dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname in 2008 lid van Internationaal Strafhof

Suriname in 2008 lid van Internationaal Strafhof

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jan – Suriname zal zich nog dit jaar formeel aansluiten bij het Internationaal Strafhof. Dit zegt minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken. Met de aansluiting zal de steun worden bevestigd aan het verder versterken van het internationaal strafrecht. Niet duidelijk is wat de opstelling wordt tegenover de Verenigde Staten van Amerika.

Kraag-Keteldijk heeft zich niet uitgelaten over het eventueel sluiten van een vrijwaringovereenkomst met de VS. Dat moet de uitlevering voorkomen van Amerikaanse staatsburgers aan het strafhof. De Amerikanen hebben hier vaker voor gepleit bij Paramaribo. Ook wordt geschermd met de miljoenen dollars aan hulp aan het Nationaal Leger. Die zou op de helling kunnen komen te staan.

Maar volgens coalitieparlementariër Ruth Wijdenbosch mag de soep niet zo heet geheten worden als ze wordt opgediend. De Amerikanen zouden zich wat inschikkelijker mogen tonen, ook als geen aparte overeenkomst gesloten wordt. Immers is eerder ingestemd met het wijzigen van de verkeerssituatie voor het ambassadegebouw in Paramaribo. Toen is rekening gehouden met de behoefte aan meer veiligheid bij de Amerikanen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Tuurlijk amerikanen mogen ons naaien voor een paar dollars en wij niet de amerikanen omdat wij niks te bieden hebben.

  Prachtige slavische gedachte


  Maak melding
 2. die tjepotie mentaliteit geldt niet voor amerikanen,anders zou men geen weerloze burgers in guantanamo bay gijzelen.wat voor haast heeft men,om aansluiting bij het Internationaal Strafhof te zoeken.alleen maar om een groep landgenoten de das om te doen.om de weg voor venetiaan te vereffenen.de minister l lygia kraag-keteldijk moet oppassen en niet stoer doen.want wijlen president kraag was ook geen lieve jonge.de creolen zijn bezig zich zelf op te offeren voor hun blanke goden.ik vind dat er een referendum moet komen over deze zaak.het volk moet zich kunnen uitspreken over deze zaak.niemand mag ons meer in avonturen storten.


  Maak melding
 3. Ma jere no.
  Strafhof of geen strafhof, als wij het in ons hoofd halen om ook maar een halve Amerikaan in te sluiten komen die gekke yankees al overvliegen met deze of gene bommenwerper.
  Meestal krijg je wel wat minuten om de gevangene in vrijheid te stellen.


  Maak melding
 4. als groterde en machtige landen zwichten voor de amerikaanse druk of voordelen wie zij wij als klein land dus suriname kijk waar jou voordeel is en beslis


  Maak melding
 5. Amerika erkent het strafhof niet,levert ook geen onderdanen uit,al worden ze verdacht van oorlog misdaden of misdaden tegen de menselijkheid.Maar vewacht(eis)wel dat anderen hun onderdanen uitlevert,als die verdacht worden van vb terrorisme,drugs ect.Het kan toch geen toeval zijn,dat het Surinaams Parlement een anti-terrorismewet aanneemt,en enkele dagen daarna krijg Amerika een basis om “voertuigen”te testen.Natuurlijk willen ze het strafhof niet erkennen,onschuldige burgers in koele bloede doden in Irak,een bomtapijt gooien op burger doelen(CNN,BBC-WORLD)zijn schering en inslag,maar niemand bekommert hierom.Ga verder in Afganisthan,het is triest om te zien,met de democratie in de mond brengen naar de arme mensen,en dan ze plat bombarderen Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als Amerika een Surinaams onderdaan om uitlevering vraag.De stukken waarvan je verdacht wordt krijg je niet of nauwelijks te zien,vraag het maar aan Nederland.


  Maak melding
 6. Kijken of Surinamers nu ook eens hun rug recht kunnen houden. Volgens mij zijn er allang dollers hiervoor richting Suriname geritselt, dus het zal moeilijk worden!


  Maak melding
 7. “Immers is eerder ingestemd met het wijzigen van de verkeerssituatie voor het ambassadegebouw in Paramaribo. Toen is rekening gehouden met de behoefte aan meer veiligheid bij de Amerikanen”
  Alsof dat indruk maakt op de amerikanen.
  Mevrouw Keteldijk, wat bent u toch een naïeve minister. De amerikanen gaan nooit voor een fooitje, het is bij hun alles of niks.In hun ogen stelt suriname niks voor. Zolang hun bauxietbelangen in suriname maar niet geschaadt wordt alsmede hun ambassadepersoneel.


  Maak melding
 8. Ik zie het verband niet in de opmerking van parlementarier Ruth Wijdenbosch tussen de gewijzigde verkeerssituatie bij de amerikaanse ambassade in Suriname en het Internationaal Strafhof ?!
  Volgens mij zijn dit twee verschilende zaken!!
  Weer een bewijs van het intelegentie-niveau van surinaamse parlementariers!!


  Maak melding
 9. Als Suriname aansluiting zoekt bij het strafhof, wil dat zeggen dat suriname vijandigheid zoek bij de VS , want USA zijn niet pro het strafhof. Kijken wat USA gaan doen. USA wilt het continent Zuid-Amerika ook via Suri in de gaten houden i.v.m. Venezuela en Brazilie.( denk maar aan de zogenaamde rups voertuigen die ze in de oude mijnen willen testen op moengo ) Deze 2 landen hebben leiders die pro Cuba zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES