dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameVoorzieningen voor Surinaamse ex-militairen

Voorzieningen voor Surinaamse ex-militairen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 nov – De oudgedienden die hebben gestreden tegen het Jungle Commando mogen rekenen op sociale en financiële steun. Dit zegt Stanley Fernand, woordvoerder van de groep actievoerende ex-militairen. Ruim honderd en vijftig komen direct in aanmerking, nu de eerste doorlichting is afgerond.

Die doorlichting gaan nog voort. De kans is dus groot dat meer manschappen in aanmerking komen voor een vrije geneeskundige behandeling en een maandelijkse uitkering van honderd Surinaamse dollar (ongeveer dertig euro). “We krijgen aandacht, dus er wordt gewerkt”, zegt Fernand tegenover de Ware Tijd. De protestacties, zoals het bivakkeren in de Palmentuin, schijnen effect te hebben.

Gehoopt wordt dat verder overleg met minister Fernald van Defensie meer uitzicht zal bieden. Er zijn nogal wat wensen te vervullen. Onder meer wordt een uitkering verlangd die vijf maal hoger ligt dan wat nu geboden wordt. Ook staat een stuk bouwgrond op het verlanglijstje. Volgens Fernald heeft de groep niets uit te staan met scenario’s die volgens president Ronald Venetiaan worden gedraaid om de regering weg te krijgen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Hallo bedonder verkwansel de boel-club…maarrrr die jongens hebben werknodig.
  Dus come up V-no-shine….informant…of werklui en een stukje grond…din boys di…come up. een ieder met wie Pres. vrede’s onderhandelingen gevoerd heeft en ondertekend.


  Maak melding
 2. Ik wil iemand, die ooit eens een gecompliceerde beenbreuk opliep, -lees de gevolgen van die vuile oorlog-, zien lopen of voortschrompelen als pas decennia na dato wordt ingegrepen.


  Maak melding
 3. dit is weer zoiets dat op het bordtje van de front word gezet terwijl de man die deze mensen van alles heeft beloofd zelf huis en erf die blijf buitenschot .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES