zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNederlandse lening voor Surinaamse energiesector

Nederlandse lening voor Surinaamse energiesector

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 20 dec – Nederland heeft ruim twintig miljoen dollar vrijgemaakt voor de Energiebedrijven Suriname, EBS. Een deel van het geld, vijftien miljoen euro, wordt als lening beschikbaar gesteld via Rabobank International. Nog eens ruim negen miljoen euro kan worden geleend via het programma Ontwikkelingsrelevante Exporttransacties.

Het geld is bestemd voor een aantal energieprojecten. De lening bij Rabobank heeft een looptijd van dertien jaar. De Surinaamse regering staat grotendeels garant voor de terugbetaling. De respectieve overeenkomsten zijn getekend met Rabobank-vertegenwoordiger Han Bartels en de Nederlandse zaakgelastigde Harry Verwey. In totaal zullen zo’n tienduizend huishoudens profiteren van onder meer capaciteitsuitbreiding van de energievoorziening.

Onder meer zullen nieuwe regionale stations worden gebouwd in Paramaribo en Commewijne. In verscheidene woongebieden moet dit onder meer de leefomstandigheden verbeteren. Vooral de kansen voor ondernemingen en studie kunnen worden vergroot. Dit is decennialang een beperking geweest op de leefbaarheidsgraad van het platteland. “Energie is een vehikel om mensen een situatie van armoede te laten ontstijgen”, zegt Verwey.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

11 REACTIES
 1. Voor deze geboefte begint alweer het lenen. Bieriki’s die blijven lenen.

  Wat 1 schofterige bezigheid ,lenen van het buitenland. En waarvoor ??? Staatsolie maakt toch méér dan voldoende winst.

  Bushouders worden gekort, leraren worden gekort, maar ministers hebben grote lappen domeingrond op hun naam, of op naam van hun familie-leden, geboefte bij elkaar.

  Het Estate-Geboefte kan maar niet ophouden. Onderwijzers worden temin betaald, en nu lenen. Er moet 1 commissie komen die onderzoek doet naar de Financiéle Huishouding van deze Geboefte.

  Vriendelijke Groeten,…………


  Maak melding
 2. kondremang mi kondre no habi fragga moro want moraal is ver zoek vechten in het hoogste rechtscollege is barbaars
  jammer jammer
  een natie een volk maar respect voor een ieder
  somo je moet ook je waarden en normen kennen
  je uitspraak past ook niet in het parlement van sur
  je mag niemand beledigen
  want de democratie kent ook begrenzingingen dwz in de democratie mag u niet alles zeggen
  ook niet in nederland
  en nergens ter wereld


  Maak melding
 3. Suriname moet niet steeds dezelfde fout (en) blijven maken, die witte mannen komen 1 brengen en gaan er met 100 weer weg.

  Let goed op wat jullie doen en geef niks uit handen, wat je zelf kan doen moet je zelf doen, wat je nu weg geeft kan je nooit meer terug krijgen !


  Maak melding
 4. Deze regering is kampioen in lenen.Maar met dit geld is de top van de ambtenarij weer verzekerd van hun salaris met smeergeld.En dan kan EBS nog eens meer dure auto’s aanschaffen,mischien kunnen ze net als de minister van Justitie en zijn beveiligingsmannen nu in Hummers rondrijden om stroomstoringen te gaan oplossen.
  Wat gebeurt er met al die honderden miljoen euro’s die Staatsolie binnen brengt samen met Suralco en de goudsector????Stroom is echt niet goedkoop voor Surinaamse begrippen(men geeft het voor halve prijs aan I AM GOLD en de Surinaamse bevolking moet het betalen)
  Waarom moet er nog geleend worden ? we wonen in een land met 500.000 mensen
  Hallo!!!!!
  Elke dubbeltje dat naar Suriname komt maakt het land meer kapot want men gaat op de oude toer .Men verliest zo de kans om hun eigen kunnen te bewijzen

  TRIEST!!!!!


  Maak melding
 5. ha ha ha ha het is weer zover hoor. ik ben benieuwd wat voor reactie er allemaal binnen komt. ik kan me nog herinneren dat sur nederland niet meer nodig had, sur kon toch zonder nederland. waar zijn die chinezen gebleven……..zo zie je maar suriname kan niet zonder de nederlanders.suriname heeft volgens mij al zoveel schuld dat ze het nooit kunnen terug betalen. de bevolking word blij gemaakt met een dode mus. het geld is al inmiddels verdeeld onder de grootste boeven van sur, over 13 jaar doen ze toch hele andere dingen. dus grijpen wat ze nog kunnen.


  Maak melding
 6. gemiddeld elke week is er in suriname wel ergens waar een stroom onderbreking plaatsvind. in 2004/2005 heb ik dat erg naar ervaren, je recht kun je nergens verhalen; er zijn andere alternatieven aanwezig in suriname, maar die worden niet gebruikt…


  Maak melding
 7. Was er werkelijk nergens anders in deze wereld aan middelen te komen?

  En zo zullen wij van onze levensdagen niet meer van dat bemoeizuchtige Holland afkomen!


  Maak melding
 8. Hallo.
  bent u in financiële problemen heeft en u wilt een snelle lening minder dan 24 uur, het bedrijf is hier om te lossen al uw problemen, vriendelijk Contacteer ons nu ([email protected]) kunnen krediet te geven aan een van hun opties voor de categorie:?

  Hypotheek / lening
  Business / leningen
  CREDIT auto / Mobile
  Verschillende elementen van kosten diensten
  Dit en nog veel meer kan bieden u een geschikte betalingsplan voor 5-15 jaar, geeft ons tot 1.000 dollar-$ 50,00000000 leningen snel, contacteer ons nu!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES