Surinaamse ex-rebellen willen gelijke behandeling

23

PARAMARIBO, 14 nov – Gelijke monniken gelijke kappen. Dit stelt de voormalige rebellengroep Angula uit Zuid-Suriname. Werkgelegenheid, bij voorkeur bij de overheid. moet ook te regelen zijn voor de ex-leden. Als het kan voor het Jungle Commando van Ronnie Brunswijk, moet het ook kunnen voor Angula.

De groep heeft immers net als het Jungle Commando voor vrede getekend in het akkoord van 1992. Nu er inderdaad al jaren vrede heerst, zal de regering meer over de brug moeten komen. “Er zijn voorwaarden in het akkoord en die moeten worden nageleefd”, zegt Frederik Fenisie, Angula-woordvoerder en gewezen parlementariër voor de NDP van oud-legerleider Desi Bouterse.

In petities die zijn aangeboden aan het parlement en de regering wordt opgeroepen tot meer aandacht voor het akkoord. Waarom niet is ingespeeld op de acties van oud-leden van het Jungle Commando enkele weken terug, heeft volgens Fenisie te maken met culturele verschillen. De oud-leden van het Jungle Commando hebben intussen emplooi gevonden bij de veiligheidsdienst.


23 REACTIES

 1. Hoi lezers,

  Beetje verdacht.oud bevel was recent in het binnenland,doet denken aan iets .Jongens kan het waar zijn? Gezien de datum 30 november nadert…


  Maak melding

 2. Tuurlijk alleen in Suriname mogelijk. Rebellen aan de macht. I.p.v. Rebellen op te pakken sluit de regering convenanten met ze.

  Tuurlijk durf sandoppie geen tijgers met handen vast te pakken. Of sandoppie je suku deng tjienboi fu horie?

  Waarom sluit sandoppie ze niet op voor terrorisme en sabotage? a man desi e frede. Hij draagt vast wel pampers.


  Maak melding

 3. Deze ex-rebellen hebben groot gelijk om nu te zoeken voor hun”recht” want nu zitten mensen aan het roer van het land die rebellen waarderen


  Maak melding

 4. Goedzo Angula,
  Gelijke monniken, gelijke kappen, dus ook gelijke rechten, want die boeven van de jungle commando hebben niet eens een getuigschrift en zitten al in de veiligheidsdienst voorwat. Dat Venetiaan en de Strontleden hun positie veilig wil
  stellen???


  Maak melding

 5. Ik wil eigenlijk ook een tegemoetkoming van de Surinaamse regering. Tijdens de revo schoot ik vanuit een hinderlaag met een slinger op militairen. Heb een aantal keren een pantser voertuig geraakt.
  Een neefje van mij komt eigenlijk ook in aanmerking. Hij heeft een keer zijn tong uitgestoken naar Bouta..
  En wat te zeggen van al die stakers..


  Maak melding

 6. Die oude boom krijgt het net zo heet onder z,n voeten als derest ,hij heeft de juiste media als ABC bezocht om zijn zegje te doen,Hij doet nu zielig, hij probeert mensen hun aandachtig te trekken tje potie ,recht voor een recht voor allen,Den angula,den ex surdaty na liebysma,deze tijd zal hij nooit meer vergeten,hij gaat een mooietijd meemaken!!!!!!!.


  Maak melding

 7. ik vind dat die vredesakkoord uitgevoerd moet worden want door het te tekenen is er vrede in suriname gekomen wat erin staat weet ik niet, of men heeft iets getekend waar men niet de volle honder procent achter staat en dat mag niet maar dat licht meer aan de voorwaarden die ken ik niet .maar dan zien we weer met wat voor problemen suriname is opgezadeld ik zal het iedere keer weer herhalen die klote revolutie is verantwoordelijk voor deze problemen, geen enkele voordelen . dat mag ik niet zeggen want dan word je voor alles en nog wat uitgemaakt ik heb er maling aan. bouterse en zijn klik zijn een ramp voor suriname.


  Maak melding

 8. heb naar sky geluisterd vene loopt alleen maar onzin te kraaien. loopt het volk te frusteren met bouta roept ex militairen op om ongehoorzaam zijn aan het wettig gezag. hij verteld hoe hij die film van 1980 weer voor zich ziet . in plaats dat hij verteld dat drugs baas tevens wit wasser gilds de volgende is na 30 nov om zich te verantwoorden bij de rechter.ik weet zeker als het leger de kant van bouterse kies vene en santoki naar de ned abassade zullen vluchten.als ik die militaren ben schiet ik die twee dood tijdens de vlucht.


  Maak melding

 9. Bando laat alles aan God over, ik kan je best begrijpen,deze man die zich president noemt,is levensgevaarlijk bezig zijn volk weet hij nieteens pedagogisch aan te pakken.Waarvan hij de de grote schuldige is wat er in Suriname gebeurd hij noemt andere kornuiten,wel preee,de kornuiten zitten precies om je(u) heen,zie grunjary op het kabinet derest in de assemblee met kleuren groen en oranje,een leleku @no 13 die is een grote huigelaar jesdody Bouterse syndroom,Bando my nanga ju oluku fa den o lon fu tru,no mek den dot deng anu,Het enige wat ik die oude dementerende man wil meegeven, Dat er een GOD bestaat en hem daagelijks volgd in zijn uitspraken en doen en laten,hoe hij het land verkoopt en het arme volk bedriegd met zijn vuilige viese politiek. BASTA. Redaktie u censsuur niets.


  Maak melding

 10. Het is goed voor Vene,

  Vene wilde geschiedenis schrijven.
  Hij wilde niet in zee gaan met de koelies omdat de koelies in de meerderheid zouden zitten in de regering. En aangezien Vene anti-koelie is,kies hij liever voor rebllen ,verkrachters ,drugdealers en moordenaars om mee samen te werken zodat hij een regering kan vormen.
  Vene heeft hierbij bewezen dat hij zelf ervoor gekozen heeft om met deze gasten te gaan werken. Maar dat is logisch… apen lijken op apen en dus die kunnen naar elkaar toe brullen als de koek niet goed verdeeld wordt. Nu brullen de apen van het binnenland..voor gelijke rechten .

  ik vind dat deze regering zeer rascistisch is en dus naar huis moet gaan. Wat heb je aan Somo. Die een strafblad heeft en Brunsie,Gilds etc..
  Is er sprake van good goverment?

  chinezen krijgen paspoorten terwijl ze geen woord surinaams of nederlands kunnen praten.
  maar dat is logisch… analfabeten in je regering heeft veel voordelen.
  Zo kunnen de regeringsposten verdeeld worden onder deze analfabeten waarbij de presidentschap bespaart zal blijven..analfabeten verstaan 90 procent niet waarover er gesproken wordt,dus het is goed om deze jaknikkers te gebruiken als vulstoffen.

  is zielig voor de mensen in suri..
  djoeka’s zijn nu de baas…

  bouta het is nu tijd om harde acties te voeren in suriname..neem alle studenten mee.
  een land waar de regering met twee maten meet, wordt eindelijk tijd dat de regering naar huis moet gaan.


  Maak melding

 11. meneer bando als jij om die reden vene en santokhi wil doden wat moet er dan met bouterse gebeuren die moest al lang een kogel door zijn kop krijgen bouterse frusteerd het volk en de tijd dat het leger achter bouterse stond is voorbij het is onbegrijpelijk dat men vene de schuld geeft terwijl de grote schuldigen in de ndp zitten


  Maak melding

 12. Charlotte de Boerband, vooral jou soort hebben we hier nodig om nog meer spanning teweeg te brengen in die samenleving. Jou soort bange schijters doen het liever op het net he.


  Maak melding

 13. Natuurlijk wil jij erniet invallen,je bent ook een van ze die het volk de kop indrukt,de middelen van de regering in je zak stopt de witte blijf onderdannigen,Suriname is al in een gat gevallen .wie verkoopt Sme voor een appel en een ei,wie zit met een crimmineel een bankrover,verkrachter SME te regeren en
  de grond in te boren ?met jouw achterlijk gelul.de tijd is aangebroken voor een harde aanpak.weer ju owro shu ie tang fy.je verdient een kogel.


  Maak melding

 14. Ex-leden oud verzetsgroep binnenlandse oorlog Angula willen ‘slechts’ perceel en eenmalige uitkering | Obsession Magazine

  […] Medio november 2007 vroeg Finisie ook aandacht voor de voormalig leden van de Angula groep. ‘Er zijn voorwaarden in het akkoord en die moeten worden nageleefd’, zei Frederik Fenisie, Angula-woordvoerder. […]


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.