Oppositie Suriname moet minder principieel doen

17

PARAMARIBO, 6 dec – De parlementaire oppositie doet er goed aan minder met het vingertje te wijzen. Dit stelt John van Coblijn van de Nationale Partij Suriname. De politieke partij van president Ronald Venetiaan stoort zich danig aan de principes die de oppositie aan de dag legt. Enerzijds wordt het parlement verfoeid.

Anderzijds wordt gebruik en misbruik gemaakt van de positie als parlementariër. Nu wordt met groot gemak gedreigd met het afstand nemen van die positie. “Leden van de oppositie die schreeuwen dat ze hun functie willen neerleggen, moeten beginnen te bedanken voor hun parlementaire vergoeding”, zegt Van Coblijn tegenover Dagblad Suriname. Dat is pas principe hebben.

Nu wordt hoog van de daken geschreeuwd hoe van alles slecht gaat in Suriname, terwijl zelf flink geprofiteerd wordt van allerlei staatsmiddelen. “Al die mensen die zo schreeuwen, hebben volop gebruik, ik zal niet zeggen misbruik, gemaakt van hun positie als parlementariër. Het wordt tijd dat de oppositie bekend maakt hoe vaak zij op reis is geweest en hoe vaak van faciliteiten van staatsbedrijven misbruik is gemaakt”, aldus Van Coblijn.


17 REACTIES

 1. jij bent de grootste die misbruikt maakt van vergoedingen ,je reis die je gemaakt hebt naar Nederland,wiens geld heeft dat betaald, ik denkt niet dat het uit jouw eigen zak komt jij bent een van die schoothondjes van Nederlanden Front jouw lijers die het arme volk,pinaart en het Land zit te verkwanselen,ik hoop dat de oppositie aan hun woord houden,geld
  heeft een ieder nodig. maar niet op zo,n manier waar men 3 mnden niet vergaderd heeft jij coblijn ie mofo ne Bevy, portie je moet wat zeggen ,wiens brood men vreet ,wiens taal men spreekt je moet je schamen. wat er allemaal gebeurd in suriname !!,is dit ook de schuld van Bouters?of de NDP met jullie verzinsels

  de redaktie gaat niet censureren,hierop zat
  ik te wachten om deze rooie vent een poepje te laten ruiken.


  Maak melding

 2. hahahaha, Kobie-lijn aan het woord
  De coalitie ziet graag dat de oppositie opstapt want ze willen geen pottekijkers.Waarom denkt kobie-lijn dat er volksvertegenwoordigers zijn?????juist….om de regering te controleren.


  Maak melding

 3. deze man meneer coblijn zeg een aantal belangrijke dingens. ik heb zelf uit de mond van de voorzitter van de ndp gehoord dat hij zij niet naar die poppenkast gaat in het parlement maar hij zijn loon onvangt hij wel als de ndp dna leden principes hebben dan schenken ze een deel van het niet verdiende loon aan minderbedeelden maar aan de kant staan en roepen hoe het moet dat kunnen ze prima maar toen zij zelf aan de macht waren hebben ze niets van gebakken laast hoorde ik simons op de radio zeggen dat zij niet in een politie staat wil wonen maar zij vergeet dat haar voorzitter een dictator is geweest in de ndp waar de D voor democratie staat duld bouterse geen oppositie in zijn partij.


  Maak melding

 4. Coblijn is op de hoogte van zaken die hij “vaker “of in de assemblee had moeten bespreken of bij justitie had moeten brengen. Want als hij van mening is dat men misbruikt maakt daar in de assemblee…dan is hij debet aan ,want al die tijd heeft hij gezwegen.
  Dus..Coblijn lijkt nu als santhoki bezig te zijn…dingen roepen en daarna niet bewijzen.


  Maak melding

 5. JA coblijn jang mang no lob jang mang zozo foermang nothing dowing.poppekast die hele regering.sranang oeing ai ne opo no. we sriebie lik a leider.5w ai brong. sory lachgertje allemaal in a regering foei foei toch. jammer voor suiname.zo een mooi land geen woorden voor……………..ZONDE.
  oenoe ai ne opo nooit moro…….


  Maak melding

 6. Beste mensen,

  Meneer Coblijn heeft groot gelijk, omdat ik iemand van dichtbij kent die naar Nederland is gekomen en de uitspraak heeft gemaakt met “Ik hoef toch niets te betalen het is geld van de staat” Prachtig vind ik het nu om dit te mogen lezen. Hypocrieten zijn ze allemaal.

  Janny


  Maak melding

 7. Nou je moet je schamen.maar ja je moet wat zeggen he.jullie zijn allemaal zakken vuller.Suriname is de enigstewaar er drie maanden niet wordt vergaderd en waar de scholen al dagen of weken dicht zijn .En de bussen foei toch .Praat eens daarover meneer cobie.VENE schaam je.


  Maak melding

 8. deze meneer kobi is bezig de gasten van de coalitie en in het bijzonder dat van de n p s te verschonen, van een persoon kan ik met de volle 100% zeggen dat dit is uitgesloten, dus kobi kom met wat anders
  ik zou zeggen dat als je mansgenoeg bent kom dan maar met die lijst laat een ieder maar zelf bepalen.wel brada kobi dit betekent direct de val van de hele regering plus plus
  alleen vene heeft tien schone vingers maar z`n pie is vies. en is ook niet op z`n mondje gevallen.


  Maak melding

 9. John vroeger was je een trage drummer bij de Mustang en nu een achterlijke persman bij de verkeerde partij. Hoe oud ben je dat je het nog niet kan begrijpen? Jij wilde toch nieuw leven in blazen bij de NPSjongeren. Je uitspraken slaan als een tang op een wild varken. Hoe democratisch ben je als je vindt dat de oppositie moet bedanken zodat jullie het rijk voor jullie zelf hebben? Het vergaderen heeft dan geen zin meer, wat precies in het straatje past van Somohardjo. Deze regering heeft niet lang meer te gaan.


  Maak melding

 10. @Isri.
  O nu begrijp ik het de NDP-rs reizen naar het buitenland om daar de NPS-ers te controleren.

  Weisman boter, op de man spelen, niet instaat tot inhoudelijke kritiek, geen enkele parij die de absurd vergoedingen vor ex-parlementatriers aanpakt, etc.


  Maak melding

 11. ik geloof in het principe, nowork no pay, dus als de oppositie niet aanwezig is op hun werk om te doen waarvoor ze door het volk zijn gekozen, moeten ze geen geld aannemen van dit zelfde volk.


  Maak melding

 12. Akuba,

  je lijkt wel een losgelaten viswijf
  met je verwijten.gedraag je een beetje waardig en fatsoenlijk

  antie revo

  Als je er moeite mee hebt waka miet mie,
  da ju na wan man.jullie allen hebben het heet onder jullie poten boeven bende,je moet je schamen om jezelf antirevo te noemen,je bent vergeten hoe bij ons kwam vreten en drinken
  als ik een viswijf ben,is dat mijn wapen jullie willen nooit de waarheid onder ogen zien en horen,dieven,volksoplichters stoppen jullie minder met reizen,,t volk heeft jullie gekozen hun belangen te behartigen,en niet te niets nutten en niet om jullie zakken te vullen,zie je mij als en viswijf dan heb ik van jouw geleerd,zo gedragen jullie zich aan de wanicastraat gelijk jouw lijers. als schoothond zo beschouw ik jouw.

  Akuba


  Maak melding

 13. Jij bent het perfecte voorbeeld van het type mens dat die man, John van Coblijn, precies bedoelt.
  Ik vind het echt jammer dat je niet de tijd hebt genomen om goed te lezen en de boodschap in dit stukie te begrijpen, maar als een of ander kip zonder kop begint te schreeuwen en vingertje wijzen zit te wijzen.

  En dat doen die stommerikken in de opostie. Dreigen met je functie neerleggen? Hoe kinderachtig kan je nog zijn, Dan get out toch!


  Maak melding

 14. Coby no man jij geeft mij schande..je gaat met modder gooien jij gaat op kinderlijke niveau.
  Wees wijs en vraag gewoon waarom maar niet dit soort domoor geklaag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.