vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameScenario of niet, vakbonden Suriname roeren zich

Scenario of niet, vakbonden Suriname roeren zich

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 nov – Of ze nu wel of niet beticht zullen worden van het uitvoeren van een politiek scenario, leerkrachten op de middelbare scholen zijn het wachten beu. Dit zegt Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, BVL. De bond is het aanhoren van loze beloften beu. “We zullen onze strijd voortzetten, omdat er geen veranderringen komen in het onderwijs.”

Zowel de lonen als de werkomstandigheden zijn verre van ideaal. Dit is vaker aangekaart bij het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. Nu resultaat uitblijft, wordt het voeren van acties als rechtvaardig ervaren. Met het willen dwarsbomen van het strafproces rond de decembermoorden heeft het niets te maken. “Als we voor of na 30 november in actie moeten, zullen we dat doen”, zegt Valies tegenover de Ware Tijd.

Het proces moet op 30 november beginnen en volgens president Ronald Venetiaan zijn er groepen die het aansturen op sociale chaos. Met name de NDP van ex-legerleider en verdachte Desi Bouterse zou een hand hebben in de onrust van het moment. “We zijn niet met politiek bezig en zijn aan geen enkele politieke organisatie verbonden”, aldus Valies. Wel wordt solidariteit betuigd met de groep protesterende jongeren.

Met name de eis voor beter onderwijs van het Jongerencollectief Suriname, JCS, geniet de sympathie van de BvL. Ook wordt van de regering gevraagd meer werkgelegenheid te scheppen. Intussen is er ook een staking uitgebroken bij het ministerie van Openbare Werken en heeft de vakbond bij de luchthavens van Zorg & Hoop en Nickerie acties aangekondigd. Ook daar zou het verbeteren van werkomstandigheden te lang uitblijven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Maar vakbond jullie hebben de mensen (werkenden) lang voor de gek gehouden hoor.

  Alles wat de klok slaat anno 2007 is Euro.
  Huis huur euro…cadeautje euro’s…zuku wan meid euro’s…avondje stappen euro’s…werken en loon euro’s…de man(hosselaar) op straat zoek euro’s….dus u weet… belofte ven Front is in de maling nemen errrrrrr is geen beleid…beleid a no di…. dus Front pak de koffers voor een lange vakantie…jullie leven toch het liefst in het buitenland…eigen land is voor Front een broko pernasy.


  Maak melding
 2. venetiaan gaat nu met de werkelijkheid geconfronteerd worden en dat is dat het vreselijk slecht gaat in het door hem
  bestuurde land.Het komt toevallig zo uit dat het rond 30 november allemaal begint maar al zou het niet zo zijn dan nog is het een actie die door de meerderheid van het volk gevoerd zal worden.En dat is democratie !!!
  Die “jorka soepoe”die hij het volk had voorgeschoteld is uitgewerkt.Het proces moet zondermeer voortgang hebben op 30 November 2007 want we willen een president die vrijgesproken wordt van misdaden.En we willen nooit weer een a-nationalist.


  Maak melding
 3. deze naam komt mij bekend voor valies. iedereen heeft nu zijn verlang lijst in een democratie mag dit geen probleem maar de tijd is wel opvallend waar men met deze eisen komt .


  Maak melding
 4. wat is het goed om in een democrtatie te leven waar iedereen recht heeft om de straat op te gaan voor protes sommige radio station die gooien ook olie op het vuur met name sky radio dat mag allemaal dat is democratie want er zijn tijden geweest waar je het met jou leven moest bekopen stations werden gewoon in puin geschoten journalisten opgapakt je mocht niet demonstreren. de zelfde mense die nu (gebruik) misbruik maken van de democratische recht deze zelfde mensen zijn schuldig aan de meest brutale manier van het schenden van het recht op leven mensenrechten in suriname die doen poging op weer aan de macht te komen hoe dom moet je zijn om achter deze moordenaars te lopen oerdom moet je zijn, want iedere weldekende mens weet dat de tijden onder het schrik bewind van bouterse de mees slechte tijden waren in suriname na de onafhankelijkheid.


  Maak melding
 5. Ik denk dat we moeten ophouden als we opkomen voor onze rechten om ons te verontschuldigen dat we niet politiek bezig zijn. Als Venetiaan gaan leiding kan geven aan dit land dan moet hij maar opstappen.Als de huidige situatie grimmig wordt moet Venetiaan niet anderen de schuld geven. Hij moet het recht zijn beloop laten. Door deze houding gooit hij meer olie op het vuur. Hij heeft niet door hoe belachelijk hij zichzelf maakt door alles in de schoenen van de NDP te schuiven. Venetiaan heeft jarenlang hij het Onderwijs gezeten en kijkt nu helemaal niet om hoe het reilt zeilt in het onderwijs. Dus Wilgo doe wat je moet doen.


  Maak melding
 6. democratie mag dit geen probleem maar de tijd is wel opvallend waar men met deze eisen komt .
  haha zo dom als een ezel wie laat zich misbruiken voor decembermoorden?
  als god met de nabestanden is
  wie zal het tegen zijn?


  Maak melding
 7. meneer glen ijzer jij zeg het heel goed opkomen voor jou rechten dat mag en nog sterker het moet in een democratie dat is een recht die iedereen heeft,wat heeft de ndp gedaan om suriname te vooruit te brengen wat hebben zij gedaan voor het onderwijs. weet je waarmee we moeten ophouden de puinhoop die de ndp in suriname heeft gemaakt nu in de schoennen van deze regering te schuiven bouterse en de ndp hadden jarenlang macht in suriname wat is er van suriname geworden niets. en terecht dat vene waarschuwd voor elementen die zeggen dat ze opkomen voor hun recht noem ze maar op angola toekanja dat zij allemaal groepen die gebruikt zijn op bouterse aan de macht houden en deze mensen hebben niets aan over gehouden maar bouterse is een van de rijkste man in suriname wie is dan dom .


  Maak melding
 8. Ai bajaaaa DOMBO-DU,tijdens Bouta waren de scholen goed voorzien hoor.Er was werk,heb je toen die schoonmakers/sters niet gezien op straat overal waren ze bezig,mannen,vrouwen,jong en oud,,Bouta heeft toen Paramaribo en daar buiten een flinke schoonmaakbeurt gegeven.Ik was daar dec.1981 op vakantie,dus weet waarover ik praat/typt heb het met eigen ogen gezien.
  Vaak waren er razia`s bij de winkels,die uitbuiters hamsterden goederen om het zo duur mogelijk te verkopen,vanaf toen ben en blijf ik fan van Bouta en de NDP.
  Bouta was en is niet bang voor die bakra`s en heeft ze vaak het bos ingestuurd integenstelling dan wat Vene en zijn boevenbende nu doen,kruipen voor hun slavenmeesters.

  Waarom DOMBO-DU geef je niet 1x toe dat BOUTA nooit het arme volk in de kou heeft laten staan???
  whawhaaaaaaaaa stuur Schijnheil Saya maar weer om je boontjes te doppen want jij typt telkenmale een loh koeterwals.


  Maak melding
 9. Hij typt geen koerterwals,maar mars,als de NDP.die tijd bestond,Surinamers hadden geen Hekwerk nodig,de winkels hadden dat nodig.

  Crimminaliteit was nooit zohoog tijdens Bouterse. men had respekt voor de Militairen jullie lullen om een 8 dec.vraag de NPERS,wat Lachmon nu wijlen riep, hij wist dat nog koppen gaan vallen,liefs in de NPS. ik herhaal wie gaf DAAL de opdracht te gaan lullen.Iedereen kon zich aanpassen met de avondklok,zij die naar hun vrouwen moesten hadden er moeite mee,Kijk maarom je heen Dombo Du,het is gewoon verschrikkelijk in Suriname ,de witte nemen overhand in Su het lijkt alsof SU.niet onafhankelijk is.onze landgenoten hebben geen schijn van kans voor een stageplek,lastaan werk, dus DU hoor ju K…Mofo.

  Akuba


  Maak melding
 10. @toet wie nou dom iemand die mij verteld hou de straten schoon werden gemaakt en de bakras het bos in gestuurd en als je kijk naar de voordelen nul wat heeft suriname eraan niets als ik lees naar de reden waarom jij fan van bouterse ben dat zeg veel. ik zal jou mijn reden geven waarom ik tegen bouterse ben hij heeft niets van suriname gemaak zijn bewind was een schrik bewind die het land naar de afgrond heeft gebracht hij is een drugs barron en hij heeft veel bloed aan zij klauwen . als terug kijk naar de revolutie dan mag je zeggen dat het mislukt is en suriname de bevolking zit nu met de gebakken peren en de grote leider heeft een goede bankrekening aan overgehouden als hij niet was veroordeeld in nederland was hij al in het buitenland om te genieten van zijn gestolen geld van de arme surinaamse gemeenschap.


  Maak melding
 11. Du, ik ben bang dat je me nooit zal begrijpen omdat je al van tevoren stelling neemt tegen de NDP en alles van het Front op allerlei manieren goed praat. Vergeet niet dat 8-december de jeugd niets zegt en ze geen daadkracht merken bij het Front. Het beleid van het Front kun je zien aan de net boven het water stekende roll-on boot in het water voor de Centrale bank. Laten we liever naar de toekomst kijken en andere leiders zoeken voor ons geliefd Suriname


  Maak melding
 12. @meneer ijzer dat het front geen daadkracht heeft onder de jongeren meneer ijzer dat zeg heel veel hoe onze samenleving is veranderd en dat de jeugd of de jongeren bouterse als rol model zien dat is een heel kwalijke zaak en over de toekoms gesproken misschien kunnen we elkaar daar wel in vinden maar ik zeg jou dat een regering onder leiding van de ndp of bouterse geen toekomst voor suriname zou zij dan mag jij mij vertellen wat er dan rest ijzer.met het laaste zin van jou reaktie ben ik het volkomen eens maar de jeugd die het moet overnemen die word nu al besmet .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES