zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMeer maatregelen voor veilig verkeer in Suriname

Meer maatregelen voor veilig verkeer in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 okt – Er zijn dringend meer maatregelen nodig om het verkeer veiliger te krijgen. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Met het oog op het stijgend aantal verkeersdoden, is er geen andere keus dan gericht op te treden. Met name roekeloos rijgedrag zal worden aangepakt.

Dat is hard nodig, vooral daar het aantal verkeersdoden dit jaar dat van 2005 nu reeds heeft overschreden. Onderzoek heeft aangetoond dat roekeloos verreweg de grootste boosdoener is. ”Dat is te betreuren, het zijn menselijke factoren die je kan beheersen, maar men wil ze niet beheersen”, zegt Santokhi. Correctiemaatregelen zullen dan ook worden verscherpt.

Zo wordt rijden onder invloed van alcohol gestraft met maximaal vijf jaar cel. Op plaatsen waar vel ongevallen voorkomen, komen opvangrails en ander verkeersmeubilair. Ook zullen flitspalen geïntroduceerd worden in samenwerking met de Nederlandse politie. “In feite heb je al deze maatregelen niet nodig als mensen meer rekening houden met hun medemens”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Goed zo, flitspalen. Dat is precies wat de Surinaamse bestuurders nodig hebben. Een lang gekoesterde wens ook op deze site gaat in vervulling. Surinamers zijn echter tricky genoeg om deze maatregelen te omzeilen, dus liefst zoveel mogelijk flitsers en liefst mobiele flitsers neerzetten. Het verhoogt de verkeersveiligheid en spekt de staatskas om weer andere positieve maatregelen te nemen.
  Door flitsers neer te zetten gaat Suriname ook mee met de tijd.
  Er moet een einde komen aan de dagelijkse aanrijdingen in Suriname. de surinaamse bestuurders zijn teveel gedeformeerd en dit soort maatregelen kunnen bijdargen aan het verbeteren van het verkeersmoraal.


  Maak melding
 2. Typisch sandopie,

  Flitspalen uit Nederland. Tuurlijk moet hij ervoor zorgdragen dat nederland ook profijt van geniet.

  SImpele beschutting bij bushaltes of vangrail ziet hij niet zitten. Dure flitskasten die verbrand zullen worden ziet hij wel zitten. tuurlijk als zijn holmaatjes maar geld erop verdienen


  Maak melding
 3. meneer santhoki dit vind ik geweldig van u.dit heeft de bevolking nodig.ze zijn hardleers.gelukkig dat u nu met strengere maatregels kom.ook voor dieven lang de bak in.ook mensendie bellen in de auto,graag een aparte eenheid,opbromfietsen om de bellers te pakken.belasting omhoog voor motorrijdersen auto bezitters.


  Maak melding
 4. Santhoki!!!!!!!!!!!!!! ik heb me in jouw vergist.no mi lobie joe lilki wang ingi lobie drang (birie).je leeft in elk geval mee met de bevolking.afstraffen die roekeloze beesten.je bent op de goede weg .ga zo door.make your day!


  Maak melding
 5. Het is goed maatregelen te treffen. Maar wie gaat dat handhaven? De corrupte agenten zeker? Elk kind in Suriname weet dat een agent om te kopen is. En wie gaat de roekeloze agent controleren. Ze (de agenten) drukken je zo van de weg. En niet omdat ze een spoedoproep hebben, maar puur omdat ze vinden dat dat ze als agent zijnde bepaalde privileges hebben verworven. Wat een hoogmoed.


  Maak melding
 6. over de grootste probeem word niet gesproken, zo kan je makelijk een rijbewijs kopen, na betaling word de examen werk helemaal naar huis gebracht, iedereen die wat geld heeft kan zo een rijbewijs kopen, al mijn vrienden hebben het al gedaan, en niemand die wat aan doet het is bijna bij iedereen bekend, de grootste probleem is zelf de politie.


  Maak melding
 7. Het is inderdaad een goed idee, om dat soort maatregelen te nemen.
  Maar ik word moe van zulke opmerkingen van NATIONALIS ( om rechts verkeer ) te introduceren. zo een idioot ik zou zeggen blijf maar lekker in nederland COW zulke mensen als jij veroorzaken ongelukken in su… en voor de anderen zou ik zeggen. leer schrijven, want reacties hier barsten van de taalfouten


  Maak melding
 8. Flitspalen oke, maar wat beter gaat helpen zijn nog zwaardere straffen voor roekeloze verkeersovertreders. Bijoorbeeld zeer hoge boetes en lange celstraffen.


  Maak melding
 9. @corruptie, al is t afgedankte flitspalen zolang, die maar kan flitsen dat is t belangrijkste k kan er zelf van praten was bijna aangereden op t trottoir. In Suriname je hebt geen linksverkeer of rechtsverkeer maar een wilde west verkeer ga even na hoeveel mensen per week worden doodgereden in Suriname t is een mentaliteit kwestie en rijles heb je niet meer, zolang je geld hebt kom je aan een rijbewijs ps Santhoki er moet wat gedaan worden aan de corrupte rijscholen, die rijbewijzen verkopen hun zijn de oorzaak van de verkeersdode en Surinamers moeten hun mentaliteit veranderen in het verkeer


  Maak melding
 10. voordat de flitspalen komen is het belangerijk dat de auto kenteken registratie goed is anders werkt het niet. de meeste auto’s worden verkocht en niets echt op de kopers zijn adres gerigistreerd bij de overheid, er is geen controlwe systeem daarover zoals in Nederland. Dus moet je de echte eigenaar zien te vinden bij een verkeers overtredeing ik ben politie agent geweest in Sur en ik weet dat dat een groot probleem is maar het is een begin ,maar begin goed succes


  Maak melding
 11. Tapu na heer verkeer….jullie lopen te verkwanselen en toch kunnen jullie niet eens het verkeer onder controle krijgen.
  Tapu na heer verkeer.


  Maak melding
 12. Ik zeg gewoon laat iedereen hun examen overn nieuw doen en dan volgens de normen van CBR en zul je zien dat ze bijna allemaal niet slagen.En ja het is heel goed ,om overal in suriname filts palen te plaatsen.De mensen rijden daar of ze in het wilde westen rijden.Dat linkse verkeer mag rechts worden.Logish dat al die auto s in suriname snel stuk gaan ,dat komt door het rij gedrag van de surinamers.Ze hebben altijd maar haast en rijden soms onder invloed van alcohol.De politie doet niets soms,want ze betalen de politie onder de tafel.

  Dus veilig verkeer Suriname ,dat is pas goed.


  Maak melding
 13. Dat is een hele goede zaak, er moet ook scherper gecontroleerd worden, want zonder controle worden regels nooit nageleefd.
  Vervolgens moet de regering ook de wegbewijzeringen aanpakken want daar schort ook heel veel aan. Verkeersborden die ontbreken, zebrapaden die je niet ziet, haaietanden, wel of geen voorrangsweg..etc.
  Maar we zijn op de goede weg, ga zo door !!


  Maak melding
 14. Hè hè eindelijk worden deze verkeers aso,s
  aangepakt in het bijzonder zij die met na gebruik van flink wat alcohol deelnemen aan het verkeer. Kortgeleden was ik in SU. Ik maakte veel gebruik van het openbaar vervoer soms werd ik ook gereden door familie. Ik vile ven de ene verbaing in het andere. Automobilisten die totaal geen rekening houden met andere weggebruikers. En vooral het schelden op elkaar, geen voorrang willen verlenen, ’s avonds rijden zonder licht dit geldt ook voor fietsers en bromfietsers. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Misschien ook verplicht verkeerlessen invoeren als deze weggebruikers in fout gaan en of voor langere tijd het rijbewijs invorderen.


  Maak melding
 15. er moet ge-uniformeerde plisie op straat surveilleren. En liefs niet een van dezelfde bevolkingsgroep zoals op internationale luchthaven johan adolf pengel.
  Ik vind dat een genante vertoning op de luchthaven. Ik zei goedemiddag maar de cocaïne witte tanden van de MP liet zich aanschouwen en tevens geen lipbeweging gesignaleerd, in tegenstelling tot de minister president heel veel lipbewegingen maar geen zuignap effect.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES