Aardbeving in Caribisch gebied

0

PARAMARIBO, 30 nov – In het oostelijk deel van het Caribisch gebied heeft zich donderdag een krachtige aardbeving voorgedaan. De beving had een momentmagnitude van 7,4 en hield ongeveer twintig seconden aan. Het epicentrum van de aardbeving lag niet ver van Roseau, de hoofdstad van Dominica en de schok werd gevoeld van Puerto Rico tot Venezuela en Suriname.

Op verschillende eilanden renden mensen in paniek de straat op. Op Martinique richtte de aardbeving, die zich om 14.00 uur voordeed, enige schade aan, maar de aard en omvang daarvan was niet direct bekend. Het vliegverkeer op de internationale luchthaven Prinses Juliana op Sint Maarten kwam korte tijd stil te liggen.

De aardbeving deed zich voor op een diepte van 145 kilometer, diep genoeg om niet veel schade aan te richten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.