Opening website over historisch Paramaribo

2

Sinds kort is er een nieuwe website over de historische binnenstad van Paramaribo online: www.cityofparamaribo.nl. De site is deze week gelanceerd als eerbetoon aan het unieke historische deel van de hoofdstad van Suriname. Dit deel bestaat voornamelijk uit houten gebouwen en is gebouwd in een specifieke stijl, die nergens anders ter wereld voorkomt.

Op de site kunnen bezoekers op verschillende manieren een virtueel bezoek brengen aan Paramaribo. Ze kunnen met de kaart in de hand Hotspots bezoeken, door straten lopen, video’s bekijken van diverse plekken, tijdsprongen maken of terugreizen naar Vroeger.

Ook zijn drie stadswandelingen te boeken waarbij u een gids volgt door de stad; langs hoogtepunten van Surinaamse historische bouwkunst, langs kerkelijke gebouwen en op een tocht langs de groene plekken in de stad.

Cityofparamaribo.nl is een idee van de in Nederland wonende Walther Tjon Pian Gi, die de site in opdracht van stichting interAct liet ontwerpen.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.