zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieStabilisatiefonds ook voor een spaarzamer Suriname

Stabilisatiefonds ook voor een spaarzamer Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 nov – Het Stabilisatiefonds dat de regering wil instellen, zal meer moeten zijn dan gewoon een appeltje voor de dorst. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Het opsparen van de miljoenen dollars die extra worden verdiend aan duurder wordende grondstoffen, moet veel dieper effect gaan sorteren.

Het is voor regering en samenleving de gelegenheid meer spaarzaamheid aan de dag te leggen. “Het betekent dat we gedisciplineerder moeten leven. We moeten onszelf dwingen zo zuinig mogelijk om te gaan met de verdiensten”, zegt Rusland tegenover Radio ABC. In plaats van het extra geld op te maken aan consumptie, dient efficiënter te worden uitgegeven, ook als goederen en diensten duurder worden.

De miljoentjes moeten vooral komen van Staatsolie. Weliswaar wordt rekening gehouden met de behoefte aan uitbreidingsinvesteringen. Die zijn nodig om minimaal het huidige productieniveau te handhaven. “We zullen alles moeten doen om de reserves uit te breiden”, aldus Rusland. Ook zijn voorzieningen nodig om te voorkomen dat toekomstige regeringen al te makkelijk aan het fonds komen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. De politici moeten dan ook goedkopere dienstauto.s rijden, geen 2 volgauto’s met lijfwachten’minder reizen,minder geld ontvangen, minder buitenvrouwen,minder korupt en geen hebzucht…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES