maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse denkt niet aan vluchten uit Suriname

Bouterse denkt niet aan vluchten uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 dec – De verhalen over voornemens van ex-legerleider Bouterse Suriname te ontvluchten zijn wat ze zijn: sprookjes. Dit zei Bouterse tijdens een bijeenkomst in het hoofdkwartier van de Nationale Democratische Partij, NDP. Afscheidswoorden die tijdens de vorige partijvergadering waren geuit zijn door menigeen totaal verkeerd vertaald.

Het ging er eerder om mensen te bedanken die de partij hebben bijgestaan de afgelopen tijd. Het is dan ook niet waar dat informatie zou zijn opgevraagd over de sterkte van de legerkazerne in het grensdistrict Nickerie. Opvragen is eenvoudigweg overbodig. “Zodra er een wachtrapport uit is, krijg ik het”, zei Bouterse. Intussen is besloten niet langer het gezag te aanvaarden van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo

In elk geval zullen vergaderingen die door Somohardjo worden geleid niet meer worden bezocht. De stap volgt in het kielzog van de vechtpartij. Er zal nog worden afgestemd met de overige oppositiepartijen. “Werken onder deze Paul Somohardjo is voorlopig voor de NDP geen oplossing, onder geen beding,” aldus Bouterse. Een andere reden voor de boycot is corruptie.

Somohardjo zou flink in de melk te brokkelen hebben op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer. Met name de toewijzing van domeingrond is dan ook een bron van corruptie. Het heeft dan ook geen zin minister Jong Tjien Fa te ontslaan. Beter is het grondbeleid over te hevelen naar een ander ministerie. “Als president Venetiaan serieus genomen wil worden, zal hij de corruptie met wortel en tak moeten uitroeien.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

62 REACTIES
 1. Gewoon een zielig vertoon die Bouterse. Vraag me af, of de massa werkelijk achter hem staat of slechts de vergaderingen bezoek voor vertier. Oppeens is bouterse de barmharige smaritaan die ons uit de “pinari” zal helpen

  Een vos verliest zijn haren maar zijn streken niet wanneer gaat deze oude sluwe vos de bak in???


  Maak melding
 2. Vwenetian is teveel bezig met ondertafel-perikelen. Zie welke lening hij nou weer nodig vond.

  En Chiragally gaat door met zijn omschakeling van elektra-voorziening. Welke wijk hij wil, Chiragally, laat hij de stop uittrekken voor die wijk. Hele nacht zonder stroom, en dan ‘s-ochtneds vroeg zogenaamd de stop er weer op doen.

  De hoogst verwaand mogelijke corruptie-praktijken, gelet op de reeds geleverde 15 Mw generatoren, 2x , door de eigen financiering van Indiase Regering door tussenkomstvan R.Sardjoe.

  Venetiaan heeft liever ondertafelgeld, zonder belasting verlichting voor het Volk, Hilly-Billy zal niet vervolgd worden voor financiele corruptie op Ministerie van Financien, 5 maanden geleden. Een bavianenregering voor 1 bakbawinkrie beleid in Surinen.

  Vriendelijke Groeten,……


  Maak melding
 3. de corruptie met wortel en tak moeten uitroeien is iets wat zeker in Suriname moet gebeuren.

  maar corruptie en vriendjespolitiek is onder de “junta” in de jaren’80 gewoon doorgegaan.

  waarom heeft de bevelhebber toen niet gehandeld?


  Maak melding
 4. Vluchten zal hij nooit doen om dat hij een ” MAN ” is die zijn manetje aankan dus mijne mensen stop met die fabeltjes verspreiden het slaat echt nergens op wanneer puntje bij paaltje komt dan zullen we zien wie zal en gaat vluchten maar ONSE OOM DESI NIET VENE stop met dat kinder achtige politiek en strooi het volk geen zand in de ogen als of je van niks af weet BIGILIP TIP TIP je weet bliksem goed wat er gebeurt ,VENE haal die grote lippen van elkaar en zeg de dingen zo als ze zijn blijf je handen niet boven het hooft houden van deze boeven en oplichters in jou regering MAAK SCHOON SCHIP VENE.


  Maak melding
 5. Hij heeft wel gelijk…..want dit ministerie is een grap en komt Suriname NIET ten goede. Je kan ze op geen enkel positief punt betrappen bij het ministerie van RGB.

  Naar huis met de regering!!


  Maak melding
 6. Vooral belangrijke personen moeten hun handelen in de eerste plaats afstemmen met de regels van moraal en fatsoen. Bewijs ten overvloede dat een wet een dode letter is, wanneer er daarop geen sanctie staat. Logisch het volgend aandienend probleem: de wetshandhavers of degene die de sanctie moet opleggen moet wel in staat zijn de maatregelen uit te voeren. Geen Bobo’s dus.
  Is Vene-Ram niet debet aan het tot niet totstandkomen van de “corruptiewet”. Toch wel slimme zet van de corruptelingen. Eigenlijk: de wetgevende instantie ontbreekt aan kennis om een wetgevingsprodukt te produceren. Waarom durft men de corrupteling niet op te sporen en te vervolgen, waarom durft men de ambtenaar niet tegen zichzelf te beschermen tegen de corrupte bende. Corruptie houdt de coalitie overeind!volgens mij. Komt er straks een partij aan de macht die ondubbelzinnig 9n haar verkiezingsprogramma als speerpunt heeft bestrijding corruptie. Laat het weten. Misschien Nationale Durf Partij.


  Maak melding
 7. Het allerbelangrijkste wat hij op die avond gezegd heeft is dat hij(Bouterse)de minister van Justitie een telefoontje zal geven wanneer het tijd is om te vluchten uit Suriname .
  Als ik Santhokie was zou ik Bouterse gaan halen en ik zou geen minuut langer wachten.


  Maak melding
 8. Geachte heer Bouterse, ik wens je heel veel sterkte en wijsheid om tussen al dat tuig te opereren. Dat dit tuig, schildknaapjes van Nederland, je ook nog willen berechten, is de wereld op z’n kop. Wat heb je in 1882 verkeerd gedaan????????? Kijk goed naar Nederland:
  1. 1945 – 1948 2 miljoen doden in indonesie
  2. 1950 – 1953 1 miljoen doden in Korea
  3. 1955 – 1963 1 miljoen doden in Nw Guinnea
  4. 1995 – 2001 7000 doden in Sebrenica
  5. 2001 – 2004 6000 doden in Irak
  6. 2003 – heden 6000 doden in Afghanistan
  Allemaal onschuldige burger slachtoffers door Nederland gedood. Nog nimmer is er voor deze ernstige misdaden tegen de menselijkheid één ederlander berecht…. waa praten we over?????


  Maak melding
 9. Castro ,ga je oor spoelen het is niet prettig de waarheid te horen,verdraai geen dingen idioot.kies een andere naam je vernederd castro,als santokkie niet kan en nooit kan,kan hij jouw sturen,vaak heeft hij opdrachten gegeven.mek a kot den liba abra,
  met z,n ingedeukte gezicht.


  Maak melding
 10. Meneer Bouterse,

  het is tijd dat u voor het gerecht verschijnt. Als u een echte man bent moet u niet verzuimen voor het gerecht te verschijnen. u praat over corrupte coalitie leden. bent u niet corrupt geweest toen u aan de macht was? wat voor rijkdom had u toen u niet an de macht was en wat heeft u toen u aan de macht kwam en daarna.Heeft u dat allemaal verdiend door te zwoegen en te ploegen op het veld. Een militair verdiend niet zoveel geld om de goederen, huizen en gronden te kopen die u heeft. U heeft waarschijnlijk een heleboel dingen tot uw eigen dom gemaakt omdat u aan de macht was. Normaal zou u ze niet kunnen kopen.Het bloed van de onschuldige slachtoffers huilt, ze willen gerechtigheid.


  Maak melding
 11. old soldier never day vluchten voor wie voor die popenkast daar in mijn land ik denk het niet…al be back in 2008.let op deze woorden. syndroom van desi.d.bouta zal altijd blijven……….


  Maak melding
 12. vluchten voor wie ???????in je eigen land ,bouta moet die mensen een colombiaanse stropdas beloven,die dagoes ,al die ophef hadden ze toen ook kunnen doen waarom nu opeens wel ,en yanki moet ook opdonderen its a whit mens world daar in de usa ,en in tata maar hier is SURINAME,HIT M UP STYLE JERRY LEGEND@RY


  Maak melding
 13. het wordt tijd dat de heer bouterse president word van suriname.stel dat bouterse heeft gemoord 08-12-1982.zoniet was het andersom gelopen hadden misschien die 15 die nu dood zijn misschien bouterse en zijn kompanen vermoord en hadden ze de macht gegrepen misschien had je nog in die navolgende jaren een wrede dictatuur gehad a la saddam hussein of musharaf gehad. na 1982 heeft bouterse toch heel veel goeds gedaan voor de bevolking van suriname o.a volkshuisvesting en electriciteit aan leggen waar al tientallen jaren beloofd.politiek gezien is bouterse als legerleider verantwoordelijk voor de december moorden en dat zegt hij zelf ook dus laat hij verontschuldiging aan bieden en stop die hele showproces die grotendeels door het westerse wereld is opgezet.toen zij hadden gemoord is er ooit een proces geweest o.a neem maar slavernij en voor de onafhankelijkheid van india en dat is nog maar 60 jaar terug toen die britten daar huis hebben gehouden en in ik geloof in 1913 toen generaal dyer bij een protest van indiers iedereen liet neer schieten meer als honderden doden is zelf vrijgesproken toen het op een proces aankwam onder de britten.


  Maak melding
 14. De vehalen dat Bouterse zou vluchten, en alsof hij informatie over de sterkte van de kazerne in nickerie zou hebben gevraagd, is alleen bedoeld als afleidings manoeuvere door de regering gevoed, om van de werkelijke problemen af te schuiven, althans voorlopig. Het verwonderd me ook niet als straks wordt gezegd dat er zg. farc leden klaar staan in het binnenland om Bouterse te beschermen e/o chaos te scheppen om de regering het regeren moeilijk te maken. De zg farc leden die zijn uitgezet, zijn hoogstwaarschijnlijk illegalen,wantals je zo een bewijs heb dan zou Suriname te klein zijn met persconferenties en vertoon van de gevangenen.Bouterse, als hij hierachter staat. zou n.m.i. direkt gearesteerd moeten worden, los van de dec.procces. Omdat dit niet is gebeurd, rest mij dan niets anders dan te conluderen dat de regering Venitiaan zijn wanbeleid dat., iedereen weet dat., recht probeert te verkopen aan het sure volk en de buiten wereld.Hij(regering) gelooft in zijn eigen leugens.Nickerie is te klein om niet te weten wat de sterkte is van de kazerne .President doe iets om het probleem op te lossen en begin bij Uw regering, want iedereen weet dat Bouterse niet het grote probleem is. U bent toch niet uit op rancune, om te proberen zijn aanhang naar de uwe toe te trekken?.Want dat gaat met Uw wanbeleid stukken moeilijker terwijl de samenleving verloederd.


  Maak melding
 15. Hi Castro,
  als jij Santhokie was zou je geen minuut langer wachten om dhr Bouterse te gaan halen?!

  Ene MP Zeeuw had dit ook gezegd, hij Brunswijk gaan halen. Castro je doet de pseud./naam geen eer aan! En op grond waarvan?! Droom lekker papie!


  Maak melding
 16. ai je kan zien dat deze mr.zuidoost geen verschil kent met oorlog en mensen vermoorden met opzet…wel jammer dat hij nog zo goed praat over bouterse…blijkbaar was hij nog niet eens geboren toen de moorden werd gepleegd…alweer een tiener die niet eens mee leeft met de slachtoffers..


  Maak melding
 17. Onder Bouterse hebben we de zelfde vriendjes politiek gehad. Same s..t met andere vliegen.
  Kijk maar hoe zijn zoon/drugdealer een post in de diplomatieke dienst heeft gekregen en hoogstwaarschijnlijk nog steeds uitbetaald wordt ondanks hij in de gevangenis zit.


  Maak melding
 18. IK zeg niets vraag aan khann wie het geld heef ontvangen ik had het gezeg te je njang joe moes kaw. te joe njang kalaka joe maag e drai stree long grote tekie sang srika sangkoptjie. Snake ai meer infograag
  bigie odie miesie akuba ding alata e bruya.
  soso lobie gie srang suriname voorwaarts
  baas aivb


  Maak melding
 19. lang leve de heer bouterse trek je maar niks aan van deze hele showproces.dit proces is niet de wil van de surinaamse volk maar een gedoening voor nederland. jou valselijk betichten van drugs smokkel.en de mensen die tegen jou hebben valse getuigen hebben afgelegd neem ze ook niet kwalijk dat is door de nederlandse justitie in hen mond gelegd en waarom niet denken de getuigen als ik dat zegt dat ik van bouterse drugs moest smokkelen komt het mijn heel goed uit want mij is strafvermindering of vrijuit van de nederlandse justitie beloofd.dus wat kreeg je op gegeven moment iedereen die drug smokkelde en gepakt werd dacht ik roep maar dat het voor bouterse is en ik vrijuit of ik krijg strafvermindering.


  Maak melding
 20. zodra deze flutregering onder ronald vetiaan naar huis word gestuurd zullen wij de verkiezing gaan winnen n.d.p. en tevens stel ik mijn terbeschikking als adviseur van de n.d.p. en ja hoor de heer desi bouterse onze nieuwe president


  Maak melding
 21. vluchten kan hij niet want hij mag zijn poten niet in het buitenland zetten anders word hij opgepakt en ik hoop dat hij word opgepakt en dat ze hem hier in nederland opsluiten dan wil ik zien wat die mensen die hier een grote smoel hebben gaan doen dit is een schandelijk vertoning een moordenaar die regering en volk tart en dan heb je van hersenlose die achter hem lopen maar ik zeg een ding het recht zal zegevieren let maar op mijn woorden .


  Maak melding
 22. Mensen, jullie zeggen dat bouta zich moet verontschuldigen en dat daarmee de kous is af is.
  Elke revolutie maakt (onschuldige) slachtoffer.
  Het is al 25 jaren geleden, we moeten vooruit kijken i.p.v naar het verleden.

  Ik wil wel zien als die mensen ook zo zouden denken als hij hun opa/broer/vader/oom/man had vermoord cq laten vermoorden.

  Ik ben geen aanhanger noch tegenhanger van Bouta.
  Maar hij moet de gevolgen accepteren van zijn daden.


  Maak melding
 23. Pres V. is een behoorlijke domoor zijn aantrekkingskracht is schurkerij…..Schurkerij heeft ons in jaren ’80 doen belanden …feb 80… dec 82 sept 85.
  En dat hij behoolijk veel schurken de hand boven het hoofd houdt ziet deze domoor niet.


  Maak melding
 24. Als die man wilde vluchten dan had die het allang gedaan.

  Trouwens hij vroeg een tijdje geleden zelf om een proces zodat alles voorbij zou zijn.

  Venetiaan moet nu laten zien of die het waard is om op die stoel te zitten.
  Beter is dat hij naar huis gaat en er iemand van de NDP nu eens president wordt want die mensen komen op voor het land en buigen niet voor de buitenlanders.


  Maak melding
 25. Bouterse moet zijn mond houden.Dat Suriname zo onstabiel is ,hebben we aan hem te danken.
  Wat heeft hij de jaren tachtig toen hij aan de macht was voor Suriname gedaan? NIETS!!! ALLEEN MAAR LANGE RIJEN,ER WAS ZELFS GEEN TANDPASTA IN HET LAND.Hij had moeten weten dat het vervangen van het Surinaams geld geen heil zou brenegen.Hij heeft de basis gelegd voor wat er nu gaande is.En nu verwacht iedereen dat er een superman moet opstaan en snel al die troep van hem die ons mooi land ziek hebben gemaakt netjes maakt.Zo werkt het niet.


  Maak melding
 26. Ai Bouta de eerste stem heb je al, maar dan van mij!!!!

  Spong heeft nog geen!!!!!

  Bouta ne lieb a kondre gwe!! wie dat denk zit gewoon naast.

  Spong is wel gevlucht om welk reden dan ook, dat doet er niet toe. Ik zou ook niet vluchten want je bent een echte Surimariboi.

  Bouta moet gewoon al die parlementariës bij elkaar halen en de hindoestaanse ghoegrie(kikker erwten)(kogels)met geweer door Bruintje aap(Brunswijk)laten uitdelen en vervolgens het liedje zingen” slaap coruptenaren slaap want brunswijk is een aap”

  Bouta heeft nog geen kans gehad om te regeren en ben van overtuigd als hij er is dan zie je spang. Zal goed gaan!!
  Al met al gun Suriname de beste van de wereld. Straks hebben wij niets. Het goud zelfs onder die baviaan eh ik bedoel venetiaan roven ze mee en wat dacht je van de akkoord over die ene gedeelte welke naar Guyana ging. Het was geen borrel hoor die je zomaar weggeeft.

  Ding ma pang pang
  Hiele likker


  Maak melding
 27. Geachte redactie,

  Alles wijst er momenteel duidelijk en helder op, dat dit zogenaamd “decemberproces” infeite muurvast zit, infeite tot mislukken gedoemd is.

  Het VHP/NPS scenario i.s.m. het buitenland, met name het Koninkrijk der Nederlanden, rammelt aan alle kanten. Overduidelijk is dat men infeite weinig meer een kant uit kan dan de zaak te torpederen. Maar de vraag is; ‘zullen zij dat durven doen’ en hoe.

  Deze Front regering is infeite een samenraapsel van politieke mislukkelingen, daggeldenjagers in het bijzijn van racistischgespuis, die in de loop der jaren van weinig betekenis zijn geweest ter versterking van de positie van de Republiek Suriname nationaal, regionaal als internationaal.

  Haar economische positie is momenteel slechts sterk afhankelijk van wat de vorige NPD-Regeringen in de loop der jaren totstand hebben gebracht, met name de enorme bijdrage van de Staatsolie Suriname aan de staatsreserve van de Republiek Suriname.

  Pseudo-intellecuele Fronters’, die door oppositionele druk in de afgelopen jaren, sterk in zichzelfgekeerd zijn geworden. Mentaal volledig zoek geraakte zijn, in een moeras van corruptie, haat en barbarisme.

  Het meerendeel bejaarde mannen waaronder enkele vrouwen, die onze jongeren in de Republiek Suriname, hardnekkig haast elke mogelijkheid ontnemen, om spoedig enige correctie te kunnen plegen t.a.v. verouderde politiek denkbeelden en het parlementair wangedrag van hun voorgangers.

  ‘Oude politiek’, waarvan haast een kwart deze Frontministers, momenteel in opspraak geraakt zijn, vanwege openlijke fraude met s’landseigendommen, het plunderen van de staatsfinancien, machtsmisbruik en jonslede openlijke geweldspleging.

  Als’t ware een selfmade ‘moordbrigade’ welke momenteel haastig doch voorzichtiggeduldig en geslepen, erop uit is om vanwege ‘machtsbehoud’, samen met de buitenland (Nederland), de leider van de grootste politieke organisatie van Suriname, de Nationale Democratische Partij, koste wat koste, van het politiekeveld te laten verdwijnen.

  Twee mislukte moordaanslagen, niet lang terug aan het adres van haar voorzitter Desire Delano Bouterse (1945), als waarschuwing aan het adres van zijn NDP, om t.a.v. zijn verdediging bij hun gearrancheerde “rechtzaak”, zijn mond niet open tedoen omtrent allerhande zaken m.b.t. de rol van de Nederlandse- en Amerikaanse Inlichtendiensten (respektievelijk de BVD en de CIA), en vooral niet omtrent de rol van de Nederlandse Militaire Attache in Suriname indertijd.

  Een nu reeds geconstateerd mislukt scenario, zoals dat eerder ook het geval was met een eerdere “rechtzaak” omtrent vermeende ‘drugshandel’ van haar voorzitter, waarbij een zogenaamde ‘Belgische sleutel getuige’ reeds jaren in Europa (Belgie) “zoek” blijkt tezijn geraakt, wat het vervolg van deze zaak blijft treineren.

  ‘Politieke gearrancheerde rechtzaken’ door de kapitalistische rijke landen, waartegen de arme zogenoemde Derdewereldlanden, nog steeds geen effectief antwoord op kunnen vinden.

  ” HET GEBOORTE LAND UIT (POLITIEK ASIEL ERGENS MAAR ZIEN AAN TEVRAGEN) OF WIJ VERMOORDEN JOU “!

  ‘Internationale politiek’ heden tendage, waarvan de man in de straat, zowel in het rijke Westen, in Amerika, als in de rest van de wereld, voornamelijk die in de zogenaamde Derde Wereldlanden als in Afrika, zich zorgelijk afvraagt;

  hoe het in ‘vrijheid geboren individu’ op zulks een dictatoriale wijze ‘VRIJHEID EN DEMOCRATIE’, genoeglijk beleven kan.

  Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya,


  Maak melding
 28. Met veel van de mensen die hier boven hebben gereageerd ben ik het wel eens maar met mr.zuidoost (no 9) ben ik het helemaal eens!!!

  Iedereen die Surinamer is weet dat zn voor-voor ouders van hun familie is weggerukt om als slaaf of arbeider in Suriname te gaan werken uit welke wereld deel dan ook, bij die actie’s zullen er ongetwijfeld veel doden zijn gevallen. En toch zijn er genoeg Bounty’s die op hun knieën gaan voor witte mannen, letterlijk en figuurlijk.

  Dan mogen ze zeggen dat is geschiedenis dat is al gebeurd, zo ook met de Decembermoorden, dat is ook gebeurd! Waar militairen zijn vallen er doden dus wat lullen ze nou, denk je nou dat die militairen waterballonnen naar elkaar gooien.

  Heeft er ooit iemand omgekeken naar die dingen?? Nooit, af en toe zetten ze een kransje ergens maar verder zijn ze er stil over, alleen over Bouterse ouwehoeren ze maar verder.

  Integendeel naar die beesten die dat flikten hebben ze misschien wel een straat genoemd.

  Van mij mag Bouterse president worden want alleen dan is het zeker dat Suriname van de Surinamers blijft.


  Maak melding
 29. Beste heren
  Akuba,jadoen,mr.Zuidoost.
  Ik sta 100 % achter jullie verhaal.
  In de tijd van D.Bouterse was er niet zoveel criminaliteit.Je kon tenminste nog normaal over straat lopen.het enigste wat je over Bouterse hoort is negatief.Waarom?
  Omdat hij z´n mannetje wel kan staan in tegenstelling tot andere politici.Somo heeft minderjarigen verkracht.Iets wat Bouterse nooit heeft gedaan.Hoor je daar nog iets van?NEE.Hoe haal je het in je hoofd om op nationale televisie als
  parlementslid een gevecht uit te dagen en aan te gaan.Omdat Brunswijk naast je staat?Boeiend.
  Bij de vermeende acties die Bouterse heeft gepleegd in de jaren 80,wat niet bewezen is,
  waren enkele nederlandse politici bij betrokken.In die tijd is het maar even in het nieuws gekomen.En nu is hij na vele jaren WEER minister van JUSTITIE.Toevallig?
  Denk het niet.

  Echte Surinamers kunnen de tijden met elkaar vergelijken.
  De tijd van Bouterse naar Bosje naar Vene.

  Ga na in welke tijd het voor de surinaamse bevolking het het beste was.Als je dat kan onderkennen dan heb je recht van spreken.VIND IK.

  DOGLA


  Maak melding
 30. gelul dat er geen criminaliteit was in de tijd van bouta de hele moreel verval van suriname is ingegaan na de staatgreep want er gebeurde niets anders dan met de wapen het land regeren de militairen waren heer en meester ongeschoolde militairen hadden het voor het zeggen in suriname onbeschofte gasten waren het en later heeft de drugs zijn intrede in suriname gemaakt met name de hard drugs toen kreeg je veel junkies in suriname en die gingen roven militairen die aan de drugs zijn oude jungel comando mannen die de weg kwijt zijn de binnenlandse bowoners die hun hele dorp in puin zijn geschoten dit zijn feiten niet uit de duim gezogen verhalen die je vaak hier lees, het is triest om hier te lezen dat er mensen zijn die in de donkere dagen voor kerst het opnemen voor iemand die het land naar de afgrond heeft gebracht een moordenaar , als je de reaktie lees van buitenman en nog een aantal van die kortzichtige mensen hier dan is het de hele wereld zijn schuld dat bouterse die moorden op zijn geweten heeft zolang het zwarte ras de schuld van onze falen en onze fouten geven aan een andere zolang zullen wij achter de feiten aanlopen .in vele opzichten was en ben ik het met velen van jullie niets eens met name akuba buitenman ijzer toet en anderen maar toch blijven we sranangmang ik wens jullie uit de grond van mijn hart een prettige kerst toen en een gelukkige 2008. of is kerst dag een witte man feest dag een vraag aan buitenman ???


  Maak melding
 31. clenn heb je geen familie`s waar jij met zulke vragen moet zijn.
  wat verwacht jij van ons.dat wij ons bezig gaat houden met familie zaken.maar bay the way vraagt dit toch even aan celleste of aan lea


  Maak melding
 32. het is altijd gebleken dat men zich alleen de nare dingen weet te herinneren, maar men is vergeten dat dhr Bouterse ook goede dingen voor het volk heeft gedaan.
  ik ben het danook eens met dhr Buitenman, Sunil en Su.
  ik hoop van harte dat dhr Bouterse onze volgende president wordt!!!


  Maak melding
 33. Voor wie moet Bouterse vluchten??
  Die man is altijd in het openbaar geweest, als het zo een slechte man was geweest dan zou die zich al die verstoppen en waarom is die dan nooit opgepakt?

  Hij hoort niet opgesloten te zitten, hij hoort op die stoel van de president te zitten.

  Veel mensen en landen willen dat niet omdat hun wegen dan worden geblokkeerd en dat is hun probleem.

  Mensen en Nederland nemen de regering die er nu zit als poppetjes van mens-erger-je-niet en doen van alles met ze laat ze dat doen dan als Bouterse het voor het zeggen heeft. Ka gaat het ze lukken.


  Maak melding
 34. Beste lezer(es)s,

  Bijna een ieder heeft over de decembermoorden, basis legging en al dat soort gedoe!!!

  Wat heeft die Lachmon, Arron(doodskist was leeg, heeft niets meegenomen) en de zelfde soorgenoten voor suriname gedaan?? Gewoon een en al een bende shit van gemaakt.Zij hebben de basis gelegd en na 1975 worden op zo’n wijze de vruchten geplukt.Bosje heeft toch nog wat goeds gedaan!!! in voordeel van die Zaggazoeloelip(was het afgesproken??) brandtof gaan halen uit Guyana via de Brug.

  De oudjes gingen destijds batjaw, olie en suiker halen bij de socialezaken. Thuis bij hen werd gecontroleerd of ze inderdaad nodig hadden. Vaak hadden ze wel nodig maar kreeg niets.

  In Bouta’s tijd kreeg iedere oudje een pensioen. Al was het weing maar toch iets.
  Bijna overal nuts voorzieningen, straten werden onder handen genomen.

  Nu komt die baviaan, ach ik vergis me weer! ik bedoel Venitiaan,De straten zijn zodanig dat waneer je een Tilapia daarin uitzet, kan je nooit meer vinden.omdat het een krobia is geworden en dan komen misschien wel 20 zwervers op af.

  Gun die Bouta toch een termijn en kijk hoe het uitpakt. Erger gaat het zeker niet worden dan nu het is. Gebeurd dat niet dan is over jaren de Surinamers zelf een tweederangs burger onder de Chinezen en de Brazilanen.Aan een ding worden zeker wel rijk en dat is Chinees praten(Jang mie pienga tjaw).

  Ondanks alles wens ik een ieder perttige kerstdagen en een bijzondere 2008 toe met al het geluk van de wereld.

  Gunner


  Maak melding
 35. EBU-Akademiya is dat niet een club van dag dromers o.a. gelieerd aan Sweet(ie) in AdamZO?
  Als die club echt sociaal democratisch is en o.a. contacten aan de linkse zijde van het politiek front in NL zoekt dan kan ik slechts zeggen dat dit hopeloos zal mslukken.

  Geen van de zich respecterende partijen in NL zal zich met NDP/DDb-adepten willen in laten.

  Misschien kunnen ze het bij Wilders proberen die lijkt dichter bij hun visie te staan.


  Maak melding
 36. Gunner,hahahah, je reactie nummer 30 is spang mang.

  Mijn stem heeft Bouterse ook die man verdiend het land te regeren en ik denk dat hij heel goed zal doen.

  Je heb ook de juiste benamingen genoemd voor die sukkels, baviaan en aap, hahaha!


  Maak melding
 37. D.D.B. is en was tot nu toe de enige die erin is geslaagd om het natie-gevoel te brengen. waar blijft de droom van wan pipel. Geen hebzuchtige koeli, geen gedweldadige djoeka’s, geen paé, maar allen surinamers die voor zich zelf en voor het land willen opkomen. Natuurlijk zijn er tegenstaanders hiervan te vinden. Dan wordt er niet geschuwd om de verdeel- en heerspolitiek van die barbaarse bakra’s ook te gebruiken. Zie dat de nieuwe generatie verstandiger zijn door naar de toekomst te richten. Natuurlijk is het ook moeilijk te verwerken voor de nabestaanden van slachtoffers van de decembermoorden. Toch vind ik dat Bouta een tweede kans als President van Suriname moet krijgen.


  Maak melding
 38. @nummer 40 en de rest van de aanhang van bouterse kunnen jullie mij vertellen wat de goede dingens zijn wat bouterse voor suriname heeft gedaan en kom a.u.b niet met het verhaal van staatsolie want dat isde grooste leugen die ik heb gehoord ik lees hier dat mesen vinden dat je bouterse moet gunnen want nu gaat hij het goed doen dat beteken dat hij in die 20 jaren niet heeft gedaan en dan zeg ik ga lekker vissen bouterse maar je blijft bezig maar nu niet om het land te redden maar om zij eigen te redden want meneer wil de baas van suriname zijn je heb jou tijd gehad en je heb er een puinhoop van gemaakt ik zal niet allemaal opnoemen wat hij heeft geflikt in suriname iedere verstandig mens weet dat als deze man bouterse terug komt in de machts centrum van suriname vele landen en buitenlandse bedrijven weggaan uit suriname en we kunnen niet kiezen voor bouterse boven het lands belang kijk wat er in zimbabwe gebeurd een oude man die niet de macht wil delen en zijn volk laat pinaren als wij zo doorgaan zie ik het zelfde in suriname gebeuren als bouterse aan de macht komt in suriname


  Maak melding
 39. niets is muurvast de verdachten krijgen genoeg tijd om om hun zaak te verdedigen samen met hun advocaat zo zie je hoe gemeen sommige mensen hier zijn als de rechter de advocaten niet de gelegenheid had gegeven om met hun punten naar voren te komen dan waren het die zelfde mensen die zouden klagen over een oneerlijke proces vraag aan bouterse waarom hij die mensen die hij had opgesloten niet voor het gerecht gebracht maar standrechterlijk heeft geexcuteerd en waarom heeft hij hawker de doodstraf gegeven als je naar al deze daden van bouterse kijkt dan verdiend hij een straf en dat is de kogel oog om oog tand om tand zo denk ik over deze moordenaar en niet anders


  Maak melding
 40. ai bouterse denk niet aan vluchten weetje wat grapig is hij kan niet eens vluchten….want wordt hij zo opgepakt…dus afwachten en je straf uitzitten voor je daden..dan pas ben je de man..en niet stoer praten op de podium als een straat jongen..


  Maak melding
 41. DOMBO-DU, kan jjij vertellen wat deze prentenkabinet voor goed heeft gedaan voor het arme volk?En ook VHP en NPS?Door de jaren heen?Deze partijen zijn sinds jaar en dag aan de macht,vertel is Suriname 1 stapje vooruitgekomen met al die guldens en nu de euro`s?
  Bouterse wilde Suriname op de kaart zetten,maar was hij van rechtse zijde geweest,dan was het zeker gelukt,VS en de andere westerse wereld steeunde alleen maar rechtse militaire coups,bv Argentinie,Chili,Peru,Brazilie,Columbia enz.daar werden er duizende moorden gepleegd alles met medeweten en toestemming van de VS en de rest van de westerse wereld,Nicaraqua ,Greneda werden zonder pardon door de westerse wereld tegengewerkt tenslotte werden deze linkse militairen verdreven tegenwoordig zijn het Chavez en Morales die ze graag weg willen hebben.
  Dus DOMBO-DU,vind jij dat de wereld waarin we leven rechtvaardig is?

  Bouterse ging voor het arme VOLK,dat was een doorn in het oog van de boeven,die hun zakken wilden vullen,dus moest Bouterse hoe dan ook verdreven worden.Denk jij nou echt dat de tegenstaanders toendertijd, het wel en wee van het arme volk in gedachten had????
  Maar tja,zoals de bakra zegt:Men Wordt Eerder Door Een Strontkar Overreden Dan Door een Goudenkoets.En dat gebeurt er nu,alle goeds wat Bouterse heeft gedaan of proberen te doen,zal nooit en te nimmer gezegd,of geschreven worden.

  Zalig Kerstfeest,Een Boeiend Uiteinde en Bovenal Een Gezond en Gelukkig 2008.


  Maak melding
 42. volgens mij willen of kunnen sommige mensen de waarheid niet onder ogen zien en dan gaan ze schelden beledigen intimideren en andere gaan hun eigen soort aap noemen en baviaan dat kunnen makelijk achter een pc zitten en hun onzin uitkraien maar geen van deze mensen kunnen met een onderbouwde en relevante antwoord komen waarom bouterse 20 jaren de kans heeft gehad om suriname vooruit te brengen en heeft hij het niet gedaan nog sterker hij heeft ons land achteruit gezet en en dan gaat hij nu wel doen met die zelfde schurke bende ik daag al die voostander van bouterse uit om mij te vertellen hoe hij dat gaat doen en kom niet met schelden en ook niet met die hollanders hebben het gedaan kom met echte feiten a.u.b


  Maak melding
 43. BOUTERSE zal nooit vluchten uit zijn geliefd suriname hij is een man met ballen en zal de strijd aangaan tegen een ieder die het land verraad hawkerdood waar was, hij bevrijd door wie en waarom ga dat maar eerst na DU en zeg de waarheid.als militair is het bekend dat als je deserteert dat je de kogel krijg
  ik heb veelen zien sneuvelen tijdens de binnenlandse oorlog gesteund door die koloniale rovers. door die zogenaamde bevrijdings raad van somo werd toch geld ingezameld of is dat weer niet waar
  maar goed SRANANG SA WINIE


  Maak melding
 44. Geachte Neus (reactie no. 43),

  “EBU-Akademiya, is dat niet een club van dag dromers o.a. gelieerd aan Sweet(ie) in AdamZO”?

  Maar geachte Neus, kennelijk bent u niet lang in Nederland gearriveerd, door ons op deze wijze in relatie te brengen met de Stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Zuisoost mevr. Elvira Sweet.

  De voornaamste relatie die wij van de Bewustzijnsbeweging hebben met dit stadsdeel, is in het bijzonder onze mensen te ‘bevrijden’ uit de ‘klauwen’ van het ‘racistisch kwaad’ dat in dat stadsdeel huist jegens onze mensen en de zogenoemde Grassroots, die de afgelopen jaren bewezen hebben NIET van hen te houden, laatstaan onze mensen te respecteren.

  In het kader van de totstandkoming van het zogenaamd standbeeld van Anton de Kom in Amsterdam-Zuidoost, heeft vooral deze groep zogenaamde ‘voorlopers’ van Surinaamse belangengroepen bewezen, dat zij vanwege hun verraad in 2006 bij de onthulling van het zogenaamd beeld, met hun Surinaamse afkomst beslist niet het belang van onze mensen voorop stelden. En wij hebben hen met heel veel moeite en energie en tot ieders verbazing mogen ontmaskeren. In onze ogen ‘gespuis’ wat nu blijkt.

  U kunt zich kennelijk niet voorstellen hoe diep wij van de Beweging en velen met ons, geraakt zijn geworden en dat telkens weer voelen naarmate wij het ‘gedrocht’ van onze held Anton de Kom op zulks een prachtige locatie dagelijks in Amsterdam-Zuidoost zien staan.

  UN ATI E BRUDU!!

  Hoe kon zoiets in Godsnaam mogelijk zijn geworden. Hoe kon zoiets belachelijks de Surinaamse gemeenschap in het algemeen overkomen, daar wij zolang in Nederland woonachtig zijn, de Nederlandse cultuur kennen, het detraumatiseringsproces t.a.v. het slavernij verleden op de voet volgen, de Nederlandse taal verstaanbaar spreken en ook nog goed opgeleid zijn. Hoe kon zoiets ingrijpens in ons leven gebeuren.

  En alsof dat niet voldoende is, gaat deze zogenoemde “Grassroots” met eigen drumband en onze traditionele Kalebas, de “feestvreugde” verhogen, door ook nog capriolen uit te gaan halen, als te zijn ‘onze Surinaamse traditie, de Surinaamse cultuur hiervoor inzetten, met voorop lopend de stadsdeelvoorzitter Mevr. Elvira Sweet zelvens, een zogenoemde “bewuste zwarte” vrouw. Allemaal er ingeluist door een frauduleuze witte lesbische projecleidster met haar kunstzinnige lesbische compagnon.

  Kunt u dat vatten anno de 21ste eeuw, waar wij de Nederlandse taal goed beheersen en toegang hebben tot alle bibliotheken en hogescholen van Nederland? Waarbij wij als zwarten, ruim vertegenwoordigd zijn in dat stadsdeel, zelfs in de Stadsdeelraad als het stadsdeelbestuur, met notabene, nogmaals, een Zwarte stadsdeelvoorzitter?

  En deze zogenoemde “Grassroot” die bij een ieder bekend zijn, presteren het notabene, om ook nog een persbericht te tekenen NA DE ONTHULLING, waarin zijn gezamenlijk verklaren, accoord gaan met dit ‘gedrocht’ omtrent onze held Anton de Kom, inclussief een dochter van de held zelf!

  Hoe meer kan je jezelf nog voor schut laten zetten, in een land wier voorouders van nazaten, dit wangedrag zovele jaren eerder reeds getoond hadden jegens jou voorouders.

  En geloof ons maar, dat ondanks de zovele protesten, velen van deze zogenoemde “Grassrootsers”, de ernst van de zaak nogsteeds niet inzien, laatstaan willen begrijpen en nogsteeds doorgaan, zich in ons midden begeven alsof hun verraad jegens de Surinaamse gemeenschap en jegens de geschiedenis van Suriname, het hun weinig raakt.

  HET KAN NIET ANDERS DAT DEGENE DIT DIT SCENARIO GESCHREVEN HEBBEN, HEEL VEEL ‘HAAT’ VAN BINNEN MOETEN HEBBEN GEHAD. HET KAN NIET ANDERS.

  Maar gelukkig, wij van de Bewustzijnsbeweging beseffen terdege, dat ons een zware taak te wachten staat. Derhalve zien wij het als onze taak en verantwoordelijkheid, om in deze zaak een ‘enorme correctie’ aan te brengen:

  ONHERROEPELIJKE VERWIJDERING VAN HET HUIDIG STANDBEELD VAN HET ANTON DE KOMPLEIN, MET DAARVOOR IN DE PLAATS; EEN WAARDIG STANDBEELD VAN CORNELIS GERARD ANTON DE KOM (1898-1945) OP HET ANTON DE KOMPLEIN IN AMSTERDAM-ZUIDOOST, OP EXSACT DEZELFDE LOCATIE ALS DAT VAN HET ‘GEDROCHT’.

  MET MINDER ZULLEN WIJ NIMMER GENOEGEN NEMEN!

  Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya,


  Maak melding
 45. Ps.

  Geachte redactie en gebruikers van ‘Waterkant.Net:

  Intussen heeft ons het bericht berijkt, dat twee universiteitsstudenten, momenteel bezig zijn met de voorbereidingen van een ‘afstudeerscriptie’ met als titel:

  “DE TOTSTANDKOMING VAN HET ‘MONUMENT VOOR ANTON DE KOM’ IN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN”.

  De bedoeling van deze studenten is dat hun onderzoeksresultaten, in een later stadium in boekvorm op de markt zal worden uitgebracht.

  Daarbij zullen zij proberen om de gemeenschap een gedetailleerde toelichting te gegeven, opgrond van bestaande documenten en intervieus met belanghebbenden achter de schermen, inzake:

  De ‘schaduwzijde’ (Het Verraad) van voornamelijk personen (zogenoemde opbouwwerkers) uit de eigen doelgroep en het Westers/Nederlandscomplot, welke achter dit zogenaamd ‘Monument voor Anton de Kom’ schuilgaat.

  Ook wij van de beweging kijken benieuwd naar deze nieuwe ontwikkelingen uit.

  Het laatste woord is dus nog niet gezegd.

  Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya,


  Maak melding
 46. aan nummer 49 en 52 dat is precies wat ik bedoel ze zeggen veel maar de inhoud is nul die toet verteld een hele verhaal maar nergens kan ik lezen wat bouterse voor suriname heeft gedaan er staat iets over arme mensen en voor rest is allemaal het zelfde toet kom met iets nieuws met inhoud nog een voorbeeld voor jou toet na de staastgreep is het nooit zo slecht geweest in suriname en nog iets belangrijk nederland heeft bouterse altijd het voordeel van de twijfel gegeven aarom ik dat zeg omdat de ontwikkelings hulp door ging tot na de moorden van 8 december ga maar na dan hoor ik jou weer vanaf toen is de achteruitgang ingezet in suriname waar ook ter wereld je zal rekening moeten houden met jou handels partners en geldschieters kijk wat vooral als je als klein land afhangkelijk ben van deze landen dus kom mij geen onzin vertellen , kijk naar de relatie china suriname zij verbieden suriname om relatie aan tegaan met democratische land zo is het spelletje vandaag in de wereld en als jij het niet begrijp dan moet je wat anders gaan doen toet geld voor buitenman ook


  Maak melding
 47. Du:
  en de rest van de aanhang van bouterse kunnen jullie mij vertellen wat de goede dingens zijn wat bouterse voor suriname heeft gedaan en kom a.u.b niet met het verhaal van staatsolie want dat isde grooste leugen die ik heb gehoord .

  De president van Iran beweerd ook dat de”holloucaus” genoxcide van de joden verzonnen is.

  Zijn deze mensen uit een of ander jarenlange slaap ontwaakt.


  Maak melding
 48. ik zou graag willen weten wat de heer ijzer gezegd heeft over de heer du?

  du zou jij mij willen verwijzen naar dat deel van ijzer.over de mnd. dec.van 01 tot en met 24 dec 2007


  Maak melding
 49. #52 Beste Buitenhuis.
  naar mijn bescheiden mening rammelt je stuk behoorlijk. Het beeld is betaald door het stads deel en de mensen in het stadsdeel zijn democratisch gekozen. in Adam ZO is dat een multiculturele groep waarbij de SME een grte inbreng hebben. Als die groep een beslissing neemt dan hebben wij ons daar gewoon bij neer te leggen. Zo werk democratie nu eenmaal en “wie betaald die bepaald” is daarnaast een algemeen principe.

  Uit Uw betoog lees ik dat uU niet bereidt bent om zich neer te leggen bij het besluit en merk ik tevens op dat zakelijke argumenten nagenoeg ontbreken, terwijl emotionele en zelf tendetieuze opmerkingen de boventoon voeren.
  U komt op mij over als bijzonder intolerant jegens een ieder die Uw mening niet deelt of zelf maar een klein vraagteken op werpt. En de organisatie die u aanhaalt vertoont een gelijkenis met uw initialen. Vraag mij dan ook gerede af wat de legitieme politiek basis van uw organisatie is? Is het een éénmans klup met wat aanhang? Is het éé van die bekende klups in Adam Zo die haar bestaan geheel heeft gebaseerd op het verwerven van subsidie gelden? Is dat de reden voor de profilering op dit forum? Is niet één van die klups die de emancipatie belemmert (bewust of onbewust) door juist de obstakels te institutionaliseren. Misschien is een ged boek over empowerment een aanrader.

  Neus


  Maak melding
 50. ik vraag me af waar die mensen die hier alles zwart wit stellen wonen als jullie in nederland wonen en alles wat met de blanken temaken heeft slecht is en alles wat bouterse doe goet is waarom vertrekken jullie niet naar suriname makkelijk toch zijn wij van het gezeik van jullie af probeer jou klauwe ui jou mouw te steken en wat van het leven te maken en zorgen dan jou nakomelingen het beter krijgen dan jou zelf scholing schone drinkwater noem maar op maar niet jou geld uigeven aan wapens om macht want velen van jullie hebben een grote mond hier weten jullie hoeveel geld bouterse heeft besteed aan wapen koop in brazil noem maar op en andere landen komen jullie mij geen onzin verkopen hier met jou bewustzijnbeweging ik weet wat ik wil wat ik kan, die hollanders moeten die uitkering stoppen dan wil ik jullie horen.


  Maak melding
 51. Mr/Mrs du,
  Het ge-etter over militairen in de tachtig’er jaren snijdt geen hout. Houdt voor het gemak er rekening mee dat die Defensie-Organisatie ook toen mede heeft bestaan uit allerlei uitschot uit de Surinaamse samenleving. En daar was op zich niet veel tegen te doen. Je gaat voorbij aan de velen, die hun hart wel op de juiste plaats hadden en nog altijd hebben. Jou betoog heeft niet de intentie om het Surinaams probleem op te lossen. Veeleer een grotere wig te drijven tussen voor- en tegenstaanders. Houdt er ernstig rekening mee dat geen enkele zichzelf respecterende Surinamer zal vluchten uit dit land. Hoe denk je zonder een hechte eenheid dit land verder te ontwikkelen?
  Sommige zieltjes floreren nou eenmaal door het teweegbrengen van nog meer verdeeldheid.
  Met deze inborst zal Suriname in tijd helemaal zijn leeggeroofd ten faveur van het buitenland.

  Waarom niet voor hetzelfde geld werken aan coherend gemeenschap?


  Maak melding
 52. Neus …………

  Nee man… Noso is een behoorlijke domoor gelieerd aan een behoorlijke schurkenclub.

  A pa Noso faja gewoon… gewoon dom zijn.


  Maak melding
 53. @A-no-smeer-boeng
  Ik ben niet gelieerd, in tegenstelling tot die broodschrijvende NDP aanhanger stel ik mij kritisch op t.a.v. alle partijen en gebeurtenissen.
  Gelukkig zijn die mensen er nog. Er lopen al veel te veel hypocriete draaiende liegende demagogsche partij adepten rond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES