maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameNDP gaat voor vervanging regering Suriname

NDP gaat voor vervanging regering Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 nov – De Nationale Democratische Partij, NDP, van ex-legerleider Desi Bouterse neemt met niets minder genoegen dan vervanging van de regering. Niet alleen wordt een compleet onvermogen aan de dag gelegd om de uitdagingen van de tijd aan te gaan, ook in politiek opzicht wordt tekortgeschoten.

Onder meer zou de coalitie niet steunen op de meerderheid van het electoraat. Daar moeten conclusies uit getrokken worden. “Alle mogelijkheden die de democratie ons biedt, zullen we aangrijpen opdat deze regering zo spoedig mogelijk plaats maakt”, zegt NDP-fractieleider Kenneth Moenné. Onder meer zal solidariteit worden betoond aan iedereen die op een of andere manier getroffen is door het beleid.

Eerder is reeds een protestmars georganiseerd. Volgens Moenné is de weerslag van het beleid veel te ingrijpend om het te laten voortduren. De partij heeft ook een maandblad gelanceerd om te communiceren met de gemeenschap. Het is het directe resultaat van wat ervaren wordt als boycot vanwege de media. Die zouden vaker aangeboden stukken weigeren. “Wanneer ze willen nemen ze het op”, zegt partijtopper Guillaume van Holt. Het blad moet op den duur dagelijks verschijnen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

43 REACTIES
 1. Deze partij en partijleden, jere skien, als zelfs de objectieve media je negeert;

  Dan moet je niet in de slachtofferrol kruipen. Je moet bij jezelf te rade gaan, waarom iedereen je uitkotst.

  Nu weer met die profetische boodschap van die pajongwaaier Moenne, dat de coalitie niet meer leunt op een democratische meerderheid.

  Hoe verzit hij het!

  Weet je wat, dan plegen jullie toch maar weer een coup, patent hebben jullie op de omverwerpingen van democratisch gekozen regeringen.

  Dat zijn de toepasselijke wapenfeiten van Moenne en zijn partijleden.

  Volk van Suriname,
  maak u weer eens op voor een staatsgreep…


  Maak melding
 2. hehe ze zeggen nu eerlijk wat hun bedoeling al die tijd is geweest deze regering dwars te zitten ,moenne moet zijn mond houden als het over democratie gaat, omdat deze regering de zelfde democratische weg bewandeld om zijn voorzitter voor het gerecht te dagen een man die bloed aan zijn klauwen heeft vanaf die datum van het proces bekend is gemaak is de ndp bezich deze regering te saboteren en wat is de alternatief die bende die het land geen cm vooruit brengt onder leiding van een man die door het buitenland gezocht word,


  Maak melding
 3. Graag een staatsgreep idd,maar een geweldloze.
  Het wordt tijd dat een groep daadkrachtige en dynamische jongeren het roer omgooien en deze zakkenvullende prentenkabinet omver werpt,genoeg is genoeg.
  Welke zich respekterende regering,bedelt en bedelt maar steeds bij hun slavenhouders(Ned.)?Alles maar dan ook alles wat er gedaan wordt in Suriname,komen de Nederlanders(witte)in beeld.

  Men is enkel en alleen gefocust om DDB achter de tralies te krijgen,dat is de 1st prioriteit van deze prentenkabinet,het volk kan barsten.

  Objectieve pers??????????Ai boi sommigen hebben de klokken horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt.

  Maar tang tiki Sanie oh pasa ini Sranang.
  Weg met de NPS,VHP,alleen maar schurken,het wordt tijd voor een regering die met hart en ziel voor het volk gaat.


  Maak melding
 4. Zolang jullie een partij zijn die moordenaars herbergt hebben jullie absoluut geen recht van spreken. Jullie hebben geen respect voor fundamente zaken als het leven, maar ook niet voor democratische principes als een ongestoorde rechtsgang getuige jullie handelen en uitspraken.
  Jullie zijn gewoon tuig.


  Maak melding
 5. en hoe zou meneer of mevrouw anti revo dit land anders tot ontwikkeling willen brengen

  U uit kritiek maar geef ook gelijk oplossingsmodellen. Want mijn mening is toevallig ook dat deze regering met haar oude politieke gangen van geen kant deugt.

  Wat we nodig hebben is een nieuwe wind Frisse mensen enthousiaste afgestudeerden die staan te popelen om het over te nemen van de oude gaarde. Mensen met visie en inzicht. Mensen die Suriname oprecht tot ontwikkeling willen brengen zonder het onder invloed van het buitenland in gevaar te brengen.

  Dat moeten we hebben Bouterse Vene jullie hebben je tijd gehad.
  El Vene ga van je kleinkinderen genieten en verhaaltjes voorlezen en Bouterse ga jij maar lekker in het binnenland zitten.


  Maak melding
 6. volk van suriname maak je weer klaar voor een periode van politieke onrust.

  waarom spreekt men van coalitie en oppositie is de coalitie alleen heerser?dan hoeft er geen oppositie te zijn en dus is er dan geen democratische meerderheid .

  we hebben toch een parlementaire democratie ,om elkaar aan te vullen ,te controleren en te corrigeren in het parlement.

  je mag kanttekeningen plaatsen bij deze democratisch gekozen frontregering die met moeite totstand kwam.

  er waren 8 politieke partijen voor nodig om een meerderheid te behalen,het volk van suriname heeft hier niet voor gekozen

  een sterke natie kiest niet voor zijn laatste optie,maar voor een gedegen regering waar weinig of geen belangen verstregelingen plaats vinden.

  stop met de ander uit te kotsen hou op met dat gezeur,we moeten allemaal door 1 deur.

  een kind van de rekening


  Maak melding
 7. Inderdaad Toet,weg met Nps, weg Vhp,oude gaarde dat lusten wij niet,ezeltjeprik,moet ook wat zeggen,Bouterse wordt door het buitenland ten onrechte gezocht,die bankrover,verkrachter vergeet jij, die kan z,n poten hierin niet in Nederland, zetten zij die zelfzelf opmerkzaam noemen kunnen ook de pot op we willen een frissewind doen waaien in Suriname,geen oude schoenen.In de hele wereld lopen er moordernaars rond,Biegy sma taky,Bouta Na lek Udu loso,A pikin,ma ey njan wan her oso,:dat betekend dat men hem , niet moet onderschatten.men mag zeggen wat men wil over Moenne, een oude schoen zal hij nimmer en nooit nunka aan zijn voet zetten,zijn denkwijze is modern.dat willen wij in Suriname.

  Akuba


  Maak melding
 8. Deze (huidige)regering bestaande uit ACHT inderhaast bijeen geraapte partijen,want ze zijn stuk voor stuk door het volk afgewezen getuige de verkiezingsuitslag.En toch blijft men maar volhouden dat ze “democratisch”????? door het Surinaamsevolk zijn gekozen.in landen als Nederland had men reeds lang de eer aan zichzelf gehouden en met stille trom vertrokken vanwege de ene schandaal na de andere want er gaat geen dag voorbij of het is weer raak binnen de “wettig”gekozen regering.En als er door wie dan ook hierop wordt gereageerd krijg je steeds hetzelfde liedje van:die en die moet niet praten want hij behoord tot een moordenaarspartij en Bouta dit en Bouta dat…..maar daar heeft het volk niets aan want men focust zich alleen op Bouterse en de NDP.Trouwens,hoe zit het met brunswijk???Al beloofd hij met zijn hand op de bijbel dat hij geen moorden heeft gepleegd dan geloof ik hem nog niet!!!De zittende regering is toch “gekozen”??? om zaken recht te trekken???.Ze proberen met alle macht de NDP buiten het machtcentrum te houden maar men begrijpt niet dat ze deze partij alleen maar sterker maakt.Ook zijn ze onderling bezig zichzelf zoveel mogelijk te bevoordelen ten nadele van het volk.Dit was o.a. de rede voor de coup van ’80.!!!Dezelfde stront met andere vliegen.


  Maak melding
 9. KOKORI ,
  Ben benieuwd waar deze econoom is afgestudeerd,
  Suriname was , is en zal economisch onder buitenlands invloed blijven!!
  Waar wil kokori de grondstoffen van Suriname verkopen ???
  Hoeveel biedt deze jongeman voor een kilo aluinaarde ???
  Moeten wij surinamers het van zulke lieden hebben??? O, JA we hebben nog een ‘van mullier’
  ( VA MIE LEE )


  Maak melding
 10. Wel wel wel de rechtzaak tegen bouta nadert dus deze actie van n.d.p. verbaasd me niet.
  Het zijn wel een stelletje opportunisten zeg, ze proberen de huidige situatie uit te buiten niet in het belang v.d. surinaamse inwoners, nee hoor in het belang van hun baas.


  Maak melding
 11. terwijl front en desi vechten om de kruimels vullen de multinationals hun zakken
  al 400 jaar lang
  des moet eerst weg, dan front dan komt de echte surinamer tevoorschijn die de surinmaers welvarend gaat maken


  Maak melding
 12. Mr. Moenne,

  En clan voelen de hete adem van justitie.

  Deze maffioso denken dat als de regering op ongrondwettelijke wijze naar huis wordt gestuurd dan kunnen zij het aanstaande proces stopzetten en hun grote lijder, ja lijder uit de gevangenis houden.

  Het gaat Moenne en consorten helemaal niet om het wel en wee van de bevolking en Suriname, maar om hun crimminele lijder van langdurige gevangenisstraf te behoeden. En om hun plundering van Suriname te kunnen hervatten.

  Ik zeg daarom dat als Bouterse en consorten achter tralies zitten moet de regering er zaak van maken om Goedschalk naar Suriname te krijgen voor berechting.

  Goedschalk is de bankier van de crimminelen geweest hij weet als geen andere waar de honderden miljoenen us dollars van het volk naar toe zijn gegaan.

  Moenne je mag alles op touwzetten maar de gerechtigheid is nu niet meer te stoppen en als je niet oppast dan ga jij er ook aan.

  Lang leve Venetiaan en zijn regering.


  Maak melding
 13. meneer moenne ik heb een vraag voor jou als de deze regering naar huis word gestuurd wat is dan u alternatief want niemand zit te wachten op een regering die geleid word door een moordenaar en drugs crimineel het buiteland en als je zie wat voor voorbeeld deze man moenne geeft dan schaam je je echt de hele ndp zit vol met schurken .


  Maak melding
 14. Met Suriname zal het politiek,niet meer goed komen. NDP heeft zijn tijd gehad.(NDP jullie zijn reeds achterhaald)jullie creeren alleen maar ellende door arme studenten op straat te sturen voor een protestmars. een paar SRD in hun handen gestop en maar hopen dat het volk massaal achter jullie kont aanlopen.

  immer is het voor de huidige regering tevens ook van toepassing (op krassen allemaal) maakt plaats voor nieuwe generatie, jonge academisch geschoolde mensen. die graag een nieuwe start wil maken, en afrekenen met jullie Boeven zowel coalitie en oppositie.


  Maak melding
 15. Ik snap niet dat er mensen zijn zoals toet die de NDP als alternatief zien voor Suriname. Die partij heeft reeds regerings verantwoordelijkheid gedragen. Democratiesch en ondemocratisch. |e hebben er niets van gebakken. Liever frisse jonge mensen aan het roer. Maar zolang dit nog niet het geval is, is er geen beter alternatief dan de regering die er nu zit. EEn partij die moordenaars in haar midden herbergt is niet waardig dit land te leiden.
  En toet dat deze regering bij de nederlanders bedeld. Hoe zit het met de miljoenen die bouterse van nederland heeft gekregen,Tot aan zijn moordadige uithaal, hij was er niet vies voor om het aan te nemen. Jullie NDP adepten zijn erg selectief met je waarneming, maar gelukkig weten genoeg mensen hoe het werkelijk zit.


  Maak melding
 16. @nummer 18 mooi gezeg ik ben het helemaal met jou eens , maar de gene die slapen en de gene die niet weten hoe de politieke verhouding in de wereld is zullen het niet begrijpen, het buitenland zal het niet tololeren dat er een regering in suriname komt met aan het hoofd bouterse


  Maak melding
 17. Men is bang,dat als de NDP aan de macht komt.de koers van Venezuela gelgd zal worden en dat o.a.Nederland en Amerika hun greep op Suriname zal verliezen.Lees verder:…Hugo Chávez voerde een systeem in, waarbij de armsten onder de bevolking kunnen beslissen wat ze nodig hebben. Indien die eisen aanvaardbaar en haalbaar zijn, worden die uitgevoerd. Zo werd beslist de favela’s (sloppenwijken) in sommige delen van het land te vervangen door appartementenblokken.

  Hugo Chávez heeft enorme gebieden van grootgrondbezitters genationaliseerd, en ze gegeven aan boeren die in coöperaties werken; zodat ook de armste mensen werk hebben, en de import van voedsel beperkt kan worden.(toen Winston Wirth een paar jaren geleden het idee opperde om grootgrondbezitters één Sur.gulden aan belasting per m2 te laten betalen zei de huidige vice-president,Ram Sardjoe,dat zolang ik,Ram Sardjoe in het parlement zit,dit nooit zal gebeuren…en dat getuigd veel van ‘smans denkwijze!!!!)..Einde citaat. Biodiversiteit wordt aangemoedigd; zo werd een “graanbank” opgericht, en is grootschalige visserij verboden. Genetische gemanipuleerde producten zijn verboden.

  Er werd een verdelingsnetwerk voor voedsel MERCAL opgericht. Via grote staatswinkels en kleinere winkels wordt voedsel tegen lage prijzen verdeeld, zodat ook de armsten voedsel hebben.

  Dankzij micro-leningen wordt het opstarten van kleine bedrijven aangemoedigd. Deze leningen worden uitgeschreven aan mensen die geen private banklening kunnen verkrijgen, omdat zij daar geen waarborg tegenover kunnen stellen.

  Dankzij het Barrio Adentro-akkoord met Cuba wordt aardolie uitgewisseld met Cubaanse dokters. De legerkazernes worden gedeeltelijk gebruikt als ziekenhuis.

  Begin 2005 – eind 2006) bevaart ook een Cubaanse hospitaalboot met Cubaanse artsen en gesteund met Venezolaans geld en brandstof het noord-westelijk deel van Zuid-Amerika en de Caraibische eilanden af en geeft gratis gezondheidszorg (ook operaties) aan iedereen die dat wil ontvangen. Dit gebeurt in samenwerking met de regeringen van die landen. Voor operaties die niet op het schip gedaan kunnen worden is er de mogelijkheid om volledig gratis overgevlogen te worden naar Cuba.

  Dankzij het akkoord met Cuba wordt het analfabetisme met Cubaanse leraren bestreden; zo leerden 1.250.000 Venezolanen lezen en schrijven.

  Onder Hugo Chávez’ bewind zijn de diplomatieke banden tussen Venezuela en de Verenigde Staten, Nederland, Peru, Brazilië, Israël en Mexico flink verslechterd. In Nederland zijn echter wel de banden met de NCPN zeer hecht. Bij de presidentsverkiezingen waren meerdere NCPN-leden uitgenodigd door de Venezolaanse regering als internationale waarnemers. De banden met Argentinië, Bolivia, Chili, China, Cuba, Uruguay en sinds kort ook Wit-Rusland en Iran zijn juist aangehaald.


  Maak melding
 18. Wat tante Jenny niet weet,
  is dat ze op een naieve manier haar stem en dus claim op politieke verantwoordelijkheid heeft verspeeld.

  Door te pas en te onpas, zoals ook Moenne en Parmessar, hebben deze relatief bekwame lieden, zich geleend om een bloedige dictator van zijn bloed te ontdoen.

  Hierdoor zijn ze zelf besmeurd geraakt met de tragiek die Suriname nu alweer 25 jr verlamd, en dus ongeloofwaardig geworden om nog goed en oprecht als politicus verantwoordelijkheid te dragen.

  Het maakt inderdaad het verschil als je met je talent de verkeerde partij uitzoekt om je bij aan te sluiten.

  Schrijf op wat ik nu zeg;
  het kamp waar deze mensen toebehoren zal de komende 20 jr op democratische wijze uit het regeercentrum worden gehouden, vanwege een logisch cordon sanitair door overige politieke partijen, journalistiek en last but not least het volk van Suriname.

  Laat onverlet dat Suriname behoefte heeft aan een bestuurlijk alternatief voor zowel de huidige coalitie en de oppositie.

  Uiteindelijk zal, alle profetische wensen van eerder postings wie wel en wie niet het land moet besturen, het volk van Suriname bepalen wie het voorrecht te beurt valt om ze te leiden.


  Maak melding
 19. Het “buitenland” zou graag ook Chavez,Moralis,Castro,Lula en anderen niet willen toloreren.

  Maar jammer voor het buitenland zijn ze en blijven ze!

  Wat een koloniaal gel…!


  Maak melding
 20. Helaas brengt Front ons terug naar de jaren eind ’70.
  Front is helaas niks anders dan een club domoren bij elkaar…maar toch wel behoorlijke stel schurken, verkwisters, en een verkwanselaars bende bijeen.


  Maak melding
 21. Ai krassie, je weet er niets van zo te lezen.Heeft Nederland geld gegeven aan de revo????????tssssssss Nederland was de 1st die de ontwikkelinghulp bevroor,Bouta kreeg niets,vraag dit maar na.Libie en Cuba hebben de revo toen gesteund.

  Ik heb het liever gidteren dat er jonge en dynamische krachten eindelijk de macht over nemen van deze zakken vullende prentenkabinet.Mensen die met hart en ziel voor hun volk gaan.

  En ja deze slaafse regering doet niets anders dan bedelen,zelfs een politie buro kunnen ze niet zelf renoveren,bedelen ze bij hun slavenhouders.

  Aiiiii baja,er is een moordenaar,verkrachter,drugsbaron enz enz. in dit prentenkabinet,nl Brunswijk,ook Somo is niet zonder zonden en Sardjoe werd met een x aantal kilo`s drugs betrapt,hoe verklaart men dit tssssssssssssssss.


  Maak melding
 22. Isri mooier kon je het niet verwoorden,de dommme massa,zij vreten en drinken,derest mag stikken.De zelfde stront maar met andere vliegen,Isri je mek mie lafu.zij hebben ook een een hersensspoeling gehad.

  Akuba my taky.


  Maak melding
 23. Jullie zijn een stelletje koebeesten.
  Elk crimineel, moordenaar moet toch berecht worden. Als er geen recht wordt gesproken dan kun je toch niet spreken over een democratie.
  What about de nabestaanden vrouwen die weduwe zijn geworden en kinderen die vaderloos zijn geworden. kijk als men je eigen vader vermoord heeft, ben je voor het hele leven getekend. Let wel VERMOORD Wil je dan deze misdrijf onbestraft laten????????
  Vrouwe justitia slaapt niet.
  Laten aub geen afrikaanse toestanden krijgen in ons geliefd Suriname.


  Maak melding
 24. Nummer 16 je kan zien dat je hersenen op water drijft.

  NDP is lang geen Bouterse meer alleen. Het is een partij van het surinaamse volk die nog steeds democratisch geleidt wordt.

  Dus ga terug naar school en leer:
  Als een partij een meerderheid aan stemmen behaald maakt heeft deze partij het recht om een land te leiden.

  En het is niet Bouterse in persoon die gewonnen heeft MAAR Bouterse zijn mening en visie over suriname is waar mensen achter staan!


  Maak melding
 25. Hi baja ik wordt zo moe mie ede werie mie ai no mang sie sang ding kouw vo front e du en takie wat willen ze nog meer bouterse vroeg om een rechtzaak nu is het weer destabilisatie moeilijk woord no jenny wil een bezoekbrengen inie na strafoe oso om mistanden daar te bekijken destabilisatie in het gevang
  ik vraag me af hoe het komt dat kinderen in het gevang belanden dan is er toch iets niet goed met het beleid of is dat weer een ndp gelul ding sma inie sranang e piena zwervers lai sangtakie jenny zeg ga maar op het dak zitten met je beleid Jenny for pres.
  soso lobie gie sranang akuba toet isri bongka kokori saphatia pinto volgens front DU neus krasi rewa zijn wij destabiliseren bezig front is net een plee omoro je draieng omoro ai tingie.


  Maak melding
 26. Eindelijk wordt er weer eens goeds gezegd in Suriname! De NDP heeft groot gelijk, want wat heeft deze front allemaal voor Suriname gedaan? Ze steken al het geld in hun eigen zakken, en nemen alleen maar partijleden aan die niet eens behoorlijk en vlot Nederlands kunnen spreken (Sardjoe) bijvoorbeeld. Als front gaat opstappen, zal het zeker beter gaan et Suriname, maar als Surinamers dat werkelijk willen, waarom hebben ze dan nooit hun ogen geopend?


  Maak melding
 27. tante jenny heeft haar politieke lot verbonden aan die van de grootste massa moordenaar van de republiek suriname dat lijk me niet zo verstandig tante jenny dus deze vrouw valt naar mijn mening af ,ik ga nog een stapje verder de hele ndp inkompetent om suriname vooruit te brengen als je alleen kijk naar het verleden van hun leider dan zeg dat genoeg over de volgelingen de N is voor anationale en de D is voor Domme en de P voor populisten. ik het kort N.D.P


  Maak melding
 28. Het land heeft een partij als de NDP nodig! Niemand kan de verworvenheden van deze fronters opnoemen, want die zijn er niet.

  Als men de minpunten van deze fronters moet opnoemen, dan heb je aan een 100 bladzijden schrift nog niet genoeg. Deze mensen liegen, bedriegen, verkopen het land, stelen, hebben geen hersenen, geen visie, geen weet wat ze met het land aanmoeten. Oppleuren die hap!


  Maak melding
 29. Nee Patricia,

  jij alleen hebt hersenen, visie en daadkracht, vandaar dat het volk jou heeft gekozen tot;

  woordvoerder van het volk
  lid van het controlerende parlement
  lid van de regering
  lid van het corps diplomatique

  Wat heb jij Patricia tot nu toe gedaan om die mensen aan te pakken die je zo waardeloos beschrijft.

  Nee, helemaal niks, en dat om de simpele reden dat je behalve die scheur open trekken je tot niet meer dan dat in staat bent.


  Maak melding
 30. Onrust stoken heeft geen enkele zin. Gebruik je verstand en laat de huidige regering zijn taak volbrengen tot de volgende verkiezing.
  Laat eveneens DDB berechten zoals het behoort in een rechtsstaat.


  Maak melding
 31. De bevolking van suriname bestaat niet uit kippen zonder kopen, maar capabele mensen.
  Die periode van coup en voor de gek houderij is voorbij.
  We willen niet meer in de juk en de katibo door surinamers.
  De periode dat je een staat in een staat had is al lang voorbij.
  De periode van gelddrukkerij en dan bakken vol onder mekaar verdelen terwijl harwerkende surinamers hun opgebouwde pensioen zagen verdwijnen. Huilend zijn een hele hoop overleden in armoede toendertijd.
  En niemand heeft om hun bekommert.
  Nu willen die zelfde tuig de regering naar huis sturen.
  Ik zou zeggen probeer het nog een keer en dat zal hun einde ook betekenen.
  De tijd nadert gewoon.
  Het surinaams volk is niet meer bang als toendertijd.

  Want we gaan niet meer moorden.
  We gaan op een nette manier een proces voeren.
  Eerlijkheid en oprechtheid moet zegevieren.

  Lang leve de democratie is suriname.

  Barca


  Maak melding
 32. @ toet en akuba jullie kennen de geschiedenis niet goed , aan toet ga maar na waneer nederland de geld kraan heeft dicht gedraait ik zal jou het zeggen na de moorden van 8 december, en jij akuba ik zeg nog eens jij ben echt dom nooit kom jij met een goede argument om mijn stelling tegen te spreken schelden dat kan je goed maar argumenteren nul


  Maak melding
 33. Ai bajaaaaa,waarom komt het niet bij sommige batjaw nanga alesie niet op dat de jongeren van nu,niet de jongeren van toen zijn.Waarom is het de NDP,die de jongeren opstookt?Zijn deze scholieren/studenten niet geschoold dan?Moeten ze steeds maar hun eigen meubilair en ander materiaal naar school brengen?Hebben ze niet zelf inzicht wat er allemaal speelt?
  De tijd van batjaw(NPS) is eindelijk achterhaald,door jonge en dynamische mensen die voor hun eigen rechten opkomen,de tijd dat men met een bedelingkaart zoet gehouden en de ogen sloot voor de echte problemen zijn voorbij.Deze jongeren laten zich niet de mond snoeren en gaan stoer door met hun aktie`s petje af voor ze.

  Ga er voor scholieren/studenten,laat je niet koeieneren door deze prentenkabinet,jullie weten waarvoor jullie strijden,de profiteurs hier in Nederland kletsen uit hun NPS of VHP nek,zo wars zijn ze van vernieuwingen.
  Ze zijn zo bang dat anderen zich van de slavenhouders gaan afdoen tssssssssss.
  De NPD,probeert hoe dan ook echt maar dan ook echt onafhankelijk te zijn van Nederland.

  POWER TO THE YOUNG GENERATION.


  Maak melding
 34. Beste DU als je zulke goede opmerkingen en argumenten heb wat je zeg kom op ben je politiek geschool als je het goed bedoeld met je land waar in ik niet geloof
  dan ga je aandeslag maar niet van mijn belasting geld leven je moet goed luisteren naar tante Jenny
  ndp wil met alle surinamers werken die het land vooruit brengen je zit vast gebaken kom met iedeen maar niet met loze kreeten ik heb een voor je wat denk je van eenheid onder het surinaamse volk. hoe zou jij dat bevorderen als je een antwoord daar op heb zie ik die graag tegemoet nederland heef geld geven weet je dat er een regering in balangschap in nederland was of niet ik ga veel verder van uit zeist is brunswijk gesteund om een oorlog te beginnen omdat suriname ging bloeien er werden stuksturen gevormd door NDP toen was het bakra basie a kaba toen moest ndp het veld ruimen maar door schouder aanschouder te werken is staats olie begonen. brugen gebouwd die vijftien die dood zijn waren een regering die gevorm was weet je wat de bedoeling daar van was nee dus ga dat onderzoeken wie er achterzaten huurlingen waren er ook wie heef ze betaald ik heb als boordschuter van een oeroetoe heb ik ze persoonlijk neer geschoten het waren blanke DUS LAAT MIJN OOREN WATER DRINKEN en vraag de koe hoe laat het is je zal dat weer niet begrijpen denk ik .
  sosolobie
  baas Apoekoejesie AIVB.
  PS SNAKE AI DOE YOUR JOB


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES