zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurSurinaamse mediabaas honorair consul Marokko

Surinaamse mediabaas honorair consul Marokko

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 nov – Het koninkrijk Marokko heeft mediabaas Mohamed Afzal Faried Pierkhan aangesteld als honorair consul in Suriname. De stap wordt als bevestiging gezien van het progressieve beleid van koning Mohammed de VIde. De keuze voor Pierkhan is een bewuste.

“Ik heb eerder de functie van minister van Buitenlandse Zaken mogen bekleden in Suriname. Uiteraard is het altijd een grote eer een land te mogen vertegenwoordigen op dit niveau”, zegt Pierkhan tegenover Dagblad Suriname. Nog belangrijker vindt hij dat de Surinaamse regering positief heeft gereageerd op het aanstellingsverzoek van Marokko. De bilaterale betrekkingen met Marokko zijn pas onlangs tot stand gebracht met de accreditatie van de niet-residerende ambassadeur in Brazilië, Farida Jahidi.

Voor het directe contact is besloten ook een honorair consulaat te vestigen in Paramaribo. “Wij hopen het contact te verstevigen op voornamelijk zakelijk gebied”, aldus Pierkhan. Ook samenwerking op het gebied van toerisme en visserij krijgt aandacht. Pierkhan is eigenaar van Dagblad Suriname, een televisiestation en twee radiozenders.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Nou gezien de allesbehalve enthousiaste reacties, houd ik mijn ‘Maroc’hart ook vast. Mijn God, dit had ik echt niet zien aankomen. Jullie hebben de verkeerde elementen (lees: xenofobie) uit de Nederlandse cultuur overgenomen. Get rid of it, want dit slaat echt alles.


  Maak melding
 2. Nou Suriname,denk toch op langtermijn,kijk wat er met Nederland gebeurt met al die mokro’s,1 en al chaos,en dan te bedenken dat al die mensen die naar sur.komen(chinezen,brazilianen enz.wel miljoenen inwoners telt.Wat gebeurt er dan met onze mensen over 10 a 20 jaar? We tellen amper een half mill inwoners en dat ook verdeeld in allerlei bevolkingsgroepen,dus ik voorspel dat sur. over 10 a 20 jaar klein china of klein brazilie zoniet klein marokko.
  Weg Suriname.
  phileine


  Maak melding
 3. Surinamers kunnen veel leren van Marokko en trouwens er zijn genoeg Suries die wel degelijk goed contact met Marokannen hebben in Nederland.Ik denk vooral aan de banden tussen de Surinaamse moslims en andere Islamitische groeperingen.Wat de rest van de negatieve reacties betreft deze komen duidelijk uit een “bepaalde” hoek….Voor de arabisch sprekende surinamers i.h.b van Libanese afkomst (ondergetekende) is dit een veademing, suriname bestaat uit meer rassen en niet alleen negers…gelukkig maar!!!


  Maak melding
 4. waar zijn jullie bang voor nu al voor een lauzie bericht.
  laatstaan als ze het land binnen stromen. vrijheid van menings uiting bestaat die nog
  wel?marokanen horen niet thuis in sur en wat pierkhan betreft heb ik mn ??en twijfels .
  die vertrouw ik niet hij is ineens belangrijk god sta jullie bij .
  shreeya


  Maak melding
 5. Waar je wel voor moet uitkijken is dat islam en democratie nooit samen gaan , is een feit.
  Zie de islamitische wereld recent pakistan.
  Ze hebben de mond vol van vrede en democratie dat is allemaal schijn.
  Waarom zijn moslims tegen een civiele code?
  Het geloof is met alles verweven waardoor deliberate of the mind ten dode is opgeschreven. Denk er goed over na?


  Maak melding
 6. Jeemiggggg,Surinamers die de Marokkanen afvallen,heb ik ooit van me leen.
  Surinamers waren en nog de paria`s in Nederland,wie herinnert zich nog, hoe de Surinamers werden neergehaald?Messentrekkers,Pooiers,Drugscriminelen ,Soostrekkers enz.Er werd zelfs een leidje daarover gezongen op de radio en tv.,Wij Willen WW.
  Dus niet kletsen dat de Marokkanen een chaos hebben gecreeerd in hier in Nederland,het zelfde werd over ons Surinamers gezegd.Kort geleden nog door gedrocht Wilders:Surinamers moeten ,als ze een delict gepleegd hebben hun straf naar land van herkomst uitzitten,die BEESTEN van Surinamers.

  Dus Phileine,hoe zou je het vinden als de Bakra`s zo over jouw dachten???Ai,dan stond je ras op je achterste benen,vergeet niet je bent in dit land Niets Meer en Niets Minder dan de Marokkanen,we zijn after all allemaal ALLOCHTONEN.

  Erg met sommige Suri`s hoor,idd ze willen ,niet allemaal,de Bakra`s naar de mond praten.Alla Sang Mie Eh Doe,A Jappie wan Doe.


  Maak melding
 7. Afro Surinamers, want zo willen jullie toch wel genoemd worden (ik mag geen negers zeggen), wees maar niet bang, want er komt geen invasie van Marokkanen in het armzalige Suriname. Marokkanen willen wonen in het rijke westen. Trouwens, ik ben tientallen keren naar Marokko geweest, een prachtig land moet ik zeggen, en wat een stukken lopen daar rond. Prachtige jongens. Jammer dat Suriname niet van zulke knappe knapen heeft. Voor mij mogen ze gerust in grote getale naar suriname komen, want suriname bestaat niet alleen uit negers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES