MNO Vervat mag waterwering bouwen in Suriname

8

PARAMARIBO, 6 dec – MNO Vervat mag de waterwering gaan bouwen in het district Commewijne. De Nederlandse aannemer van grond-, weg- en waterbouwwerken heeft het uitvoeringscontract met de Surinaamse regering reeds getekend. Het project moet in vijf jaar zijn afgerond.

De kosten zijn berekend op dertig miljoen euro. De financiering komt van de Europese Unie. De aanloopfase is relatief kort geweest, wat vooral heeft gelegen aan de voortvarendheid van Surinaamse zijde. “Wij zijn blij dat het eindelijk zover is. De aanleg van een permanente wering in zowel Commewijne als Coronie is een lang gekoesterde wens”, zei vicepresident Ramdien Sardjoe bij de ondertekeningsceremonie.

Het water heeft de afgelopen decennia grote stukken land afgevreten. Tijdelijke voorzieningen, vaak lange reeksen houten palen, hebben nooit afdoende kunnen werken. In zowel Coronie als Commewijne wordt reikhalzend uitgekeken naar permanente wering. “De problemen zijn nog niet helemaal opgelost, wel kunnen vitale gebieden nu veilig gesteld worden”, aldus Sardjoe.


8 REACTIES

 1. PLOS heeft gisteren de handtekening geplaatst voor de start van vele projecten welke stuk voor stuk door Nederlandse en Franse bedrijven worden uitgevoerd.Al het geld blijft in Europa. Geen van de projecten zijn achteraf geld genererende projecten. Aan de andere kant word wat word uitgevoerd in een keer goed gedaan.De economie profiteert in eerste instantie niet van die projecten.
  PLOS nooit start nooit een geld generend project.Alleen maar geld terug in de boezem van Europa projecten. In ieder geval dijk voor Commewijne…Coronie die moet voorlopig nog verzuipen.


  Maak melding

 2. Dit zei Sardjoe als afsluiting:

  …… In zowel Coronie als Commewijne wordt reikhalzend uitgekeken naar permanente wering. “De problemen zijn nog niet helemaal opgelost, wel kunnen vitale gebieden nu veilig gesteld worden”, aldus Sardjoe.

  Meneer Sardjoe, hebt u ook gedacht richting Landaanwinst ???? U kunt de over méér zeewaarts aanleggen dan waar het toen was vóór het wegspoelen begin/medio 2006.

  Niet zomaar oever-stabilisatie aanleggen, maar méér zeewaarts de oever verstijven en stabiliseren. Geeft méér vertrouwen.

  Met dank en vr. gr.
  Henk Basier


  Maak melding

 3. Uitstekend Nieuws…

  Suriname hoeft zich niet te schamen Surinamers…

  Nederlanders zijn topexperts met eeuwen expertise op watermanagement gebied en doen zaken hierin over de gehele Globe…

  Wij moeten goed kijken en leren van ze, dan heel misschien kunnen wij het de volgende keer zelf…


  Maak melding

 4. dat krijg je als alle afgestudeerde surinaamse technische ingenieurs in de politiek gaan. Dan raken ze het contact met hun vakgebied kwijt en dan moeten er buitenlanders worden ingehuurd om technische projekten in suriname uit te voeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.