Surinaamse getuige ontslagen na Tv-programma

28

PARAMARIBO, 29 okt – De man die in het Nederlandse Tv-programma Nova als getuige X verslag deed van de Decembermoorden, is ontslagen door zijn werkgever. Dit meldt de Ware Tijd. Het ontslag lijkt meer te zijn ingegeven door commerciële dan politieke motieven.

Ook veiligheidsoverwegingen schijnen te hebben meegespeeld. De man werkte als barkeeper bij de exclusieve Buitensociëteit Het Park. Na de uitzending van het programma bleken meerdere stangasten en personeelsleden de man te hebben herkend. De club werd dan ook steeds meer gemeden omdat gevreesd werd voor vergeldingsacties ter plekke. X is herkend ondanks de schaduwpresentatie in het programma.

Waarschijnlijk heeft zijn stem de doorslag gegeven, daar die niet vervormd was. Ook zijn profiel is intact gelaten. Minister Santokhi van Justitie & Politie heeft eerder kritiek geuit op de aanpak van de programmamakers. Die zouden onnodig de veiligheid van de twee geïnterviewden in gevaar hebben gebracht. “Als wij als regering alles doen om getuigen te beschermen en de rechterlijke macht in staat te stellen goed te functioneren, waarom krijgen we dit dan”, aldus Santokhi.


28 REACTIES

 1. NOVA moet haar verenatoordelijkheid nemenn en financieel instaan voor de geleden schade door getuige X. Reageer massaaal naar NOVA en tracht het ook in Nederland in de media te krijgen.


  Maak melding

 2. Santokkie is de grote joker

  Nu gaat hij zgn Nederland aanvallen. terwijl hij degene is die de nederlandse programmamakers getipt.

  Sandoppie hoopt natuurlijk dat de verdachte om zeep worden geholpen zodat hij Bouterse alsnog kan afschilderen als gevaarlijk.


  Maak melding

 3. Tja, dat krijg je wanneer die getuige niet genoeg onherkenbaar is gemaakt in het programma. En bovendien, Suriname is een kleine gemeenschap, iedereen kent elkaar vermomming of geen vermomming.
  Ik vind het wel onnodig dat hij is ontslagen.


  Maak melding

 4. Ik denk dat onderzocht moet worden welk belang deze persoon had om een dergelijke verklaring af te leggen. Als hij geen getuige is in het proces waarom doet hij dit dan? Of is hij misschien betaald om dat te doen? Wil hij het Bouterse moelijk maken of het proces verstoren? Vragen en nogeens vragen.Men moet vooral geen politiek bedrijven met dit proces, want het zal Suriname niets goeds doen.Ik denk dat het belangrijk is dat we te weten komen wat er op 8 dec. is gebeurd in plaats van dat we nu al Men. Bouterse gaan kruisigen. We moeten voorzichtig zijn om zaken niet op de spits te drijven, de gevolgen zullen niet te overzien zijn.


  Maak melding

 5. Dan mogen de programmamakers wel instaan voor deze man zijn financiele toekomst

  Misschien kan hij asiel aanvragen in Nederland Misschien was dat zwel zijn opzet om ineens naar 25 jaar te getuigen.

  Erg vervelend voor deze meneer?


  Maak melding

 6. In principe vind ik het spijtig, maar aan de andere kant ook weer begrijpelijk van de werkgever.
  Ba suku ba fini ba tjari, sentatie wordt duur betaald zonder wisselgeld als je met mensen werkt die het niet kan scelen wat voor consequenties er kan ontstaan.
  De indianen hebben veel geleerd over de gespleten tong van ……………..kijk wat ze is overkomen in Amerika ondanks alle verdragen werden ze toch uitgemoord.
  Te yu jesi tranga yu sa firi.


  Maak melding

 7. Advies: Koop een ticket meld jij je met jouw hele familie 20 tot 40 man geen probleem bij mr.Spong…in Ned. zeg tegen mr.S. gewoon dat die mannen van van Baas B. jouw willen pakken.
  So yu sabie toh……..ASIEL.

  Bekend verhaal toch.


  Maak melding

 8. waarom we dit krijgen Santhoki??? Je bedoelt koek van eigen deeg???

  Omdat die ptata’s met wie je heult zo betrouwbaar zijn.

  Ze zijn n.l. dubbel over het Bouterse ding.

  Schijten in hun broek dat er een beerput opengaat, maar willen ook meewerken dat hij van het toneel verdwijnt

  Splijtzwammerij, dubbel, twee tongen, laf, weet niet wat je aan ze hebt, onberekenbaar als het weer in ptata en ga zo maar door


  Maak melding

 9. Te yu krasi fu naki maskita na see pranga, yu musu luku bung nanga spikri!

  Die arme praatgrage heeft bereikt dat hij voor een NOVA-habbekrats nu zijn baan kwijt is. Wanneer het om DDB gaat is blijkbaar alles geoorloofd.

  Velen zijn de overleggingen des mensen, maar de raad des Here, die zal zegevieren.


  Maak melding

 10. Deze 2 aandacht trekker zijn verhaaltjes uit hun duim aan t zuigen. Ze weten geen moer wat er er in t fort heeft afgespeeld.
  Die bakras hebben weer hun taktieken gebruikt om surinamers die het moelijhk hebben in de val te lokken met wat geld$#@^^%^%%$#$@F!
  Natuurlijk heeft onze huidige regering daarmee ook te maken…dit process is om Bevel helemaal te kleineren zodat de NDP bij de volgende verkiezingen geen kans maakt. Want zij zullen de absolute meerderheid halen.
  En dat kan niet voor vene, Nederland en de USA.
  Opgesloten of niet, Bevel kan op zijn vertrouewelingen rekenen!!
  Die ex -lijwacht van horb die is duidelijk niet goed wijs. Leeft in een grote fantasie wereld en nu ziet ie lekker met de gebakken peren!! En de ander is maar een arme ex militair die toen wel bij de echo cie was ingedeeld, maar ver van dit alles was.


  Maak melding

 11. ik hoop dat nova deze man tegemoet komt, want journalisten zijn net politie-agenten. De drift om te scoren is zo hoog, dat men het menselijk aspect uit het oog verliest. En in Suriname kennen ze geen WW of bijstandsuitkering na ontslag. Ik ga er vanuit dat deze man ook een gezin heeft te onderhouden. Het Park mag de Pot OP!!!!


  Maak melding

 12. Santokkie is de grote joker

  Nu gaat hij zgn Nederland aanvallen. terwijl hij degene is die de nederlandse programmamakers getipt.

  Sandoppie hoopt natuurlijk dat de verdachte om zeep worden geholpen zodat hij Bouterse alsnog kan afschilderen als gevaarlijk.

  Datravisie

  Ik vind dat jij ook medeplichtig bent hieraan, als je hier kan vertellen dat Santhokie de programma makers heeft getipt, dan was je dus ook de hoogte dr van en je hebt niets ondernomen om Santokie te stoppen!!! hahaa
  Laat je toch behandelen man door een psychiater, je lult zoveel met je bek dat het niet eens ergens opslaat!!!


  Maak melding

 13. waarom we dit krijgen Santhoki??? Je bedoelt koek van eigen deeg???

  Omdat die ptata’s met wie je heult zo betrouwbaar zijn.

  Ze zijn n.l. dubbel over het Bouterse ding.

  Schijten in hun broek dat er een beerput opengaat, maar willen ook meewerken dat hij van het toneel verdwijnt

  Splijtzwammerij, dubbel, twee tongen, laf, weet niet wat je aan ze hebt, onberekenbaar als het weer in ptata en ga zo maar door

  Karin

  Zit jij niet toevallig in de uitkering in Nederland lekker gratis te vreten van de patas,en heb je zoveel te lullen ook nog!!! Hou liever je mond dicht!!! Durf te wedden dat je tot de onderlaag behoort in de maatschappij!!!!hahah


  Maak melding

 14. Santhoki

  Mind my words

  Ze laten je op een dag dat je het niet verwacht alsd je de klus hebt geklaard,
  VALLEN ALS EEN BAKSTEEN

  Mind my words

  Karin

  Ben het eigenlijk met je eens !!! De Surinamer is pas te vertrouwen!!!! hahahah
  Mn mars!!!!


  Maak melding

 15. Ook die arme/zielige Evert is vandaag op Sky terug gekomen op die sterke verhalen, die hij luttele dagen op Nova heeft afgestoken. Die grappenmaker moest woordelijk nazeggen wat hem werd voorgedicteerd. Als het het niet was naar de zin van de Nova’isten moest het verhaaaal weer van voren af aan worden verteld. Zielig om te zien gewoon. Ook naar die toegezegde vergoeding, wellicht voor zijn dagelijkse portie mocht hij fluiten.

  En zo weten die Noorderlingen ons al eeuwen lang tegen elkaar uit te spelen. Terwijl wij met elkaar in de blubber rollen gaan zij er met onze bodemschatten van door. Reikt elkaar de hand nu! Voorkom verdere uitverkoop van dit land.


  Maak melding

 16. ik vraag me af hoe iemand met gezond verstand hier kan zeggen dat de minister verantwoordelijk hier voor is leg me dat uit als iets beweerd moet je het ook staven en niet zomaar dingens roepen . gisteren heb ik een van deze heren gehoord bij sky radio als ik hem goed begrijp was de opzet van het progamma een soort reconstructie hij verteld dat dingens moest zeggen dat op papier stond ok daarvan uitgaan zijn er twee verantwoordelijk nova en de gene die meewerkt aan zo een progama mensen denk a.u.b na voor dat dingens zeg die nergens opslaan. ik zal een voorbeeld geven kijk maar naar de zaak holleeder er is laast een getuigenis dood gegaan onder verdachte omstandigheden hij wou getuigen een krant had zijn foto geplaats dat mocht niet. wie is nou verantwoordelijk voor deze man zijn dood is dat hirsch ballin. en dan hoor van die onzin bakras zijn niet te vertrouwen ja surinamers zijn wel te vertrouwen alleemaal


  Maak melding

 17. Nederland heeft in het verleden laten vallen:
  _Henk Arron, door bouterse te ondersteunen
  _Ronny Brunswijk, voor handel in drugs
  _Desi Bouterse voor Handel in Drugs

  Santhoki zal ook aan de beurt komen. Deze slaven mentaliteit van surinamers, wanneer houdt het nou eens een keertje op, om deze blanken nog te zien als voorbeeldfiguren. Die slavenmentaliteit houdt suriname achter!


  Maak melding

 18. de laatste tijden worden mensen ook,ook bedrijgt door de overheden………..
  over al op de werld. ook in nederland.
  kijk naar de schiphol brand.
  de overheid heeft de mensen niet laten verbranden maar heeft ze verbrand.
  en ze leiden het land steeds. als minister.
  als een gewone man of vrouw een kip zou stelen dan zou die zeker kapot gemaakt worden. ze zouden in ned op de zwarte lijst komen te staan en bij BKR.


  Maak melding

 19. ik vraag mij af hoe iemand met gezond verstand kan zeggen dat de minister verantwoordelijk is voor deze actie van deze heren leg mij dat uit ,als je iets beweerd moet je het ook onderbouwen waarom je vind dat de minister hiervoor verantwoordelijk is, een van deze heren was gisteren bij sky radio hij had het toen over een papier waar dingens uit moest lezen als dat zo is zou je kunnen denken aan een reconstructie dan is nova verantwoordelijk en de gene die mee werkt met zo een progamma bij een reconstructie moet je dat melden bij het begin van jou progamma, als je kijk naar de zaak holleeder een getuigen is op vedachte omstandigheden dood gegaan hij wou zelf getuigen met de gevolgen van dien moet je dan hirch ballin verantwoordelijk voor de dood van deze man stellen ik dacht van niet


  Maak melding

 20. Meneer de barman…wie wil jij nu de schuld geven.

  Thuis niks geleerd : heel gewoon barman….ba zuku… ba vini… ba tjarie.

  Vraag oma of opa…if yu no e begrijp….domoor dat jij bent…een wijze les van NOVA…er zijn meer domoren.. ook zij komen aan de beurt.
  Verkwansel yu heer verstan.


  Maak melding

 21. Als de getuigen zonder inkomen zitten

  nemen ze plaatst voor de deur Nederlandse Ambassade,met je hand omhoog zo simpel is dat,
  zoniet bij anderen die met Nederland heulen. Ba suku ba finy Ba tjary.


  Maak melding

 22. deze hele soap serie van bouterse begin mij de keel gaten uitehangen laat de rechtzaak maar komen zullen we zien wie schuldig is , er zijn belangrijkere dingens in suriname dan elke dag het te hebben over een moordenaar die naar alle waarscheinlijkheid is onder gedoken, hij wil zeker die dagvaarding niet in ontvangs nemen,ik word moe van deze man en zijn aanhang laat de rechten zich uitspreken daar wil ik het bij laten .


  Maak melding

 23. minister van Justitie en Politie Santokhi krijgen wij ook een novemberproces?

  Regering van het republiek Suriname krijgen we ook een novemberproces?

  Advocaat Gerard Spong gaat u deze zaak ook onderzoeken en oplossen of gaat u de regering hieromtrent adviseren?
  Nieuwe rechter in het decemberproces gaat u ook (deze zaak onderzoeken) carrière maken in het novemberproces
  zie onder; een van de zoveelste koloniale zwarte bladzijde in de Surinaamse samenleving
  Het ander traumatische geval in de koloniale periode van af op 1 maart 1942 was het gevangen zetten van Nederlandse geïnterneerden op Fort Zeelandia, Fort Nieuw Amsterdam en Jodensavanne. De geïnterneerde waren burgers(volwassen en kinderen) en militairen die weigerden bevelen op te volgen van hun meerderen tijdens razzia’s op Nederlands-Indië (Indonesië). c.q. gedeserteerde militairen.
  Op 6 november 1942 werden gevangen op Fort Zeelandia op de vlucht doodgeschoten door Nederlandse marinier.
  Zie website onder uitgebreide informatie hieromtrent.
  http://www.wansaoeboen.com/diversedeboer.htm


  Maak melding

 24. Santhoki,

  U bent goed bezig, als u bepaalde mensen of instanties waarschuwt nemen ze u niet serieus, maar als er echt stront aan de knikker is, dan zeggen ze u had gelijk.
  Maar ga zo door uw oprechtheid en doorzettingsvermogen wordt zeer gewaardeerd en hopen dat criminelen en moordenaars berecht worden.
  Ik had wel gehoopt dat misschien ook dhr r brunswijk parlementariér ook tegelijkertijd met de dhr delano bouterse voor het gerecht gesleept en berecht kon worden, 2 vliegen in een klap. Dit is tevens ook kostenbesparend.
  Maar ja anyhow heel veel succes en ik hoop van harte dat we u kunnen verwelkommen als onze nieuwe minister president een gebeurtenis waar de nps en co niet blij mee zijn. Maar het volk is al beu van incompetente politici.
  Eindelijk komt er nieuw elan aanwaaien.

  Groet,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.