zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse parlementsverkiezingen 2005 chaotisch

Surinaamse parlementsverkiezingen 2005 chaotisch

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 okt – De parlementsverkiezingen an 2005 zijn chaotiosch verlopen. Dit stelt het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB, in een rapport dat door de Ware Tijd is gepubliceerd. Er hebben zich ernstige onregelmatigheden voorgedaan. Onder meer blijken dozen met stembiljetten te zijn geopend door onbevoegden.

Dit gebeurde op het hoofdstembureau van Paramaribo waar de stembussen van alle kiesdistricten naar toe worden gezonden. Op zeker een stembureau blijken documenten onbevoegd te zijn verwijderd. Ook wordt vastgesteld dat de verkiezingsorganisatie onoverzichtelijk is verlopen. Niet alle stembureau beschikten over communicatieapparatuur, wat het doorgeven van onregelmatigheden heeft bemoeilijkt. Het rapport is sinds 2005 uitgegeven en verstrekt aan regering en parlement.

Tijdens het verkiezingsproces zijn niet voldoende controlemogelijkheden ingebouwd. Zo werd op sommige stembureaus vertegenwoordigers van politieke partijen de toegang ontzegd. Doorgaans hebben deze personen de mogelijkheid zich van correctheid te vergewissen bij het publieke stemmentellen. Ook het werven van personeel geeft reden tot kritiek, omdat niet duidelijk is hoe dit geschiedt. Volgens het OKB blijken tienduizenden kiezers geen stemkaart te hebben ontvangen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Wat men niet verteld is dat Amerika en NEderland gezamenlijk het nieuwe front voorzien hebben van Campagne materiaal. OOk vertelt VEne en Sandoppie niet hoe ze gewonnen hebben.

  Iedereen is altijd tegen het nieuwe Front Maar TOCH


  Maak melding
 2. Iedereen is tegen het nieuwe Front, maar toch winnen ze altijd,……

  Te yu krabie baka ede yu sa shie dat ano ndp de corrupt, maar het nieuwe Front.


  Maak melding
 3. Mag ik hieruit concluderen dat het Front een nog groter verlies zou hebben geleden als dit soort tekortkomingen zich niet hadden voorgedaan. De vraag is nu: in hoeverre is deze regering democratisch gekozen. Trouwens de informateur moet degene zijn die uit die politieke partij komt met het meeste aantal zetels in het parlement. En die informateur moet gesprekken voeren met alle overige partijen die aan de verkiezingen hebben mee gedaan en die zetels hebben in het Parlement. Dat heeft de informateur (Venetiaan) nooit gedaan. De vraag is dan hoe democratisch ben je dan zelf als je geen rekening houdt met de wil van dat deel van de bevolking. Dan moet je het niet vreemd vinden dat je zoveel tegenslag krijgt in je beleidsvoering en dat men je eerder ziet gaan dan komen. Je laat steeds merken dat je president bent van een kleine groep van de bevolking en de rest moet het maar bekijken.


  Maak melding
 4. FRONT… come up !! FRONT…come up!! na belazer musu fu kaba isbithing….doe d’er wat aan en NU !!!!.

  Come up!! Come up!!…met schurken kan men geen land opbouwen.

  ………..SCHANDALIG….TOCH…VOLK van SU. COME UP….WAAR ZIJN JULIE…WANNEER KOMEN JULLIE.


  Maak melding
 5. ik blijf mijn mening geven,laat het voor anderen duidelijk zijn hoe oneerlijk en smerig ze zijn.

  dat ze schurke geboefte streken aan het bewind komen,

  zij die lof uitschreeuwen hoe goed hun regeerders het doen,zij moeten ook de bak in.

  wie de schoen past trekken hem aan.men zal reactie weer censurreren.


  Maak melding
 6. In Su maakt het niet uit wie er aan de macht is, dat jullie dat nog niet door hebben!!! De ene schurk maakt plaats voor de andere en zo gaat het decenia lang!!! Surinamers zijn nou eenmaal schurken of je nou in de politiek zit of niet!!!!


  Maak melding
 7. Geachte redactie,

  “Surinaamse parlementsverkiezingen 2005 ‘chaotisch”.

  Is deze betiteling wel juist gekozen? Waarom is hier niet de term ‘frauduleus’ gebruikt?

  Maar goed, intussen zijn wij bewust geworden van de ‘mediamacht’ en de ‘partijdigheid’ van deze macht.

  Maar belangrijker nog; is hier geen sprake van een strafbaar feit? Wat doet Justitie hieromtrent?

  Kunnen de ‘uitvoerende-daders’ en hun ‘politieke-opdrachtgevers’ in het belang van de democratie, niet achterhaald worden of is dit nieuws slechts bedoeld voor ‘consumptie’ (’t is maar dat u het volk het weet en meer niet?)

  Is er iemand opgebracht voor verhoor, is er procesverbaal gemaakt, zijn er namen bekend van personen die op die bewuste dag verantwoordelijk waren voor de gang van zaken op die bewuste plek? Hoe zit dat nou allemaal.

  Maar toen het parlementslid Jenny Simons toendertijd gewag maakte omtrent dit voorval, gaf Vene geen thuis; “ach, altijd weer die oppositie” zei hij toen.

  Ps. waar is die scenarioschrijver bij verkiezingen heer Otmar Rodgers momenteel.

  Alaman dok!


  Maak melding
 8. @akuba nummer wie gaat censuur op jou berichten zetten meestal slaan ze nergens op dus het heeft geen zin wat je zet jou zelf belachlijk. want nergens heb ik gelezen welke partijen zich schuldig hebben gemaakt aan dit probleem lees dat bericht goed meneer en nog iets alles is beter dan een regering onder bouterse laat dat duidelijk al ben ik met veel dingens van deze regering niet eens.ik kijk wat goed is voor suriname duidelijk is dat het nie bouterse is misschien moeten jij e buitenman de job gaan klaren rampen plan hahahhaa.


  Maak melding
 9. Waarom heeft de Onafhankelijk Kiesbureau de verkiezing geldig verklaard?
  Men moet die naam veranderen in front kiesbureau, terwijl men heeft de zaak van tevoren voorbereid hoe men zal frauderen t gebeurt niet zonder voorbereiding en waar waren de buitenlanders waarnemingen.We hebben een frauduleuze regering aan de macht, die uitverkoopt doet van onze hulpbronnen; hopelijk dat t zal niet meer lang duren om Chavisme in Suriname te hebben desnoods met geweld ,alleen die denkwijze kan ons nog redden want deze boeven pakt alles wat aan hun pad komt,terwijl t volk in armoede moet leven.Goud , bauxiet, grensgebied geeft men voor niets weg een volk van niet eens 600.000 moet 400.000 in armoede leven.


  Maak melding
 10. Haaaaaaaaaahaaaaaaa @du je voelt je echt aangeproken,dit is duidelijk tek ju shame ik heb niets aan toe te voegen meneer Buiteman heeft zeker zijn antwoord voor jou klaar.je bent gewoon ziek een Bouta ziekte A HELI mie ju ,je kijkt wat goed is voor Suriname,als je het meende zat je niet in nederland je handen op te heffen en op de markten rond te te slenteren cafe in en cafe uit voor jouw afwijking,als Su,op jouw moet wachten met je lijers gaat het ten gronde, ,doden gingen ook naar de stembus hoe verklaar je verklaar dat,VVV\VHP,beginnen zich te roeren,tek ju Ay landverrader dat je bent.


  Maak melding
 11. Wat ik nog wil zeggen Patient no @ 8 en herinneren met je bakbah…,Dat de grootste politieke partij NDP is

  die zakkenvullers van jouw zijn zich gaan lijmen met een verkrachter een bankrover om zo de stoelen warmte te geven


  Maak melding
 12. OOk hioer weer E. BUiteman’s langabere verhalen, zodat andere lezers niet of moeilijk aan het woord kunnen. Heeft deze man geen werk? Waar haalt hij de tijd vandaan?
  Just Wijnberg


  Maak melding
 13. DOMBO du,waar maak jij je druk om,Suriname heeft met jou niets te maken en jij niet met Suriname,blijf lekker hier en besteed je aandacht aan gedrochten Wilders en Verdonk, op hun moet je,je gal spugen want mensen zoals jij gaan nooit terug naar Suriname,soos no dape toh.
  Waarom vraag ik me af,hoor je op straat steeds maar roepen dat Vene en zijn bende moeten opzouten,het wordt tijd voor Bouterse?DOMBO-Du, als je centjes hebt ga naar Suriname en praat met de man in de straat,maar tja jouw soort wordt meteen uitgekotst.

  Akuba en Buitenman,ben het roerend met jullie eens,idd moest en zou Vene een pact met de Duivel sluiten om te kunnen regeren zo bang was ie dat de NDP,aan de macht zou komen,een partij die het over grote deel van de stemmers heeft gekozen,dussss die Baviaan kon niets anders doen dan met didibries in zee te gaan,zijn bankrekening was nog niet toereikend.

  Tuurlijk gaat Santoki niemand berechten,het zijn ,zijn mensen die fraude hebben gepleegd,tjssssssssss boevenkabinet kijkt wel uit.


  Maak melding
 14. Ik wil het opnemen voor meneer Buitenman,wijnberg ben je soms jaloers?????,nou ik zou je niet willen vertellen wat meneer Hr.Buitenman doet als je het weet val je zeker op je knie om je veronschuldigingen aan te bieden ,Ik lees z,n verhalen graag,je komt zeker uit de domme massa grundjary en die ene gek uit OranjeBomen. achterlijk gelul.
  Toet trekt mijn aandacht met de wijze reacties ,het zijn argumenten die je ogen openen en stil van wordt.


  Maak melding
 15. Nr………12.

  OOk hioer weer E. BUiteman’s langabere verhalen, zodat andere lezers niet of moeilijk aan het woord kunnen. Heeft deze man geen werk? Waar haalt hij de tijd vandaan?
  Just Wijnberg

  Just Wijnberg

  Hier Aboi!!!!!!!

  Om mannen als jouw, aan een beter verstand te helpen….daarom… neemt hij echt de tijd voor…..Just.W.

  Jij gaat die man moeten betalen !!!!!!!!


  Maak melding
 16. Geachte heer Just Wijnberg (reactie no. 12),

  U schijnt kennelijk heel veel moeite te hebben met ons “baanbrekendwerk” bij onze “huidige werkgever” ‘Waterkant.Net.’

  Het gaat naar ons insziens zo goed op de werkvloer, dat wij zelfs van plan zijn, om massaal salarisverhoging aan te vragen, als u dat tenmindste niet erg vind.

  Trouwens, inderdaad is het Bewustzijnsproces een ‘langabere verhaal’, waar wij op sommige momenten ons buik aan vol hebben. Maar opgeven, ho maar!

  Weet u meneer Wijnbergen,

  Ook uw ‘cocosnoot’ zullen wij proberen te ‘kraken’, slechts om u waardevoller proberen te maken voor de totale wereldgemeenschap, de Sranaman in het bijzonder.

  Wij zullen u desnoods langdurig dwingen om een leven teredden, een kind gelukkig temaken, een leugen te ontmaskeren, tot daar waar het in ons vermogen ligt.

  En waar wij de tijd daarvoor vandaan zullen halen, dat zien wij dan wel weer.

  Trouwens, u vroeg waar wij de tijd vandaan haalden.

  Nou beste man, heel simpel,

  ‘voorlopig de klok terugdraaien’.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES