vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBelgische interesse in bananenindustrie Suriname

Belgische interesse in bananenindustrie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 jan – Het Belgische Univeg heeft belangstelling voor overname van de bananenindustrie in Suriname. Dit meldt het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. De Belgen hebben reeds een delegatie afgevaardigd voor aftastende gesprekken.

Onder meer is gesproken met minister Kermechend Raghoebarsing. Uitgangspunt is dat buitenlandse investeerders welkom zijn. Privatisering van de bananenindustrie is op zich geen probleem. Wel mag niet alleen de investeerder profijt trekken. De belangen van de ruim duizend werknemers dienen ook in het oog gehouden te worden. Niet voor niets is de afgelopen jaren ruim geïnvesteerd in de industrie.

In samenwerking met de EU zijn miljoenen euro’s gestopt in onder meer modernisering en kwaliteitsbewaking. De belgen hebben ook gesproken met de directie van de Stichting Behoud Bananensector Suriname. De stichting heeft de afgelopen drie jaar het beheer gevoerd over het herstelproces. De Belgen zeggen ook geïnteresseerd te zijn in marketing van andere fruitsoorten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Hangt af van de gesprekken, maar ik vind het
  een goed idee. Misschien kunnen wij dan eindelijk een goedlopende zaak krijgen, met
  een goede rendement


  Maak melding
 2. iedereen komt en speelt zijn deel india en de
  britten wie volg daarna, niet slecht bedoeld
  maar jammer voor onze grondstoffen en de werkgelegenheid armoede staat voorop. 95% naar canada de rest wordt verdeeld china taiwan en de krabkraboe is voor de bevolking
  of helemaal niet.


  Maak melding
 3. Zijn de Belgen nou dom of de Surinamers??
  Als Suriname die bananensector en dat van andere fruit en eventueel groenten soorten uit handen geeft dan zijn de Surinamers dom.

  De fruit die uit Europa komt is volbespoten met rommel, daarom willen die Belgen vanuit Suriname heel Europa bevoorraden terwijl als Suriname slim is het zelf doet.

  Het is een gezond bedrijf, ze verwachten een groei van de export dit jaar, er is pas voor veel geld er geinvesteerd dus waarom zouden ze het uit handen moeten geven.

  Suriname moet nadenken met wat ze doen, stel je voor zeg dat je overal in Europa Surinaamse bananen tegenkomt wat van Belgen is.

  Dus de surinaamse banaan houdt op te bestaan, het worden belgische bananen die in Suriname zijn gekweekt,belachelijk toch!!


  Maak melding
 4. heel goed,

  gewoon doen,
  Dan hoef de overheid niet steeds in te springen wanneer het misgaat en dat steeds andere directueren komen wanneer een andere partij an de roer is.

  Kijk maar wat er met Grassalco is gebeurd door politieke hebberigheid.

  Papo


  Maak melding
 5. Wanneer houdt het op in Suriname.Eerst de boel laten verzuipen,anderen zien het niet meer zitten en plegen zelfmoord(ex werknemers),en daarna zijn er ineens miljoenen euro beschikbaar.Jiwan Sital(FAL)ben jij er nog?.Ben wel hoopvol gestemd dat er geinvesteerd gaat worden,en dat er nog buitenlandse investeerders zijn die zaken willen doen.Wat niet moet gebeuren is dat de politiek weer gaat bemoeien,anders is het binnen de kortste keren verziekt,de praktijk heeft dat al bewezen.Met een reguliere verbinding naar Belgie(Europa)hebben vele ondernemers baat bij,om hun produkten te verschepen(exporteren).,dat komt de economie ten goede.Of mischien dat Zaventem straks een alternatief is,en niet alleen maar via Schiphol.Ik zie SLM/KLM al fronsend kijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES