Identificatie 8 slachtoffers ramp Surinam Airways

3

PARAMARIBO, 20 nov – De overblijfselen van acht slachtoffers van de SLM-ramp van 1989 zullen worden geïdentificeerd. Dit meldt de Ware Tijd. Het gaat om de laatste acht van wie de identiteit niet eerder was vastgesteld. Experts van het Nederlands Rampen Identificatie Team, RIT, arriveert op 8 december. Die datum is puur toeval.

Het heeft niets te maken met 8 december 1982, de dag waarop vijftien tegenstanders van het militaire regiem werden doodgeschoten. Het team komt niet in verband met het strafproces. “KLM vliegt toevallig die dag”, zegt Ralf van de Beek, woordvoerder van de Nederlandse ambassade. De missie van ongeveer vijftienduizend euro wordt betaald door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dat gebeurt op verzoek van de Organisatie van Nabestaanden. “Het onderzoek zal een week duren en wordt gecoördineerd door de Surinaamse procureur-generaal”, aldus Van de Beek. Voor de nabestaanden heeft de identificatie vooral emotionele waarde, omdat onder de begrafenis kan plaatsvinden. Bij het neerstorten van de Anthony Nesty op 7 juni 1989 kwamen honderd en zes en zeventig mensen om.


3 REACTIES

  1. Heel jammer dat het gebeurt is.Puur toeval op 8 december is een erg verradend woord.Komen die acht in de plaats van die ene die heeft af gezegd.Zo blijven wij mr door gaan. Black against black and white are looking.


    Maak melding

  2. krijg je hulp is het niet goed het heeft niets met black against blackt te maken, als je de kennis niet in huis heb en het word je aangeboden dan neem je dat gewoon aan. ik kan mij nog herinneren toen die amerikanen bezig waren met helpen van zieken op een schip was de reaktie ook het zelfde waarom die achterdocht iedere keer weer hebben jullie boter op jullie kop .


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.