zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameCoalitie en oppositie Suriname in overleg

Coalitie en oppositie Suriname in overleg

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 jan – Vertegenwoordigers van de coalitie en oppositie zijn besprekingen begonnen over het oplossen van de ‘impasse.’ Onder meer wordt gesproken over de effecten van het robbertje van 13 december tussen parlementsvoorzitter Somohardjo en twee andere parlementariërs. Zicht op beëindiging van de boycot door oppositie is nog niet in zicht.

Nu de begrotingsbehandeling achter de rug is, wordt vooral aangestuurd op zo weinig mogelijk gezichtsverlies. De coalitie zal op een of andere manier moeten vergoelijken dat het parlement rustig voortgegaan is met vergaderen na het incident. Aan de andere kant heeft de oppositie moeten inzien dat de boycot tegen Somohardjo weinig effect heeft gesorteerd. De begroting is behandeld en aangenomen.

Of partijen elkaar kunnen vinden en ook echt naar elkaar luisteren, zal moeten blijken. “We zijn nog lang niet bij een duurzame oplossing”, zegt oppositieparlementariër Kenneth Moenné tegenover de Ware Tijd. Lang voor 13 december werd reeds gekibbeld over onder meer de uitgifte van domeingrond. Het betreffende beleid vormt een dankbaar doelwit voor de oppositie, vanwege zijn ingebouwde chaos.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. De oppositie heeft nu een nieuwe woordvoerder, die de persstilte heeft aangekondigd, de oppositie heeft zijn leiderschap net als zijn fractie geaccepteerd. De nieuwe leider is Otmar Rodgers.

  De oppositie is toch zo waardeloos geworden.
  Ze gaan nu tijdens gesprekken in een kamertje zaken bespreken, precies zoals frontleiders op zondag het beleid bepalen.
  Dit nieuw fenomeen om problemen in kamertjes te bespreken en pas nadat er een oplossing is gekomen, besluiten zijn genomen, een vergadering uitschrijven waar toneel voor het volk opgevoerd word is een triestere ontwikkeling.
  We hebben dit gedoe al met fractie voorzitters die namens andere leden praten ,terwijl de leden zelf niets mogen zeggen. Dan hoor je een fractie voorzitter zeggen..we hebben besloten dat x, wat aangeeft dat ze buiten het parlement eerst een besluit hebben genomen en geen lid mag dus in het parlement tegen het besluit stemmen.En nu doet de oppositie mee, door op precies de zelfde wijze in kamertjes te gaan vergaderen.
  De BVL leraren zeiden eergisteren..ze hebben ons weer gepakt!
  Wel ze hebben de oppositie ook weer gekakt.


  Maak melding
 2. Aan de andere kant heeft de oppositie moeten inzien dat de boycot tegen Somohardjo weinig effect heeft gesorteerd. De begroting is behandeld en aangenomen.

  ………………………………………
  Wat wij ingezien hebben is dat er nooit meer oppositie in een Democratie nodig is, het hoeft er gewoon niet te zijn.

  Het zal zeker wat worden dat mogen zij nu alvast weten.

  De trend is gezet !!!!!!!!!!!!
  Maar ga nooit klagen bij een avondklok doe dat nooit…..met jouw Democratie smoelwerk.


  Maak melding
 3. Als de tegenstellingen binnen het DNA op een zakelijke manier worden besproken,zonder aanziens des persoons dan denk ik dat er verder gepraat kan worden om de toegebrachte gebrachte schade, die proberen te consolideren.Dat betekent weer,dat in het bijzonder Somohardjo als VZ van het College op de manier die hij tot nu toe de zaken heeft geleid,en de schade die hierdoor zijn toegebracht aan Suriname moet worden erkend en gecorrigeerd,ook door de coalitie.Of hij dat gaat willen,is de vraag.Nmi,praten alleen omwille van het praten,heeft bar weinig zin.De prijs die hiervoor betaald moet worden zal hoog zijn denk ik.Ik ben benieuwd.


  Maak melding
 4. kenneth moenne zo gaat in een democratie als je met elkaar niet eens ben of er zijn dingens gebeurd waar je het niet mee eens dan ga je praten met elkaar om een oplossing te zoeken en te vinden de polder model .


  Maak melding
 5. Wat Doekie gedaan heeft is grandioos…. loop nooit weg voor schurken.

  Raak bij een inbraak/roof(enz.)niet overmoedig bel terstond, de hele buurt en vertel waar en wat…..(en dan de politie)
  dan ga jij hardlopen zien.

  Schurken ter plekke aanpakken ik spreek vol lof over Doekie…..pak de dief…. ..PAK HEM.!!!!!! Wat er later gebeurde is later zaak maar boef is reeds gepakt…VOL LOF MAN.
  ………….ter plekke!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 6. Het volk heeft zijn lijders gekozen en verdient aangenomen.

  Dus klagen heeft geen zin..

  Vooruitgang welvaart ontwikkeling is niet voor de suris weggelgd..

  Nu het verstand op nul en wachten op de volgende verkieizng en kies dan weer wat jij wil..

  Veel succes..


  Maak melding
 7. in feite hebben wij alleen een oppositie nodig als er een wet moet aangenomen worden met een twee derde meerderheid.bij een jaarlijkse begroting als deze geldt dit niet.dit is meer een soort van pola vorm principes.de oppositie heeft een denk fout gemaakt,om te denken,dat de heren van de coalitie mensen zijn met principes.
  collegiaal gezien,is dit een zeer ordinaire handeling van de coalitie geweest.en politiek bekeken hebben de leden van de oppositie een grotere voorsprong genomen op hun tegenpartij.
  het is voor de zoveelste keer weer bewezen,dat er alleen maar mensen in de coalitie zitting hebben,dat alleen maar aan eigenbelang denkt.een begroeting,dat niet op fatsoen berust zal ook niet werken.teki un ai luku
  ik geef ze geen zes maanden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES