Naam Surinaamse politicus genoemd in milieuzaak

14

PARAMARIBO, 31 okt – Coalitieparlementariër Ronny Brunswijk wordt aangemerkt als eigenaar van delfmachines, die ingezet werden bij illegale goudwinning in het Brownsberg-natuurpark. Dit meldt parkbeheerder Stinasu. De machines zijn in beslag genomen door de politie. Ook zijn ruim veertig personen aangehouden, waaronder een groot aantal Brazilianen.

Onder de aangehoudenen bevindt zich ook de manager. Volgens documenten die hij wist te overleggen, heeft hij voor meerdere delen van het natuurpark concessies verkregen voor goudwinning. “Om een legale mijn kan het nooit gaan, simpelweg omdat het een natuurpark is. Hij is daarom dan ook meteen gearresteerd”, zegt Stinasu-woordvoerder Erlan Sleur tegenover de Ware Tijd.

De mijn is pas recent ontdekt, enkele weken na een grote opruimingscampagne van leger en politie. Toen werden tientallen goudzoekers aangehouden en werd materieel in beslag genomen. Het bosrijke landschap op de ongeveer vijfhonderd meter hoge berg blijkt danig aangetast. Brunswijk ontkent uiteraard elke betrokkenheid. “Ik heb wel een concessie, maar die is naast het park.”

De machines zijn sowieso zijn eigendom, maar zouden zijn overgedragen aan een Braziliaan. Die bleek zo brutaal en eigengereid de machines te verplaatsen naar illegaal terrein. Het natuurpark ligt op ruim honderd kilometer ten zuiden van Paramaribo en is rijk aan flora en fauna, waaronder grote aantallen brulapen (Alouatta). Ook komen er watervallen en medicinale planten voor.


14 REACTIES

 1. Ja ja Brunswijk denk je echt dat we in die bavianenleugens vanje trappen

  Is diep triest Heeft het uberhaupt nog zin om bezig te zijn met een land als Suriname.

  Ik kan beter hier in Canada blijven en me niet druk maken om een emigratie.


  Maak melding

 2. Precies,

  EIgen bushkondreman die zijn eigen onderdak verkoopt alleen maar voor geld.

  Wat brunsie niet in snap dat je straks een maanlandschap hebt en dat je dus niks aan je geld hebt.

  Arme brunsie kan er niks aan doen. ZIjn aquarium ede vat het niet allemaal.!


  Maak melding

 3. Welke dief verteld de waarheid,dat hij gestolen heeft,met droge ogen proberen zij zich vrij te pleiten,God molen maalt Langzaam,maar zeker,en toch heeft men lef om met zulke figuren een Land te Leiden.Na Aboma
  e Du sa A wany,Ay frekty den te a wany.Gado Ne sreby:God slaap Niet. er volgen meer schrijf het op.


  Maak melding

 4. ILLEGAAL IS HET zeker, maar illegaler is het als amerika via alcoa(sur) en rose belt goldmines 95 % van mogen meenemen.
  de kleine boef maakte een mis stapje en is meteen als de grote crimineel aangemerkt…maar de echte boeven zitten ook nog in het front…die zijn erger en zitten keurig in een mooie colbert.


  Maak melding

 5. Reactie op nr 1, Libreto:
  Grappig Libreto dat je een vraag stelt waar je zelf een antwoord op geeft. Het enige goede antwoord! Alle rechtgeaarde surinamers zullen de uitvoering van je besluit toejuichen.


  Maak melding

 6. AI BALA lonie OFA sande meke je doe law law sanie so je teke woko machinie e doe takoe woko
  boko joe e boko na busie te joe kong na matoe kondre wo kalie joe kong na koetoe na gramang je sie sang e pasa nanga a dotie fowie dang je broeya eng go doo joe no sabie datie grong tapoe no lobie ding doe diesie
  na naturu je dotie nanga ding machinie.
  meke joe ede woko awansie na matoe kondre joe komopo.bala no teke handgranakie nanga gonie ba no kiesie atie brong ba ma tapoe vo doe lawlaw sanie.


  Maak melding

 7. De eigen Suri goud zoeker moet dieper het oerwoud in …u begrijpt…beleid Front….eigen volk moet ophoepelen en alles weggeven….. jij mag niet hebzuchtig zijn.


  Maak melding

 8. Brunswijck is een geboren en getogen Surinamer die geboren is in t oosten van Suriname Moengotapu, maar hij heeft concessie in het oosten zowel in het zuiden,terwijl een arme Surinamer moet 10.000 euro neertellen voor een stuk grond,dat is typisch Surinaams politiek wie in de coalitie zit pakt hoeveel hectare grond die hij wilt! ze zijn grote associale wezens die bestaan de Surinaamse politici;men gebruikt de politiek als middel om snel rijk te worden kijkt maar naar de politieke leiders uit t niets na 5 jaar regering zijn ze de rijkste: Somohardjo van grote landbezitters tot mediamagnaat,Bouterse van Sergeant tot de rijkste man van Suriname,Brunswijck van lijfwacht tot grote landbezitter,NPS en VHP gebruiken andere op de voorgrond om te zien dat ze schone vingers hebben vb.Chiragally woning project,City Center zijn gewoon NV van NPS,VHP zeg ik niks wie zijn de grote landbezitters rondom Paramaribo en Nickerie en niet te vergeten de Cambio’s die valuta’s voor een lage koers krijgt om weder te verkopen met winst; NV van VHP. Ik blijf bidden dat wanneer ik wakker wordt om te horen er is een Chavez in Suriname politiek geboren. Je kan de hebzuchtige politieke leiders van Suriname vergelijken met die van de Afrikaanse landen die ziet alleen maar geld en hun eigen familie, terwijl de bevolking in armoede moeten leven.Landen zijn rijk aan olie,goud en diamanten maar de bevolking heeft geen onderdak en niks te eten


  Maak melding

 9. Als je een kruimeldief als Brunswijk kan opsluiten zal je ooit in staat zijn Bouterse op te pakken.
  Deze man maakt van Suriname een echte bananenrepubliek met als prseident venetiaan.


  Maak melding

 10. Dat bedoel ik nu met Suriname is een klote laND de sterkste wint en doet wat ie wil..
  Suriname is one bad Pissed country sorry voor het mooie landschap dat vol kwik is gepompt dat zelfs de planten liever Suriname zouden willen verlaten om er nooit meer terug te komen..God I love Europe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.