zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVerdachten Decembermoorden wonen in Nederland

Verdachten Decembermoorden wonen in Nederland

-

Does Travel & Cadushi Tours

Twee van de 25 verdachten van de Decembermoorden van 1982 in Suriname, Orlando H. en Luciën L., wonen in Nederland. Zij zijn naar verwachting niet aanwezig bij het proces tegen Dési Bouterse en zijn 24 medeverdachten, dat morgen (vrijdag) begint. Dat meldt het Parool vandaag.

Orlando H. woont in Amsterdam en werkt als hoofdconducteur bij de Nederlandse Spoorwegen. L. woont momenteel in Rotterdam.

De Surinaamse justitie heeft de dagvaardingen niet aan Orlando H. en Luciën L. persoonlijk kunnen uitreiken, zei een woordvoerder van de krijgsraad. Daarom zijn ze aangeplakt aan het gerechtsgebouw in Paramaribo. Op de dagvaardingen staan ze met naam, toenaam en verblijfplaats genoemd.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

12 REACTIES
 1. het is zo jammer dat het niet tot ons kan doordringen dat de “hele wereld” en vooral Nederland die ons zogenaamd volgen alleen maar baat hebben bij het omverbrengen van Desi Bouterse en zijn partij.
  Zij weten donders goed dat de NDP mogelijkerwijze de volgende verkiezingen zou kunnen winnen en zijn bang dat het roven van ons mooi land Suriname dan tot staan kan worden gebracht.
  De internationale wereld heeft er alleen maar financieël voordeel aan als die ezel van een Venetiaan daar blijft zitten en daarom wordt dit proces ten volle ondersteunt.
  Begrijp mij goed, het had ook een familielid van mij kunnen zijn geweest, die bij de 16 zat. Mijn hart gaat naar ze uit, maar het feit blijft bestaan, dat het de internationale wereld, die 16 mensen geen fluit kan schelen.
  wij zitten zo op elkaar te kankeren en ondertussen gaat het roven van ons land door en het Stront, sorry Front die blijft zichzelf verder verrijken en het volk dat zo bezig is met de decembermoorden en elkaar voor alles wat lelijk is zit uit te maken via deze site, wordt maar armer en armer en hun situatie wordt uitzichtlozer.
  Wie is nou stom?
  Het is triest en mijn hart breekt elke dag weer als ik zie hoe mijn land wordt leeggeroofd en het Surinamers die de regering uitmaken geen moer kan schelen wat er van mij en mijn kinderen wordt en zo ook die van u allen.
  Laten wij daar maar bij stil gaan staan en laat het tot ons doordringen en misschien hebben wij dan eindelijk de gore moed om deze regering omver te werpen.
  Wordt het niet tijd dat wij ervoor kiezen dat wij dik betaald worden voor al onze grondstoffen, zodat wij alllen hiervan kunnen profiteren.
  Wordt het geen tijd dat wij dat van onze regeringen gaan eisen.
  Mensen wordt toch eindelijk eens wijzer.
  Wanneer worden jullie, mijn


  Maak melding
 2. Konden de dagvaardingen van Lewis en Heidanus niet via de Surinaamse ambassade in Nederland aan deze verdachten worden overhandigd? Zo moeilijk is het toch niet?


  Maak melding
 3. Dan wat moet Holland doen: met rust laten… die drugsboy Khan(S) is veels te gevaarlijk daar bezig.
  Holland kijkuit…jij weet nog niks van deze verkwanselaars…schurkenbende.


  Maak melding
 4. Ik denk eerder dat deze verdachten door Nederland omarmd worden.Hoe kan het anders,als de 1 als hoofdconducteur bij de NS werkt?Normaliter heeft zo een moordverdachte geen schijn van kans op de Nederlandse arbeidsmarkt.
  Ze zijn zeker gedwongen om Bouta te nagelen, kan niet anders.
  De dagvaardigingen konden niet persoonlijk worden afgeven???????Soema ding hoor nah spotoe.Is/was a peace of cake om de Nederlandse justitie in te schakelen,zover ik weet en gelezen heb zijn de justitielebanden met Nederland laatstelijk flink aangehaald,of idd de Surinaamse ambassade kon ook ingeschakeld worden.Aiiiiiiii bajaaaaaa wat hebben ze niet allemaal voor over om dit seehgotro proces te laten slagen.
  Liegen en bedriegen dan maar.


  Maak melding
 5. mariska hou op met die krokodille tranen de ndp heeft suriname leeggeroofd en over armoede gesproken suriname staat er nu beter voor economies dan jaren geleden als jou wens uitkomt dat ndp de verkiezing wint en het buiteland trek zijn handen af van suriname wil ik jou horen piepen wees blij dat de ndp uit het politieke centrum word gehouden hoe armer is suriname geworden leg mij dat uit welke onderzoek heb jij gedaan omdat als je echt van suriname houd dan hoop je echt niet dat er een regerng komt onder leiding van de ndp of bouterse die hebben we gehad en de schade was niet te over zien dus waar heb jij het over ik heb gisteren naar netwerk gekeken wat mij opvalt is dat al die verdachten in een goede fila wonen. denk daar maar eens over


  Maak melding
 6. gelijk heb je du,maar mischien zit mariska ook in een villa en rijd ze in een dodge.ik heb op moengo gewoond en ben stads creool ik heb geen problemen gehad met de militairen maar ik herinner me het angst van mijn bosland mede bewoners hoe ze moesten vluchten om hun en hun gezins leven gespaart te blijvende,
  militairen die spraken over oen kon kirie djoeka het geschreeuw van deze mensen wanneer er gebombadeert werd met viegtuigen en pantsers,ik vind het echt walgelijk als ik hoor hoe bepaalde mensen dit alles normaal vinden.ook al heeft bout niet de trekker overgehaald hij is schuldig hij was de leider en dit alles kon hij voorkomen.dus mensen houden jullie aub op met bouta is onschuldig en laat de justitie zijn werk doen tijdens de tijd van bouta moesten we inde rij staan voor alles behalve natuurlijk de mensen die voor bouta waren.bepaalde surinamers eerlijk gezegt ik vind jullie reactie’s schandelijk als of jullie willen zeggen dat een mensen leven niets waard is en voor al van de bosland creolen die ook suri’s zijn niet


  Maak melding
 7. Prins Bernard heeft zich ook aan een aantal zaken schuldig gemaakt maar is tot aan zijn dood niet berecht geworden sterker nog er mocht eerst niet over gesproken worden.Louis doedel is door de toenmalige overheerser gevangen gezet en in een psychiatrische inrichting geplaatst alsof dat geen schending van mensen rechten is. Wiens kop heeft gerold in de affaire sebrenica.Surinamers wordt wakker want wat jullie niet weten is dat een paar van deze mensen oa kamperveen voorstaander was van het liquideren van mensen als arron en de toenmalige regering.Omdat hij dacht dat hij nu zijn slag kon slaan.Weten jullie ook dat niemand minder dan fred derby de hele kliek heeft verraden en ook zijn maatje daal dat die bezig waren met een machts overname.waarom denk je dat hij in leven is gelaten.Is het niet opgevallen dat zijn ster rees na de dood van al deze mensen.Mensen laten we als mariska denken. want de tijd kunnen we niet terug draien.Hoogstens een schade vergoeding kan er nog volgen en laten we dit net als de slavernij een plek geven in ons hart.Want jullie schrewen allen om berechting maar waarom kijk niemand de koningin aan en spreek haar aan over onze slavernij periode.of waarom hebben jullie een bankrekening bij de abn-amro,de bank die haar oorsprong vindt in de oost en westindische compagnie.een bedrijf die de slavernij in stand hield


  Maak melding
 8. Mariska laat die stondzakken,je hebt groot gelijk,NDP is de grootste politieke partij
  ze hebben gewoon gefraudeerd,vandaar dat wij met een leleku liptiptip opgescheep zijn.

  Mariska houdt je rustig het recht zal zegevieren,die K…lo Du en derest zijn gewoon ziekiemans


  Maak melding
 9. Aiiiiiiiiiii bajaaaaaaaaaaaaaaaaaaa DOMBO-DU,a cd foe joe fasie noh?
  Is Suriname na Bouterse er beter van geworden??????Vraag me af met welke ogen je kijkt en met welke oren jij hoort.
  Volgens mij ga je nooit meer naar Suriname,met vakantie,anders klets je niet zo uit je nek dat het economisch goed gaat in Suriname.Ja alleen voor die boevenbende van je en hun familie en vrienden.Het merendeel van het volk merkt daar niets van.Ga 1x naar Suriname en bekijk het met je eigen ogen,als je die tenminste hebt,kom dan terug en beweer met je hand op je hart dat het nu op dit moment ooo zooooooooo goed gaat met Suriname.

  Bouterse heeft tenminste lef getoond door die bakra`s het bos in te sturen met hun poen en liet zich niet als een slaaf behandelen zoals Vene en Santokkie dat doen.Dus tjoep kereh over het gaat goed met je boeven en leugenachtige bende.
  Aiiiii bajaaaaaaaa jere .
  Mariska typ je ding en stroor je niet aan DOMBO`s.


  Maak melding
 10. Alsof jullie NDP en de aanhang beter is dan de rest.
  Het is telkens keer op keer bewezen toch hoe ook corrupt NDPers zijn ten tijde van NDP regering.
  Vergeet niet de jaren 1984 hoe het was alles in de rij staan, uiteindelijk wanneer je aan de beurt kom is op.
  Maar mensen met een z.g volksmillitie achtergrond kreeg alles voor mekaar.
  Die tijden heb ik ook mogen mee maken,
  dus mensen waar praten wij nu over.
  Volgens mij hebben al deze mensen die tijd niet meegemaakt of zijn ze nog niet geboren of het kan niet anders, de aanhang van NDP.
  Maar goed jullie hebben ook recht op een mening maar die scheld kannonade, die kan wel acherwege toch.
  Nog een heel heel fijne dag.
  Groeten


  Maak melding
 11. Vergeet niet de jaren 1984 hoe het was alles in de rij staan, uiteindelijk wanneer je aan de beurt kom is op.
  Maar mensen met een z.g volksmillitie achtergrond kreeg alles voor mekaar.

  soko soko

  Dan weet jij niks het waren de meeste in Front die het land leeg gesmokkeld hebben onder het mom dan gaan de militairen terug in het kamp.(economisch boycot) weet jij dit niet.
  En zie het gedrag nu in Su. wordt ziek in Su..(spoed eisende hulp)dan kom jij bij een Front boef weet jij wat hij vraagt om opgenomen te worden geld.. het lieft Euro’s.en min. 400. euro’s..toch jij gaat dood en dit gebeurd elke dag.(KATIBO)
  Beleid Front is wreed zeer wreed zelf,en als je wil helpt de door Ned. opgeleide politie jouw een handje door snel zwaar te mishandelen of je snel dood te schieten….DEMOCRATIE RECHTSSTAAT TOCH.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES