dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandSurivival van zelfverrijking beschuldigd

Surivival van zelfverrijking beschuldigd

-

Does Travel - naar Suriname

Stichting Surivival die aan drank en drugs verslaafde Surinamers een jaar in Suriname wil laten afkicken, wordt door een ex-medewerker beschuldigd van belangenverstrengeling, wanbeleid en zelfverrijking. Dat schrijft De Telegraaf.

Verslavingsarts Robert Sadiek verbrak de samenwerking met Surivival omdat hij zich niet kon verenigen met de ‘de onverantwoorde medische behandeling van verslaafden’. Hij spreekt van ‘beunhazerij’. Volgens dr. Sadiek werd van hem verlangd ‘van het ene op het andere moment langdurig verslaafden droog te leggen’ om de awbz-gelden op tijd binnen te krijgen. ‘Het is een financiële bende. Het gaat primair om andere dingen, niet om verslaafden helpen.’

Er zou ook sprake zijn van belangenverstrengeling omdat het uitzendbureau van de partner van Surivivaldirecteur Hanneke Dammer, Intersecure, arbeidskrachten aan de stichting leveren. Volgens de krant ontkent Dammer de beschuldigingen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Beste Sranangmans,

  Er is veel concurrentie als het gaat om AWBZ gelden.Ook het feit dat een Surinaamse organisatie succesvol bezig is met verslaafden van Surinaamse afkomst. Het feit dat veel jaloezie en afgunst er is, is voor elke nieuwe organisatie normaal. Ik vind dat we de signalen serieus moeten nemen, maar we moeten ons niet meteen door emoties laten lijden. Sranangman zorgvuldigheid, nogmaals zorgvuldigheid.

  Sranangman,
  Tang Boeng


  Maak melding
 2. Een onderhoud van junkies in Suriname is altijd veel goedkoper dan ze in Nederland te houden.

  En zelfverrijking .ach ja mag onder andere wel als je blank bent. ALs je zwart bent is dat natuurlijk corruptie.!


  Maak melding
 3. Ik vond het al zo een raar idee dat de AWBZ dat men in 12 verslaafde burgers €600.000 wil investeren.

  Stuur deze gasten voor een survivaltrip richting boesboesi.
  Back to the nature dan wil ik zien als ze niet afkicken.
  We hebben genoeg mooie eilanden en oerwoud, laten ze gaan genieten van onze jungle en weer herboren terugkeren in de maatschappij.

  Ze moeten gedwongen afkicken.

  Eigenlijk moeten we dat met alle junkies doen.

  Verslaafd zijn is een eigen keus en moet geen paymang zijn voor derden.

  Opzouten!!!!!!!!!!


  Maak melding
 4. @Datravisie
  Je opmerking geeft meer over jouw weer dan over de wereld.
  Je leeft in een droom wereld vol met kwaadwillgen die het op jouw gemunt hebben (in die boze droom). Ik zo zeggen wordt wakker schud je waanbeelden af en ga iets nuttigs doen.


  Maak melding
 5. MINDRI BOESBOESIE,JA lijkt een goed idee,zou voor vele junkies een redmiddel zijn.maar zo gauw ze weer in de “bewoonde wereld”komen kunnen ze in su voor zeer weinig geld drugs en meer van die shit krijgen …kunnen we weer aan de gang gaan en, zal er weer geld voor gecraagd worden.TERWIJL er een nog ergere groep is die wel gebaat zouden zijn bij zo een behandeling,ik bedoel op culturele wijze,namelijk onze eigen kinderen die wegens traumatische ervaringen in een psychose zijn beland en, die wegkwijnen in psychiatrische instellingen waar ze aan de lopende band worden blootgesteld aan medische experimenten. aan die groep moet seriues aan gewerkt worden. De overheid zou daar meer aandacht aan moeten en ,wij moeten dit als surinamer waar gaan maken .
  PS een oprotpremie van een miljoen per su.ned.is mijns inziens niet veel gevraagd…


  Maak melding
 6. Weet je wat ik nou zo jammer vind dat mensen zich niet later informeren alvorens zij een mening spuiten.
  In Nederland kost een afkick/ reintergratie traject van een verslaafde per jaar zo’n 45.000 euro. Ik vindt 50.000 euro nog aan de lage kant. Maar Surinaamse mensen houden niet van mensen met een ondernemers geest want ze zien altijd een njang patu. Als die stichting hun doelstellingen waarmaken en 12 junkies die nu overlast bezorgen in de straten fietsen stelen je auto kraken e.d. weer wat structuur en hou vast kortom een menswaardig bestaan kunnen laten leiden vindt ik die 600.000 euro echt niet te veel.
  Iets anders zou zijn als zij het geld zouden opstrijken en die mensen laten verrotten.
  Ondernemers geest daar is niks mis mee


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES