Surinaamse jongeren bieden ambassade petitie aan

10

PARAMARIBO, 10 nov – De reeds vier dagen protest voerende jongeren hebben een petitie ingediend bij de Nederlandse ambassade. Na een protestmars dwars door Paramaribo is de petitie aangeboden aan een vertegenwoordiger van de diplomatieke post. Volgens de jongeren is dit markant.

“We worden beter behandeld door een buitenlander dan door onze eigen president”, zei een van de leiders. President Ronald Venetiaan, vice-president Ramdien Sardjoe en parlementsvoorzitter Paul Somohardjo hebben tot nog toe geweigerd oog in oog te staan met de protesterende jongeren. Op de eerste dag werd volstaan met aanname van een petitie door de griffier van het parlement.

Volgens de petitie worden verbeteringen verwacht in de sociale en economische omstandigheden in Suriname. Vooral studenten van het secundair onderwijs doen mee. Ook dit keer zijn scholen bezocht en is vergeefs getracht medestudenten mee te krijgen. De tientallen politieagenten die de groep overal hebben gevolgd, heeft niet hoeven optreden. Volgens de jongeren gaat het protest door.


10 REACTIES

 1. Prachtig om te zien hoe bezorgt de mensen van de NDP nu zijn. Waarom waren zij dat niet eerder toen men Bouterse het voor het zeggen had? Stelletje hypocrieten!!
  Pietje


  Maak melding

 2. Ik ben maar een domme bleekneus hoor maar wat staat er nu eigenlijk in die petitie? Wil men geen verbetering van de sociale en economische omstandigheden of ligt de “pijn” toch ergens anders?


  Maak melding

 3. Nou, dat kan ik je wel vertellen Pietje Bell. In de tijd van dictator DDB was het simpelweg als volgt: Mensen die openbaar protest wilden maken (we hebben van die 15 gehoord toch) die werden van hun bed gelicht en midden in de nacht geëxecuteerd. Dat is de reden dat men nu wel openbaar kan protesteren maar toen niet.


  Maak melding

 4. Neen ze willen geen verbetering,het is prettig daar te zitten om hun zakken tevullen, een man met een Hart loopt z,n kinderen niet voorbij.De Nederlandse Ambassadeur weet hoe hoort.Trouwens als het om jongeren gaat,heeft een nederlander, toch een open oor.Maar!!! een oude boom,om het zo aan te geven, kun je niet ombuigen om toch een open oor te hebben

  Akuba


  Maak melding

 5. ongeren die zich druk zeggen te maken bieden een petitie aan bij de NL Ambassade?!!
  Als dit werkelik een actie van de jongeren is zijn ze heel dom want de NL ambassade heeft hierin geen enkle taak. Hun grieven moeten ze bij de schoolleiding en de Min. van Onderwijs indienen.
  Met deze stap bevestigen de actie voerders nogmaals dat het niet de jongeren zin maar andere belanghebben die het blijkbaar heel belangrijk vonden om een gebaar naar NL te maken. Omdat NL bij die groepen niet bijster populair is lijkt het er op dat de actie meer bedoeld was als waarschuwing in de sfeer van kijk eens wat wij kunnen mobiliseren, en pas op dat je ons niet tegen de haren in strijkt. Lijkt mij dan ook voorals nog meer onderdeel van een bewust machtpolitiek spelletje van een oude bekende, dan een spontane beslissing van verontruste jongeren.

  Tegen de eugd zou ik dan ook willen zeggen. Jongens ullie hebben jullie kiek gehad. Wees nu verstandig en open de “doos van pandora” niet want uit de recente geschiedenis weten we maar al te goed wat die brengt.


  Maak melding

 6. deze bakras zijn waarschijnlijk goed, want ze hebben een petitie aangenomen van de jongeren die zich laten misbruiken door de ndp deze jongeren moeten zich eerst vatsoenlijk gaan gedragen als ik luister wat een deel van deze clubje zeg vraag ik me af of wij blij moeten met deze gasten .


  Maak melding

 7. Vatsoenlijk @6 a woord Fatsoenlijk speeld jouw de baas,jij citeer heel wat stronterij,
  je bent gewoon een patient.

  let op!!!! het wordt grimmiger,wat heeft de demostratie, van jongeren die opkomen voor een beter onderwijs,en pina te maken wat jij neer typt.Jouw lij(ei)ders hebben geen fatsoen.trouwens ju no haby jeje je cirkelt maar rond, jij vreet je stontjie,de jongeren hebben nergens te gaan,al is het niet de taak van de witte, wil de witte toch weten en begrijpen waarom de jongeren de straat zijn opgegaan, die witte is niet gek,die witte wil die oude boom wat bewijzen en tonen hoe
  het hoort,begrepen neus metje eugd en je ullie!!!!!! weet jij mischien wat BAKRA


  Maak melding

 8. het volgende

  Neus weet jij wat Bakra betekend? zoek het uit of vraag als je dat weet, typ je het nooit meer,het Surinaamsvolk moet je helpen ,dat vast genageld is aan jullie posu,die jullie bezworen hebben het is moeilijk terug te keren dat weten jullie bliksem goed.,als het Surinaamsvolk vast genageld is kan ik begrijpen dat ze geen kant uitkunnen.


  Maak melding

 9. deze man kan alleen maar schelden en het opnemen voor massamoordenaar prof nummer 7 jij ben ziellige domme man jammer voor jou maar bouterse gaat de gevangenis waneer pak je jou koffers ga hem ondersteunen dan maar onzin hier uitkraien


  Maak melding

 10. no 9@datravisi zou zeggen dat je hersenen in de kumakoisi drijft,Haaaa, Uitkraien=uitkraaien,ik doe dit tot dat neer knalt,je mag het noemen hoe je wil schelden of geen schelden,ik heb er lak aan,als je hersenen jammer dat heb je niet zou kunnen vatten wat men bedoelt.,informeer nogmaals wat
  AKUBA betekend.Geceviliceerde=geciviliseerde ezeltjeprik DU.My odo tak so:fremusu denky apoor Gado fesy,Ma a poor eng egy fesy,dat betekend DOMBO DU,en derest,wie een kuil graft voor een ander valt er zelf inIk pak mijn koffers wanneer ik wil begrepen!!!

  Akuba


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.