de corruptie viert hoogtij zonder dat men in staat is om de wetten te maken,plannen maken en nogmaals plannen maken zonder dat die wordt uitgevoerd kortom het is aan verandering toe willen wij de aansluiting zoeken met de rest van de gemeenschap.Als de grootste politieke partij moet je het voortouw nemen om het vertrouwen van het volk in de politiek weer te winnen en sLands belang voorop te stellen.”Het volk moet kunnen geloven wat hun leiders zeggen.We moeten kiezen tussen achteruitkijken en vooruitkijken”zei Barack Obama de president-kandidaat in een toespraak.Dit is inderdaad wat wij als Surinamers nodig hebben.


  Maak melding
 10. men geeft alleen de militairen de schuld maar de politieke leiders van toen hebben de militairen toen vernederd en opgesloten. hoeveel mensen weten dit nog? Tijdens het militaire bewind vonden er geen berovingen,verkrachtingen en moorden pl


  Maak melding
 11. suriname is dringend aan verandering toe, zowel sociaal en politiek, dat weet toch iedereen met een nuchter verstand , maar de vraag is , zijn die gasten wel bereidt om daar aan mee te werken, heel veel zitten nog vast geroest in het corruptie systeem ,ikke en de rest maar stikken, deels van die gasten die de politiek in gaan of zitten , doen het uit eigenbelang , landsbelang wordt vergeten, de laatste 2 jaar is er een nieuwe trend , geweld en agressie , wie er niet mee eens wordt hardhandig aangepakt of het binnen of buiten gebeurd , daar ligt men niet wakker van , het is tijd dat de hele oude garde oprot , suriname is rijp voor vernieuwing, dan wel door de jongeren die met een frisse en rijpe blik , aan landsbelang kunnen en willen werken,dus bouta ik weet niet of jij ook de aangewezen persoon bent , om dat te kunnen doen, je verleden wordt je nog steeds voor de voeten gegooid , het lijkt of sommige er op geilen als je iets bespreekbaar maakt, dan hebt je die gasten die aan het bouta syndroom lijden , die staan dan klaar om te vertellen wat er met je moet gebeuren, maar wat er nu in het parlement gebeurd , daar zwijgt men over bouta mie boi , laat die het domme massa stikken , laat ze zelf hun pui opruimen ,


  Maak melding
 12. Eindelijk iemand die zegt dat Suriname aan verandering toe is. In de regering zitten alleen maar corrupte meneertjes met wapens op zak. Ik heb wel vertrouwen in Bouterse! Suriname moet nu eindelijk eens een andere weg opslaan, en een groot deel van het volk ziet dat nu eindelijk in. Bouterse for president!!!


  Maak melding
 13. De pot verwijt de ketel.
  Voormalig legerleider heeft ook boter op zijn kop.De huidige regering maakt zich steeds schuldig aan corrupte praktijken.
  Ik heb nooit een regring in Suriname mee gemaakt waarvan ik kan zeggen dat zij het volk naar behoren hebben gediend.


  Maak melding
 14. bella31 | 26-2-2008 05:34:28 in DWT
  Wat moeten wij met politici die een loopje nemen met de waarheid?

  25 februari is een keerpunt in de Surinaamse geschiedenis hoe je het ook draait of keert. En moet als zodanig beleefd worden. Ook de uitspraak van een minister dat het gericht was tegen de democratie doet daar niets aan af en kan gekwalificeerd worden als demagogie en preken voor eigen parochie. Het zegt meer over deze minister zijn idee van wat democratie is en over zijn persoonlijkheid. Hij gaat maar door met zijn heilloze confrontatie politiek. Het wordt tijd dat iemand tegen hem zegt dat je op deze manier geen land opbouwt. De stelling dat de politie een sterke pilaar was van de democratie is je reinste volksverlakkerij en dat weet deze minister ook. Als ze vandaag de dag een poll zouden houden hoe populair de politie is zouden deze pilaren van de democratie er tamelijk slecht vanaf komen. Het is niet onwaarschijnlijk te vermoeden dat de politie meer mensenrechtenschendingen op haar geweten heeft dan de militairen. Deze minister vervolgt zijn monoloog door te stellen dat 25 februari niet meer moet voorkomen. Nee, 25 februari zal op die manier niet meer voorkomen. Daarvoor in de plaats zijn er andere tools die het natuurlijke proces van nationalisme en natievorming net als op 25 februari 1980 weer een flinke duw zullen geven, wake up.

  Deze minister leidt zeer waarschijnlijk aan de bekende tunnelvisie en ziet hij de ontwikkelingen in de maatschappij niet. Hij heeft daarom ook niet in de gaten dat de partij waarvan hij lid is de afgelopen 28 jaar getransformeerd is tot een klein clubje rok zwaaiden nitwits, omdat ze niet geanticipeerd hebben op de natuurlijke ontwikkelingen in de maatschappij. Niet 25 februari is aanzet geweest tot geweld en onderdrukking maar de heilloze confrontatie politiek van de toenmalige machthebbers (ik laat voor het gemak de koloniale periode buiten beschouwing) die de militairen afschilderden als een stelletje padvinders en de politie opdracht gaf gericht te schieten op deze militairen. Een bloedbad is voorkomen doordat de militairen op tijd zijn gevlucht. Weet je dat nog? Vindt je het dan gek dat tijdens een staatsgreep deze machtsfactor geneutraliseerd wordt? Zoals gewoonlijk lijden de huidige machthebbers aan geheugen verlies en denken dat wij zaagsel in ons hoofd hebben. Geef ons dus een grote brik

  25 februari heeft ons geleerd dat de Surinaamse politieke elite kwetsbaar is. Voor die tijd voelden zij zich onaantastbaar. Ik durf te stellen dat 25 februari belangrijker is geweest dan de onafhankelijkheid. De onafhankelijkheid is toen afgedwongen door een corrupte politieke elite die het niet leuk vonden dat het landje aan de Noordzee over hun schouders meekeken. Ze konden dan vrij hun gang gaan en het balletje naar elkaar toespelen. Daarmee heeft 25 februari radicaal afgerekend. De oude politieke elite kreeg concurrentie. Begrijpelijk is ook dat exponenten van deze oude politieke elite hun macht niet zomaar laten afpakken. Het gevolg is geweld (natuurlijke proces). Zo verloopt de geschiedenis in alle landen dus ook in Suriname. Wijs mij één land in deze wereld aan waar natie vorming zonder geweld tot stand is gekomen, precies. Met 25 februari is Suriname als het ware belandt waar het thuishoort en dat is Zuid-Amerika. 25 februari heeft ons geleerd dat wij als Surinamers moeten vertrouwen op eigen kunnen en dat je niet voor alles je hand moet ophouden. 25 februari is ook, staatsolie, staatsziekenfonds, verlaging stemgerechtigde leeftijd, asfaltering project, elektrificatie binnenland, centraal Suriname reservaat, alfabetiseringsprojecten, opheffen handelingsonbekwaamheid van de vrouw, volkswoningbouw, oudedagsvoorziening om maar een paar dingen te noemen. Dat is ook 25 februari.
  Trouwens, 25 februari 1980 is toen toegejuicht door een meerderheid van de Surinamers. Ik behoorde niet tot die meerderheid.
  ———————
  @JOhn februari 26th 2008 at 11:30 am Post 11.

  Waarschijnlijk kom je uit het NPS-rattenhol. John van Coblijn zeker!

  MOiwana:
  Vraag Mercuur, de huidige bevelhebber van het SNL.
  De militairen hebben die Djoeka’s (let op: ik praat niet over Marrons) opdracht gegeven om weg te gaan uit dat gebied.
  Het was oorlogsgebied. Uit dat dorp zijn er Djoeka’s geweest die de Indianen hebben aangevallen en de vrouwen voor de ogen van de kinderen hebben verkracht!

  Die Djoeka’s (ook vrouwen en kinderen) liepen met handgranaten en wapens.
  Zij hebben eerst geschoten!

  Daarna ging het leger los!

  Vraag maar wat ze hebben gedaan met Leeflang!


  Maak melding
 15. Eindelijk eens met Bouta. suriname is aan verandering toe. Maar natuurlijk moeten ze eerst afkomen van monsters als hem en in de regering.
  Jammer dat er in suriname geen alternatief is die daadwerkelijk voor verandering ten goede van het volk kan zorgen.
  Ik denk dat er wel een paar integere personen zijn zelf in deze regering maar dat is bij lange na niet voldoende.


  Maak melding
 16. Volk van Su…doe een ding sta nooit achter CORRUPTIE.
  Doe het nooit: het brengt jouw ten onder…zelfs richting katibo …nooit achter CORRUPTIE staan NOOIT !!!

  Zie anno 2008 er komen elke dag steeds meer en meer rovers, oplichters, erbij….men(zij) gaat/gaan ervan uit: ziet doen, laat doen desnoods: met/door geweld.


  Maak melding
 17. bouta moet weer maar zijn handen laten waperen in plaats zijnn mond. en de burger heeft toch niets te verliezen. ze houden nu toch hun groote bek dicht eccepteren alles.
  dus een beetje vuurwerk mag er wel zijn


  Maak melding
 18. Baas, Sranang e karie JOE!!!

  No arkie den man sang no ei tan in Sranan bika den man datie na veraders Deng ei waka tek a witman monie dus dan deng wan tak a witman taal.
  No mek oe waktie moro langa BAAS ,oen no mang moro Verlos oe foe a blaka jorka disie ei vernietig oenoe !


  Maak melding
 19. weet je als nummer 5 zijn kop in het zand wil steken is jou goedrecht maar noem mij geen monster een grotere monster is bouterse en jou erbij , bouterse weet nu hoe het moet gaan met suriname wist hij dat niet 20 jaren geleden een ding valt mij op bij sommige zwarte mensen hoe meer je ze onderdruk en vernederd hoemeer ze jou aanbidden en ik ga geen voorbeelden meer aanbrengen want tegen een muur kan je niet praten pas waneer die omvalt kan je deze mensen overuigen dat bouterse de laaste persoon in suriname moet zijn die moet kletsen over hoe het beter moet gaan ,omdat hij schuldig is aan de achteruitgang van suriname …


  Maak melding
 20. suriname MIJN MOOIE LAND GAAT ACHTER UIT MET DEZE ROVERS AAN DE MACHT opo kondre mang oeng opo sranang grong e karie oeng
  respect voor die grong ma fo na kondre bouters is al 28 jaar bezig maar ja ding sranang mang e sriebie diepie omdat die man met die slaap pak aan in coma is een sombie


  Maak melding
 21. Bouta,Bouta,Bouta. De man die suriname onderste boven heeft gedraait.En nu praat hij over verandering.Ja Verandering moet komen, maar Bouta,het gaat niet van jouw. zijn. it moet komen van de jongeren mensen.de oude boeven van de regering moet weg.Daan kan je verandering zien.


  Maak melding
 22. Suriname gaat met de politiekewind mee.Dat is ook verandering,toch? VerANDERING betekent nog geen verbetering dat weet iedereen onderhand wel! Over de hele linie gesproken willen we allemaal verandering in onze samenleving,maar weten niet hoe en naar welke richting zou die moeten plaatsvinden.Ik weet het ook niet!!!


  Maak melding
 23. sranang mang oeng opo
  oeng wani wang njoeng verkiezing
  ifoe joe feni dat sranang abi verandering
  fanowdoe meki wi alla opo
  stre defoe stre
  opo kondre man oeng opo
  sranang kondre e kari oeng


  Maak melding
 24. Vene en companen doen het helemaal niet goed, maar er verdwijnen geen mensen spoorloos, complete dorpen worden niet afgeslacht. Mensen die nooit zijn gaan vissen verdrinken niet in de surinamerivier. Geen avondklok, geen domme millitairen die angst en terreur zaaien. teveel om op te noemen. Suriname was geen doorvoerland van cocaine voor 1980. Teveel om op te noemen.


  Maak melding
 25. ja het klopt bouterse leeft in een waan met een handtje vol idioten herdenk hij de achteruitgang van onze geliefde suriname wat grote grappenmaker is deze man hij verteld die domme massa hoop onzin , maar in zijn tijd waren ook mensen die opkwamen voor voor hun recht iedereen weet wat met die mensen is gebeurd en nu is er een democratische regering aan de mag mag hij het volk vergiftigen met zij onzin bouterse lijd aan de zelfde ziekte als mugabe van zimbabwe domme trots heet dat deze klootzak bouterse heeft 20 fuck jaren gehad om te doen wat hij nu roep en deed geen moer en nu weet hij hoe dat moet , wie in deze indianen verhaal van bouterse geloofd moet zich laten na kijken die nummer 5 noem mij monster nou als een iemand hier een monster is dan ben jij dat , als laaste wil tegen die monster zeggen dat sommige zwarte mensen hoe meer je ze onderdruk en vernederd hoe meer ze jou gaan aanbiden zie bouterse alles maar dan ook alles heeft deze man vernietig dat je zelf in de rij moest staan om aan eten te komen geen recht van spreken militairen konden je zomaar opsluiten of doodschieten avond klok en dan noem je mij een monter .


  Maak melding
 26. Sommige denkbeelden zijn te krom voor woorden.
  DDB die zegt dat de rechters aan de lijband van Veni lopen! Als dat zo was, dan was hij toch allang op gepakt en dood geschoten!. Mede danzij het feit dat DDB zelf de doodstraf niet wilde afschaffen. Zou wel wreed (in populaire betekenis) zijn.

  of anders maupie die het blijkbaar volstrekt normaal vindt dat de militairen omdat zij zich vernedered voelden een coup plegen en uiteindelijk tot moorden over gingen. Zo kun je alles wat krom is recht praten.

  In mijn beleving zijn het niet aleen voorbeelden van rechtpraten, nee het zijn uitingen van een schaamteloos gebrek aan norm besef.


  Maak melding
 27. Sommige denkbeelden zijn te krom voor woorden.

  Neus

  Neus jij bent een strontvlieg van Front….dus denkbeelden kan jij absoluut niet hebben.
  Jij bent niks en ook niks ander dan een cumacoisie noso boi.

  You dinki mi no sabi sa you abi inni you idi.(law law koeng koeng boi you)


  Maak melding
 28. Na het lezen van alle commentaren hierboven kom ik maar tot een conclusie n.l de surinaamse samenleving is ondanks de vele ontberingen die men dagelijks gezamelijk moet ondergaan,verdeelder dan ooit.Geen van de hierboven genoemde zgn leiders hebben ooit het beste met het land voorgehad,en dat zal ook nooit het geval zijn.Politiek is macht,macht is geld en dan kunnen zij de hebzucht niet weerstaan!met alle gevolgen van dien!Een nieuwe generatie leiders?mischien wel,maar dan zal er eerst een algehele mentaliteits verandering moeten plaats vinden,dus ook onder de sur. bevolking.Kies voor hetgeen die jou als volk verenigd en niet verdeeld.Helaas ontbreekt het suriname aan zo een persoon tot nu toe.


  Maak melding
 29. Góóóóó Santokhi !!!!

  ”PARAMARIBO, 26 feb – Suriname is dringend aan verandering toe. Dit zegt ex-legerleider en NDP-voorzitter Desi Bouterse. ”

  Ach ja meent hij dat nou, moest hij daar tig jaar over nadenken, deze oude haan is afgeschreven wat mij betreft, laat hij het maar over laten aan de nieuwe generatie KUIKENS !!!! dÚH


  Maak melding
 30. Jij en neus zijn twee momsters,ja de woorden aanbidden en alleen bemoeilijkt jullie beiden het op te schrijven, de kromme gedachten herken ik echt bij jullie.no 35 je zit andersmans verhalen duidelik in jouw verhaal te herhalen riooldombo inderdaad ben je een monter die zelf herkend en neer typ.


  Maak melding
 31. “Als grootste politieke partij staan we voor een belangrijk moment”, zei Bouterse bij de herdenking van de coup van 1980. “We zullen ons buigen over fusies voor grotere stootkracht bij de verkiezingen, zodat we als volk kunnen afrekenen met dit meerkoppige monster.” -Bouterse.

  Over wat voor MONSTER praat Bouterse??
  Het moest toch al INTERNATIONALE NIEUWS zijn dat er een meerkoppige monster actief is in Su..

  P.S. Is het nodig om fam en vrienden te waarschuwen..?

  Alvast Bedankt,


  Maak melding
 32. Hallo lezers het is allemaal leuk en waar maar wat gebeurd is. is maar een bus ongeluk stelt niets voor…. zowel feb en dec. ik heb in afganistaan gevochten dat is pas moorden. van su is wat ik al zij bus ongelukje. speld in een hooiberg zoeken. D.D.B jij bent een soldaat dus ai now what ai say.die gedachten van onze surinaamse mensen kan ik voorspellen, om dat het niet jou fam,zijn.zie die beelden van irak en andere landen en vergelijk.die hele vene klan is 1 geboefte.daar moeten jullie naar kijken,vooruit eerst dan ga je verder met opruimen.ik hoop dat deze schrijven een ai opener is….ps. ik woon in su maar werk in nl. old soldier never,nooit, nada, e dede. Afz. rico


  Maak melding
 33. aan nummer 42 argumenten graag en niet schelden daar schiet je niets mee op monster joe bouterse heeft meer als 20 jaren nodig gehad om nu te weten wat goed voor suriname jij heb meer nodig om jou zwarte hensen te gebruiken om te weten dat bouterse een wrede moordenaar is, nogmaals nooit is het voorgekomen dat een militaire staatsgreep een land vooruit heeft gebracht ga maar na maar jij ben dommer als bouterse omdat jij in zijn indianen verhaal gelooft weet je wat de overeenkomst is tussen jij en bouterse jullie praten veel maar zeggen niets en als je het niet met woorden kunnen winnen gebruiken jullie geweld zie 8 december en kijk hoe jij reageer als het niet eens ben met iemand dan ga jij schelden en dan word je persoonklijk dat is een teken van zwakte monster joe of beter gezeg rioolrat


  Maak melding
 34. Front een boevenbende allertijden.
  Schurken waarmee men geen kant op kan gaan.

  Maar liegen en bedriegen dit heeft de bevolking nooit eerder zo erg mee gemaakt.

  Er zijn meer corruptie zaken opkomst.
  Deze schaamteloze strontvliegen zullen vroeg of laat opgesloten moeten worden en voor lang.


  Maak melding
 35. @Neus nr 37 Jok niet voor DBB mang ach..DDB heeft nergens iets over een “lijband” gezegd.Misschien een leiband maar nooit een “lijband”.Zit niet te jokken voor DBB. 😀 😀 😛


  Maak melding
 36. Santokie vergeet misschien die tripjes die hij voor jules adhjodia maakte naar columbia om die deals te regelen.Je weet toch tjan toen meneer Braam je vroeg waar je was toen zei je u dient zich te verstaan met de vp.Ken je me nog?ik jou wel?Vhpers zijn coce basen.


  Maak melding
 37. Santokie vergeet misschien die tripjes die hij voor jules adhjodia maakte naar columbia om die deals te regelen.Je weet toch tjan toen meneer Braam je vroeg waar je was toen zei je u dient zich te verstaan met de vp.Ken je me nog?ik jou wel?Vhpers zijn coce basen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES