Jongerencollectief Suriname weer de straat op

1

PARAMARIBO, 21 nov – Het protest van schoolgaande jongeren is voortgezet. Voor de zesde maal is een mars gehouden door de straten van Paramaribo uit protest tegen wat genoemd wordt wanbeleid. Dit keer is een petitie aangeboden aan de vertegenwoordiger van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS.

Volgens het Jongerencollectief Suriname is bewust gekozen voor het informeren van buitenlandse vertegenwoordigingen. President Ronald Venetiaan zou zich te arrogant opstellen. “Er zijn meer manieren om je te laten horen, jullie moeten die ook zien te benutten. Dit protest is er maar éen van. Zorg ervoor dat je de wet respecteert,”, zei OAS-vertegenwoordiger Dwight Bramble.

De OAS wil meewerken aan oplossingen voor de problemen die worden aangekaart. Volgens het collectief zijn vooral de gebreken in het onderwijs en het gebrek aan werkgelegenheid kenmerkend voor het beleid. De acties zullen worden voortgezet, ondanks de kritiek dat deze politiek geïnspireerd zijn. Volgens Venetiaan moet uiteindelijk de regering worden afgezet.


1 REACTIE

  1. SCholieren zelf jullie hebben je verstand verloren. Ga niet de straat op maar blijf thuis zitten. Dan zal vene zijn grote ogen open gooien.

    Als jullie thuis blijven en geen gebruik maken van lessen dan zullen de leraren ook thuis blijven. Ook buschaffeurs zullen geen baat bij hebben.

    Proberen jullie als kleine schakel voor een kettingreactie te zorgen zodat die gehele boevenbende een keer oprot.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.