maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurSurinaamse media zamelen in voor trainingscentrum

Surinaamse media zamelen in voor trainingscentrum

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 nov – Een delegatie uit de Surinaamse mediawereld brengt een bezoek aan Nederland voor een inzamelingsactie. Getracht zal worden genoeg middelen te verwerven voor het opzetten van een centrum voor korte mediatrainingen.

De bedoeling te voorzien in praktische behoeften bij de radio en televisie. De Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs, AHKCO, kan dan kortere trainingen verzorgen dan de vierjarige die nu gangbaar is. “Korte trainingen die bijvoorbeeld te maken hebben met camera en beeld en fotografie”, zegt voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Journalisten en delegatielid Rachel van der Kooye tegenover de Ware Tijd.

Gehoopt wordt reeds volgend jaar van start te kunnen gaan. Een optie is de aankoop van het kantoorgebouw van de Surinaamse Voetbal Bond. Het streefbedrag is min of meer bekend. “Hopelijk keren wij met twee miljoen dollar terug uit Nederland,” aldus Van der Kooye. In Nederland zal worden rondgegaan bij onder andere partnerorganisaties en de Fontis Hoge Scholen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES