NDP: regering Suriname staatsgevaarlijk bezig

24

PARAMARIBO, 20 nov – De regering maakt zich zelf schuldig aan staatsgevaarlijke activiteiten. Dit stelt de Nationale Democratische Partij, NDP, van ex-legerleider Desi Bouterse. Er wordt met “ernstige bezorgdheid kennis genomen van de steeds verder gaande pogingen van de regering Venetiaan om de samenleving te destabiliseren.”

Aanleiding zijn recente verklaringen van president Ronald Venetiaan en minister Chandrikarpersad Santokhi van Justitie & Politie. Met name waarschuwingen van beiden dat protestacties van het moment gericht zijn op het omverwerpen van de regering, worden op de korrel genomen. “De regering doet een verwoede poging om een ieder die wil protesteren tegen wantoestanden, af te schrikken en te bedreigen”, stelt de NDP.

“De situatie wordt nog grimmiger, omdat er aanwijzingen zijn dat tegenstanders van de NDP plannen hebben om zelf de genoemde staatsgevaarlijke activiteiten uit te voeren, met het doel de NDP en haar voorzitter daarvan te beschuldigen.” Daar zal niet met de armen over elkaar naar gekeken worden. “De NDP zal zich niet van deze doelen laten afleiden door de kwaadwillige aspiraties van de regering.”


24 REACTIES

 1. Ik hoop niet dat er WEEEEEEEEER 1 of ander gek een staatsgreep zal plegen. Denk aan de feest- dagen welke eraan komen en al de touristen in het land. Kom op mensen en laten wij als mensen omgaan met elkaar en open staan voor onze gepleegde daden.
  No du law sanie.


  Maak melding

 2. Vene en sandoppie zijn bezig om een alle macht naar zich toe te trekken. Wie niet luistert behoort tot de oppositie en natuurlijk met als zwarte schaap Boutje.


  Maak melding

 3. Inplaats van de actievoerders aan te horen enhun tevreden te stellen weigerd de regering dit te doen. welk vader of voorbeeldfiguur ben jij als jij je eigen kinderen niet wil aanhoren.Wat denk jij ervan als iemand anders van NPS de presidentschap overneemt.


  Maak melding

 4. Weer een rare opmerking van de NDP…
  een omgekeerde wereld opmerking…

  Terwijl het is juist de NDP die zich schuldig maken aan staatsgevaarlijke activiteiten door klakkeloze opmerkingen te maken die de samenleving kunnen destabiliseren.

  De NDP gedraagt zich steeds meer als een partij die zich in het nauw gedreven voelt en als een kat rare sprongen maakt want immers als NDP voorzitter dhr. Bouterse onschuldig is, hoeft hij zich totaal geen zorgen te maken en laat hij het recht zijn gang gaan om deze episode eens en voor altijd af te sluiten.


  Maak melding

 5. het is wel lachen geblazen dat de ndp het over staatsgevaarlijke activiteiten heeft de grooste boeven van het land zitten bij de ndp en surinaams grooste moordenaar het zou de nsp goed doen als zij de partij zuiveren van al deze mensen oplichters moordenaars .


  Maak melding

 6. Volgens my is de ndp”staatsgkevaarlyker”met zn intimidatie/bedreigingen en verdraaingen etc.dan de huidige regering.
  Als het bij woorden blijft,vind ik het prima zo!We leven in een democratie/vrij van mening etc.


  Maak melding

 7. leg mi uit mik mi sabi;

  fa mim leg joe uit, contant of ie wan wan cheque???

  Mo leg joe, don kaw, contant uit;

  – wie heeft zich in de politieke geschiedenis van suriname, staatsgevaarlijk, ondemocratisch, dictatoriaal en geweldadig gedragen bij het verwerven van politieke macht??? Geef antwoordt: 1980

  – wie heeft politieke verantwoordelijk opgeeist voor geweldadigheden, mensenrechtenschendingen, ontwrichting van de samenleving, rassentegenstellingen 1982

  – wie heeft het in zijn hoofd gehaald een land voor de 2de maal te beroven van zijn wettig gekozen leiding in 1990.

  – wie heeft laf genoeg na de verkiezingsuitslag in 1996 met de geldbuidel gezwaaid om kwetsbare dna stemmen te kopen om zodoende verkapte democratische regeermacht te verwerven.

  Moet ik doorgaan;


  Maak melding

 8. leg mi uit mik mi sabi;

  fa mim leg joe uit, contant of ie wan wan cheque???……..leg uit… contant…pikin moni mi no wani.

  Mo leg joe, don kaw,…..contant (leg uit domme anti revo)

  – wie heeft zich in de politieke geschiedenis van suriname, staatsgevaarlijk, ondemocratisch, dictatoriaal en geweldadig gedragen bij het verwerven van politieke macht??? Geef antwoordt: 1980 >>>leg mi uit schuld: NPS zij wilden padvinders.

  – wie heeft politieke verantwoordelijk opgeeist voor geweldadigheden, mensenrechtenschendingen, ontwrichting van de samenleving, rassentegenstellingen 1982:…leg mi uit:
  Baas. B. ter verkoming indringers van buiten af met behulp van schurken.

  – wie heeft het in zijn hoofd gehaald een land voor de 2de maal te beroven van zijn wettig gekozen leiding in 1990.(niemand was gekozen) don kaw anti revo jou no sabi noti maar you wan taki.

  – wie heeft laf genoeg na de verkiezingsuitslag in 1996 met de geldbuidel gezwaaid om kwetsbare dna stemmen te kopen om zodoende verkapte democratische regeermacht te verwerven……>>>>>>(NPS en VHP..dus Front. Zij doen het nu en betalen het nu met domeingronden overal lopen zij nu te stelen en te verduisteren…..en te verkwanselen…domoor.. anti revo.

  Moet ik doorgaan;…. Jawel jij moet doorgaan dan maak ik jouw direct wijzer…domoor.(anti revo)

  anti revo


  Maak melding

 9. @ anti revo vertel het aan die dwazen dan worden ze eens wakker want ze slapen bouterse is het slechtste wat suriname heeft megemaakt de afgelopen 25 jaren.


  Maak melding

 10. Hallo mensen waarom hebben jullie zo een BOUTA syndroom,nachtmerry.die regering maak het hele volk dood.kom on men. slapen jullie ook net als die zogenaamde press van SU. 5w peer.die dag dromers die het land besturen dit is puur popenkast.die press heeft een BUOTA syndroom.en het volk pinart denken jullie goed na.in plaast su vooruit gaat,gaat su achteruit.voor 1 man.die ze niet kunnen oppakken stelletjes DAGDROMERSSSS….daar in het land dat suriname heet.TJE POTIE.GELD VERGOOIJERS….IK HEB GESPROKEN.B.V.D


  Maak melding

 11. @ anti revo vertel het aan die dwazen dan worden ze eens wakker want ze slapen bouterse is het slechtste wat suriname heeft megemaakt de afgelopen 25 jaren.

  du

  Ik zeg het eerlijk zonder te bedotten…FRONT.


  Maak melding

 12. Gegeven het feit dat alle aanhangers van de revolutie consequent hun leider aanduiden met baas, baas b, baas zus en baas zo, zegt genoeg over hun persoonlijk zelfbeeld.

  Geen enkel zichzelf respecterend mens heeft / duldt een baas boven zich.

  Deze groep die zo mager in het leven staat laat het zich dus aanpraten dat ze een baas nodig hebben……

  HONDEN HEBBEN EEN BAAS!!!!

  Iemand die leiding geeft aan het leger, land of organisatie is gewoon een primus interpares (eerste onder gelijken).


  Maak melding

 13. HONDEN HEBBEN EEN BAAS!!!!

  Iemand die leiding geeft aan het leger, land of organisatie is gewoon een primus interpares (eerste onder gelijken).

  anti revo

  Lachen maar ja anti revo is een zwarte Hollander geworden….soso witsel in zijn bovenkamer….honden hebben een baas….. heb jij ook een hond in huis… slaapt hij bij jouw ook in bed.
  Jij bent ook een verkwanselaar het is duidelijk.


  Maak melding

 14. het is lachen geblazen dat ndp het over staats gevaarlijk activiteiten heeft het grooste boeven van het land zitten bij ndp en suriname grooste moordenaarhet zou nsp goed doen als zij de partij zuiveren van al deze mensen oplichters moordernaars
  du

  De grootste oplichters,boevenbende en volksmoordenaars zitten in Front\Nps die moeten door een zuiveringactie .

  Akuba


  Maak melding

 15. Suriname is een verdeelde natie, zelfs een moordernaar proberen mensen hier nog goed te praten…

  Bouterse had in de jaren 80 jullie als aanhanger kunnen hebben, maar vergeet niet als jullie aanhangers dwars zouden liggen had hij jullie met gemak afgemaakt, hij heeft het met zijn beste vriend medecoup pleger Horbe ook gedaan, dus wie zouden jullie zijn om hem te doen aarzelen…


  Maak melding

 16. De grootste truc die Bouterse ooit gepleegd heeft is om de domme goedgelovige Surinamers te doen geloven alsof hij een Engel is…

  Dat de nps-vhp coalitie een corrupte janboel is tot op het bot weet elke surinamer…niks nieuws hierin…

  Maar bij het monster Bouterse is aan sommige reacties te zien dat zijn propaganda uitstekend heeft gewerkt…

  Je dood 1 persoon, je ben een moordenaar, je dood een paar mensen, je ben gelijk een held…


  Maak melding

 17. wie was in 1982 gevaarlijk bezig?wie was dictator wie was moordernaar

  jezus

  Vinhosine is de dictator wie joeg Daal de dood in,
  Zie het woord Moordenaar,hoe durf jij je zelf jezus te noemen stel die vraag aan jezelf.


  Maak melding

 18. jullie die hier in nl die tegen bouta zijn sporen niet hij is de eerste echte SURINAMER hij is niet bang om uit tehalen tegen nederland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.