Surinaamse gevangenis dicht voor parlementariërs

8

PARAMARIBO, 10 nov – Vier parlementariërs van de oppositionele NDP zijn woedend op de autoriteiten, omdat hen de toegang is ontzegd tot de gevangenis te Duisburg. Er zou geen afstemming zijn gepleegd voor een onderzoek naar de omstandigheden in de gevangenis.

De bedoelingen van parlementariërs waren naar eigen zeggen volkomen humaan. “Als je hoort dat mensen geen goede behandeling krijgen wil je weten wat er precies speelt”, zegt Jennny Simons. Daarom is sinds twee maanden verzocht om toestemming voor het bezoek. Ook eerdere pogingen zijn op niets uitgelopen om formele redenen. Volgens de vier is dit verdacht.

Hun vermoeden dat zich onoorbare praktijken voordoen in het bewaarhuis, is alleen maar versterkt. Berichten over mishandelingen en misbruik kunnen maar niet ontzenuwd worden. “Als het er zo aan toe gaat begin je te geloven dat er dingen gebeuren die we niet mogen zien”, aldus Simons. De inspanningen om achter de waarheid te komen zullen worden voortgezet.


8 REACTIES

 1. Wat zal men hebben te verbergen als zelfs democratisch gekozen parlementsleden ver beneden hen ondergeschikten en per definitie ordinaire uitvoerders, hen de toegang weigert? Mogen negers dan doodgeknuppeld worden, zonder dat het parlement verhaal mag gaan halen? Waarmee zijn we bezig? Het gedoe van zij die op mij lijken begint al rare vormen aan te nemen.


  Maak melding

 2. laat ze maar toe en sluit ze gelijk op want daar horen deze onruststokers thuis , eerst proberen ze het met school kinderen nu ook met militairen die ziek zijn, nu zijn de gevangenen aan de beurt , deze misdadigers worden eerst berecht dan gestraf zie volgorde, de voorzitter van de ndp doe het anders eerst martellen dan doodschietten en vertellen dat ze op de vlucht zijn doodgeschoten.


  Maak melding

 3. mensen het is toch absurd dat men nu daar een kijkje wil nemen .dobo dat jullie zijn .dat moesten jullie al eerder doen.nu daar zoveel problemen komen kijken .wat een smerigheid is dat daar bij jullie.ik heb nog mijn familie daar anders kwam ik nooit meer in sur.hoewel het een prachtig land is.hoemeer men denkt geleerd te zijn des te dommer is men.met jullie minister gezichten domme mensen.


  Maak melding

 4. Ja goed voor die N.D.P.ers. Nu willen ze opeens de gevangenis bezoeken, ze weten ckr dat hun grote baas daarin terecht zal komen.
  Over al die zgn mishandelingen in de bak, ik vind het prima hoor. Wat denken die negers en djoeka’s wel,dat ze vrij mogen stelen, dealen,roven,brandstichten,verkrachten en moorden en dan lekker een luxe leven in de bak gaan krijgen net als in nederland met.Ik hoop dat ze allemaal doodgeknuppeld worden in de bak.


  Maak melding

 5. 1+1=2 dat weet ieder kleuter.dit gaat echt te ver. het politieke klimaat is suriname is erg onstabiel. het is onacceptabel om fouten van de surinaamse regering goed te keuren omdat men alleen oog wil hebben voor 8dec kwestie.

  nr.3 jou mening is waardeloos.ik zie alleen verwijten en daar kan ik niks mee.

  du. is een dictator hij wil onschuldige mensen opsluiten.

  het is niet van belang meer wie schuldig is, niet zeuren alle surinamers moeten nu door dezelfde deur.


  Maak melding

 6. ff voor reactie 4 (rewa)
  ik hoop dat ze drs.Soeniel de meervoudige moordenaar en drugsdealer uit indiahaag(want daar ging het om) hier in Nederland in het gevang doodnuppelen en oweee als jij je bek open doet over racisme of whatever.
  kijk maar naar de cijfers in Su. wie de moordenaars (onder half-achtste invloed) hun vrouwen vermoorden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.