maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTarieven vrije telecommarkt Suriname niet vrij

Tarieven vrije telecommarkt Suriname niet vrij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 okt – De tarieven voor mobiele telefonie in Suriname worden van boven af bepaald. Dit stelt de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, Tas. Ook de tarieven voor de interconnectie tussen de drie aanbieders zijn op eigen houtje vastgesteld door de autoriteit. De teleurstelling is groot, met name onder de nieuwkomers.

“Ik zeg: laat de markt haar werk doen, laat de marktwerking bepalen wat de prijs wordt”, zegt Digicel-directeur Philip van Dalsen tegenover de Ware Tijd. Het argument van de Tas dat de consument beschermd moet worden, komt steekhoudend over. Ingrijpen zou pas moeten in geval van bijvoorbeeld prijsafspraken. Nu kan niet meer met recht gesproken worden van volledige concurrentie.

Van marktwerking kan evenmin sprake zijn nu het minimumbeltarief gesteld is op tien dollarcent. Digicel is in de andere ruim twintig landen waar het vestigingen heeft, niet eerder gestuit op een autoriteit die zich inlaat met tarieven. “Het is alleen in Suriname gebeurd”, aldus Van Dalsen. Hij voorziet op termijn een negatieve werking op de bedrijfsvoering en op het imago van Suriname als investeringsland.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Ik zou zeggen “welkom in Suriname”. Er zijn bepaalde belangen die beschermt moeten worden en wil je die belangen enigzins afromen dan moet je “zaken” gaan doen met de TAS. Zo werkt dat in Suriname. Wil je geen zaken doen dan moet je erop beducht zijn dat het moeilijk gaat worden. Dat is Suriname vandaag de dag.

  Nepotisme, corruptie en vooral groot moreel verval.


  Maak melding
 2. Waarom bepalen ze geen maximum grenst dat het niet meer dan bv 15 cent mag kosten. Suriname alleen werk omgekeerd ze gaan een minimum vasstellen dus opgepast het mag niet goedkoper dan 10 cent. sarie torie.


  Maak melding
 3. Surinamers lopen achter de feiten aan,door te doen van bevolkings groepen is het land naar de klote de marrons heb ik respect hun hebben gevochten wat vrijheid betekend en niet degene die de meerderheid in suriname
  onafhankelijkheid verklaard.

  aboikoni


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES