dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTerrorisme krijgt plaats in Surinaams strafrecht

Terrorisme krijgt plaats in Surinaams strafrecht

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 nov – Voor terrorisme wordt plaats ingeruimd in het Surinaams strafrecht. Dit zegt advocaat-generaal Roy Badjnath Panday. De betreffende wetgeving wordt nu voorbereid met behulp van het Undoc, het orgaan van de Verenigde Naties voor bestrijding van drugshandel en criminaliteit. Er is haast bij.

Suriname kan liever gisteren dan vandaag zover zijn. ”We moeten ons niet uitsluitend richten op een bomaanslag of zo, maar Suriname heeft zich internationaal verplicht proactief te werken en een raamwerk klaar te hebben”, zegt Badjnath Panday. Undoc is daarom gevraagd te helpen bij het ontwikkelen van wetgeving. Ook de Organisatie van Amerikaanse Staten verleent bijstand.

“Drugs en terrorisme vormen steeds grotere bedreigingen en vergen nauwere samenwerking op het gebied van onder andere informatie-uitwisseling”, zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. “Het veiligheidsprobleem in Suriname, met name de georganiseerde misdaad, heeft internationale elementen. Dus moet de strijd effectief gevoerd worden met in samenwerking met de internationale gemeenschap.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. De grootste dreiging is sandoppie zelf. Hij moet meer zijn verstand gebruiken dan zijn heldengevoel.

    NEderland kan prima met drugs leven zo goed dat het gelegaliseerd is. En nu draaien ze per jaar honderden miljoenen aan omzet. Die weer tengunste komt van hun economie.

    Sandoppie met zijn kalebas heeft te veel pistool paultje gespeeld. En wil natuurlijk SNowwhite nadoen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES