zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuwe begroting Surinaamse regering goedgekeurd

Nieuwe begroting Surinaamse regering goedgekeurd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jan – De regering heeft zijn begroting voor 2008 goedgekeurd gekregen van het parlement. Volgens president Ronald Venetiaan wordt vooral de vlotte afhandeling ervaren als een belangrijk stukje vertrouwen. Hoewel alleen de negenentwintig leden van de coalitie hebben meegedaan aan de stemming, wordt geen beperking ervaren van het democratisch proces.

Integendeel, de debatten rond de begroting zijn niet minder fel geweest. Hier en daar heeft menige minister zelfs behoorlijk wat kritiek te verwerken gekregen. Toch vindt Venetiaan dat de “politieke context”, waarbinnen de begrotingsbehandeling heeft plaatsgehad, niet ongemerkt zijn gebleven. Hij ziet dan ook graag dat coalitie en oppositie onderlinge conflicten oplossen.

Het is de manier op het functioneren van het parlement te optimaliseren. Het neemt niet weg dat de regering zich gesterkt weet. “De regering beschowt deze goedkeuring als een bevestiging van het vertrouwen van het parlement, dat zij voort zal gaan de belangen van het volk optimaal te dienen”, aldus Venetiaan. Meerdere parlementariërs vinden het hoogtijd dat de verbeterde economische situatie ook voor de bevolking meer merkbaar wordt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. die surinaamse begroting zal iets te maken hebben met de banana begroting.bijv de armen krijgen niks en niks.. met lange tenen krijgen voorrang. zo al het altijd geweest was en is.als je een aap een tros benaan geeft dan gaat die nooit uitdelen. nooit,


  Maak melding
 2. Begrotings behandeling in het parlement behandelen en goedkeuren zonder de oppositie kan alleen in Suriname.

  Belangrijkste eis voor het worden van parlementarier in Suriname is het hebben van een strafblad, maar wij worden wel lid van het Internationaal strafhof.


  Maak melding
 3. De debatten waren niet minder fel,ministers kregen behoorlijk veel kritiek,en met 29 stemmen aangenomen en het democratisch proces ervaart dit als geen beperking,waren de mooie eind woorden van Venetiaan,en vooral de vlotte afhandeling ervaart hij als een stukje vertrouwen.Als men dit leest,dan ontkom ik niet aan de indruk,dat deze lieden machtsdronken zijn.De werkelijkheid zien zij niet meer.En nu,ja hopla met vakantie naar de witte stranden en de mooie vrouwen(mensen)op de antillen,met maar liefs 9 man sterke delegatie,terwijl men al bijvoorbaat weet dat er bar weinig te halen valt,want zonder de miljoenen geldinjektie verzuipt de antillen binnen 1 getij.Zelfs de Nederlandse politiek wilde de antillen op marktplaats.nl plaatsen voor de veiling,want ze zijn volgens hun zo corrupt.Of kan ik zeggen soort zoek soort.Foei toch,jullie moeten je schamen Somo als delegatie leider,wie gaat hem serieus nemen,na al die schandalen omtrent zijn persoon?.God behoede ons.


  Maak melding
 4. Er is geen woorden meer,betreft de begrotingen die deze surinaamse regering maken,of je in de min/meerderheid zitten,het maakt het niet uit,ben helemaal eens met reactie,s no 1.Het heeft helemaal geen nut om verder te reageren,het ligt aan de surinaamse bevolking zelf,ze hebben veel te veel ruimte gegeven aan die”Verkrachter/veradders/oplichters”die op dit moment het land besturen.Daarom surinaamse bevolking wees alert en waaktzaam.


  Maak melding
 5. s’Lands-bestuur 29. man… Democratie-Rechtsstaat…Dit is een grove vorm van CORRUPTIE.

  En als die domoren dit ook niet kunnen begrijpen…. zitten zij logischerwijs gewoon op problemen te wachten en ze zelfs te veroorzaken in het land.


  Maak melding
 6. Hier krijg je toch de slappe lach van !!!!!
  Ik lig zo in een deuk van de surinaamse begrotingsbehandeling dat ik geen zinnig woord kan schrijven!!!!!
  Triest, triest en nogeens triest!!!!
  Ik hoop alleen niet dat eens derde wereld altijd derde wereld zal blijven ; hoewel het er wel naar uitziet !!!!!!


  Maak melding
 7. Is het document opvraagbaar / opeisbaar zodat het een objectieve toetsting kan weerstaan.
  Bij voorbaat kritiek leveren getuigd ook niet echt van enige bekwaamheid(van de materie)

  SoSo lobi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES