dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieLuchtverkeersleiders Suriname dreigen met staking

Luchtverkeersleiders Suriname dreigen met staking

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 dec – Luchtverkeersleiders dreigen het werk neer te leggen om hun eis voor betere werkomstandigheden kracht bij te zetten. Eventuele schade opgelopen door de vliegmaatschappijen en het reizend publiek worden op het conto geschreven van het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme, TCT.

Afspraken over het opvoeren van veiligheid en beveiliging wrorden slecht nagekomen. De vakorganisatie van luchtverkeersleiders, Satca, heeft er genoeg van. In een brief aan minister Richel Apinsa van TCT wordt het verzaken van gemaakte afspraken aangemerkt als misleiding. De maatschappijen volgen de ontwikkelingen met argusogen. “Zonder veiligheid kan niemand binnenkomen, daarom volgen we de zaak op de voet”, zegt SLM-directeur Henk Jessurun tegenover de Ware Tijd.

Gevreesd wordt vooral voor verliezen door gedwongen annuleringen. De binnenlandse lijndiensten zullen waarschijnlijk minder last ondervinden. Het stijgen en landen op de vliegveldjes in het binnenland geschiedt doorgaans op waarneming van de vliegtuigbemanning zelf. “Als de leiding van TCT zegt dat we mogen opereren doen we dat gewoon. Vliegen naar het binnenland is nooit een probleem geweest”, zegt directeur Amichand Jhauw van Blue Wings.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. De Vakbonden in Suriname zijn veel te machtig, ze leggen aan de lopende band het hele land plat, elke week is er wel een staking.

    De nationale economie wordt hierdoor telkens geschaad en Suriname maakt zich voor investeerders onaantrekkelijk.

    Tevens is de verregaande belangenverstrengeling met de politiek ongewenst, het zogenaamde Fred Derby pettenprobleem, “vakbondsleider tevens parlementarier”.

    Aan deze zaken moet dringend gewerkt worden want het loopt de spuigaten uit.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES