Vast vertrouwen in deugdelijk strafproces Suriname

15

PARAMARIBO, 20 nov – Er is nog altijd alle geloof in een goed verloop van het strafproces rond de Decembermoorden. Dit zegt Henri Behr, broer van de op 8 december 1982 geëxecuteerde Bram Behr. In de nasleep van de berichtgeving over het Krijgsraadslid Dhanoesdharie Nankoesing, worden daarom ook de juiste maatregelen verwacht. Er is alle baat bij een schoon proces.

Nagegaan zal moeten worden of Nankoesing inderdaad betrokken is geweest bij mensenrechtenschendingen. “Het gaat niet om de persoon, maar om een proces dat van belang is voor de rechtsstaat en herstel van het rechtsgevoel in Suriname. Dat is veel belangrijker”, zegt Behr tegenover de Ware Tijd. Juist daarom zal de grootst mogelijke omzichtigheid betracht moeten worden.

Dat geldt zeker het bemensen van de magistratuur. “Suriname heeft een rechtszaak nodig, die ons verschoont van mensen die hebben gemoord en gezondigd tegen de rechtsstaat”, aldus Behr. Mocht Nankoesing dus inderdaad schuldig blijken, dan moet hij uit de Krijgsraad. Anders wil Behr andere nabestaanden mobiliseren om het proces niet bij te wonen.


15 REACTIES

 1. Heel erg man…twee landen hebben toegegeven plannen te hebben gehad Su. binnen te vallen om land en volk te onderwerpen……. met geweld.(katibo style)…tradition..i sabie tog of niet.

  Dus welk proces: als jij aan de macht bent en jij je land niet wil beschermen tegen indringers: ben jij een verkwanselaar tevens behoorlijke domoor: zie Vnoshine.


  Maak melding

 2. Wij die hier wonen en werken en de klappen van de zweep van alle dag voelen moeten er op helpen toezien dat het proces een vlot en correct verloop heeft.
  Al ge-ijl over zee ten spijt.
  Come where the action is stelletje laffeaards!


  Maak melding

 3. een voordeel hebben deze verdachten suriname heeft geen doodstraf althans het word niet meer uitgesproken maar een van de verdachten is wel boven de wet gaan staan en hij heeft wel doodstraf gegegeven zonder proces aan de mensen die kritiek hadden op zijn schrik bewind heel mooi is het om te zien hoe deze mensen wel gebruik maken van die zelfde recht om uit de gevangenis te blijven wat kan het leven oneerlijk zijn nee het licht niet aan het leven maar een aan wezen wat het leven zelf heeft geschapen dat is de mens .


  Maak melding

 4. Ik kan me voorstellen dat de heer Henri Behr vertrouwen wil houden in de rechtstaat Suriname,maar de “strijd” is nog lang niet gestreden.Er zijn nog veel beren op de weg.En mijnheer Nankoesing is er slechts een van.


  Maak melding

 5. @meneer pinas ik zou graag willen weten van u wie de laffaards zijn bedoeld u de mensen die uit eigen keuze het land hebben verlaten en anderen die gedwongen zijn voor mij maak het niet suriname is en blijft mijn land en niemand kan mij weerhouden op mijn mening te geven met wat er in mijn geboorte land gebeurd . ik kan nog veller in mijn reaktie zijn maar maak een pas op de plaats want ik weet niet wie de laffaards in u ogen zijn want jullie die daar zijn gebleven hebben ook geen moer van gebakken dus waar hebben het over.


  Maak melding

 6. Ben het helemaal eens met DU,

  Nu moet er een bij een strafzaak recht worden gesproken. What about de moorden gepleegd in opdracht van desi delanno bouterse zonder enig vorm van proces?
  Du ik lees heel vaak jou postings en ik ben het vaak met je eens.
  Ga zo door Du.
  Onrecht moet je altijd aanvechten/aankaarten niet in de doofpot stoppen.


  Maak melding

 7. TRU-TORI ( zie bijdrage nummer 1) en andere lafaards die zich verschuilen achter schuilnamen zijn voor een groot deel lid van het Speciaal Team Contra-Propaganda van de NDP. Er zitten enkele lieden full time in een computerkamer om op alle mogelijke websites de propaganda van Bouterse en andere verdachten te verspreiden, zogenaamd ind evorm van ingezonden stukken. Op de vlucht neergeschoten” verklaarde Lt. Kol Bouterse toen…tru tori?
  PS. UIteraard zal de NDP in het openbaar in allee toonaarden het bestaan van het geheime Speciale Team Contra-Propaganda ontkennen, zoals Bouterse ook ontkent iets te maken te hebben met de Decdemebermoorden.

  Just Wijnberg


  Maak melding

 8. @7 Just Wijnberg
  Het erge daarbij is dat ze vaak bijzonder onbeschoft zijn, een vreselijk taal gebruik hebben en zelden inhoud. Lijkt wel of ze zo uit de goot gehaald zijn.
  Als ik een “communicatie team” moest op zetten zou ik nooit dergelijke figuren nemen omdat het alleen maar weerzin kweekt. Wie wil lid worden van een partij waarvan de leden niet verkomen dan zeggen dat de andere strond dit, dat, en erger zijn? Een partij waarva het communicatie team elke keer roept dat ze de enigste niet raciale partij zijn, om vervolgens de meest afschuwlijke racistische teksten te publiceren.


  Maak melding

 9. Just Wijnberg, wordt wakker!!! De NDP is de grootste partij (by far), tienduizenden NDP’ ers, waarom dan een contra-propaganda team? Ik denk dat jullie eerder een team nodig hebben.

  O ja, vooor een objectief proces hebben we natuurlijk een niet Front-gelieerde, niet Holland-USA gelieerde rechter nodig, toch?


  Maak melding

 10. Noso..Neus… heb jij inhoud …jij staat bekend als leeg hoofd…maar wel een behoorlijke lieger..bedrieger..mi sabi you bun boi.

  A-no-smeer-boeng.


  Maak melding

 11. Wie denkt dat het proces te maken heeft met oprechte genoegdoening voor de nabestaanden, de rechtstaatgedachte enzovoort heeft het glad mis. De bezorgdheid is de excessieve groei van de partij waartoe de hoofdverdachte behoort. Dat mi sabi.


  Maak melding

 12. Ik ben het volkomen eens met Pinto. En velen in de politiek in Su weten dat. NDP is 1 partij met zoveel zetels( zijn al die mensen die voor deze partij zijn ezels?1 DU laat je nakijken( loekoemang) Door velen wordt gezegd, amnesty, maar eerst het vonnis afwachten. Hun gezinnen wonen niet in SU. Hun kinderen studeren niet in SU. Maar de leiders vinden dat de scholieren in SU tevreden moeten zijn en niet laten ophitsen door anderen. Men weet dat het niet goed gaat met het onderwijs anders laten ze hun eigen kinderen gewoon in SU naar school gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.