dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname moet talenten speciale kids ook benutten

Suriname moet talenten speciale kids ook benutten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 nov – Suriname moet de talenten van speciale kinderen ook benutten. Dit zegt presidentsvrouwe Liesbeth Venetiaan-Vanenburg. Kinderen die om een of andere reden extra begeleiding behoeven bij hun intellectuele ontwikkeling, dienen dan ook goed opgevangen te worden.

Die opvang is het best geregeld bij het Medisch Opvoedkundig Bureau, MOB. “Het MOB is één van de eerste instanties die de ontwikkelingsachterstanden bij kinderen vaststelde en zich heeft ingezet voor vroege stimulatie”, zegt Venetiaan-Vanenburg. De afgelopen decennia zijn honderden kinderen begeleid bij problemen in de onderwijssituatie. Het bureau moet dan ook behouden blijven.

Vandaar de inzet om de fysieke toestand van het MOB-gebouw te verbeteren. Dit is op een aparte manier gedaan. Drop-outs uit het onderwijs, die een praktijkopleiding volgen bij de Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling, hebben de renovatie uitgevoerd. De Nederlandse Stichting Herstelling heeft meegeholpen. “Soms zijn er beperkingen, maar altijd zijn er mogelijkheden”, aldus Venetiaan-Vanenburg.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES