Suriname moet handelswetgeving snel aanpassen

3

PARAMARIBO, 21 nov – Suriname zal er echt werk van moeten maken de eigen wetgeving op handelsgebied aan te passen. Dit zegt Suriname’s ambassadeur in Guyana, Manorma Soeknandan. Met name de veranderingen via de Caribische Gemeenschap Caricom, moeten zo nauw mogelijk worden gevolgd.

Het is de enige manier voor het Surinaamse bedrijfsleven om te overleven onder de steeds groter worden druk van buitenaf. Die druk heeft vooral te maken met de open concurrentie. “We moeten onze wetgeving in orde maken om ons eigen bedrijfsleven te kunnen beschermen”, zegt Soeknandan. Gebeurt dit niet, dan zal vooral het midden- en kleinbedrijf het gelag betalen.

De huidige wetgeving biedt nauwelijks of geen bescherming. “Bij concurrentie van buitenaf zou je je kunnen beroepen op onrechtmatige daad, maar die regel is van eeuwen terug”, aldus Soeknandan. Het gaat er nu om deugdelijke wetgeving te krijgen. Soeknandan is in Paramaribo met de Regional Task Force on Competition. Dit team helpt het proces van vrije concurrentie op gang brengen.


3 REACTIES

 1. Mijheer Manorma Soeknandan,

  Hoe zit het met de anti corruptie wet???
  Dit is ook een belemmering voor veel buitenlandse bedrijven om te investeren in Suriname.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.