maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister van Justitie neemt duik in Surinamerivier

Minister van Justitie neemt duik in Surinamerivier

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 okt – Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie heeft zich al zwemmend het vege lijf moeten redden, na noodgedwongen uit een boot gesprongen te zijn op de Surinamerivier. Dit meldt het STVS-journaal. De boot maakte op gegeven moment water door hoog opslaande golven.

Santokhi sprong toen het water in, samen met zijn persoonlijke bewakers. Dat zou zijn gebeurd om de boot lichter te krijgen, zodat de andere passagiers veilig aan wal gebracht konden worden. Santokhi en zijn bewakers werden na ongeveer een halfuur opgepikt door een vissersboot. De rest van het gezelschap werd opgehaald door een politieboot.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

32 REACTIES
 1. Er is onvoldoende data beschikbaar om hier zinvol op in te kunnen gaan. Wie, waar, wat, hoe, wanneer en waarom? In elk geval ben ik blij dat alle mensenlevens bespaard zijn gebleven.


  Maak melding
 2. gelukkig dat het goed afgelopen is.teken det deze boten niet meer moeten varen.sterkte allemaal.santhoki je bent geweldig samen met je mensen.heel veel sterkte gewenst hoor.zo kan je zien dat u met uw medemens meeleeft.


  Maak melding
 3. ai oeng de kaba, recht voor een recht voor allen want deze man denk dat hij schoon is , kijk maar helemaaal in de vieze suri-riever zooooooo viul is hij,,, jammer dat hij nog leeft.volgen keer gaat hij wel eraan coaiene baas,dat hij is,, zogenaamde minster donder op, naar india


  Maak melding
 4. Deze minister heeft guts en is tof. eindelijk een minister die zich niet verheven voelt boven anderen. Hij heeft zijn leven gewaagd voor het leven van anderen en is als minister ( met pak en al?) in het vieze water gesprongen en heeft anderen rustig in de boot gelaten.
  Duidelijk een man die weet van aanpakken en ook aanpakt! Hij is letterlijk niet vies van anderen helpen.
  Goed zo Santhoki, als je ook nog schoonschip houdt binnen eigen gelederen ( Het Front) mag jij onze nieuwe president worden.


  Maak melding
 5. @nummer 3 en nummer 6 ik begin met nummer 6 wat een domme reaktie van jou, deze man doet zijn werk goed maar wij surinamers hebben geen waardering daarvoor en aan nummer 3 jij aanbid iemand die de dood van vele onschuldige suriname op zijn geweten heeft dat jij achterlijk ben is al bekend maar deze reaktie geeft dat beter aan mie boi


  Maak melding
 6. Goed zo Santokhi je toont guts door in het water te springen zodat de andere passagiers aan boord veilig naar wal konden varen. Dit toont aan dat je KARAKTER hebt. Ik hoop dat Santokhi voor het presidentschap gaat, hij is vele malen beter dan al die incompetente negers die Suriname tot nu toe als presidenten hebben gehad.
  Go Santokhi go,
  Weg met die incompetente neger-presidenten.


  Maak melding
 7. Leuk om dit te horen.
  Het is de normaalste zaak van de wereld.

  Hij heeft ten minste guts en springt gewoon in het water.

  Helemaal niet bang dat er iets met hem gaat gebeuren.
  Als je oprecht ben hoef je voor niks te vrezen.

  Anders zou je denken dat er haaien buiten zwemmen.

  Ga zo door Santhoki.

  Jij wordt ons volgende Prsident met heel veel lef en wordt alles een keertje rechtgezet.

  Barca.


  Maak melding
 8. A mang e lee: hij wilde naar Horse shoe zwemmen.
  Om uittevinden of er echt olie en gas daar te vinden is.
  Maar van Vnoshine mocht het niet…wegens verkwanselen…..V heeft maar 500.000 USD (dollar) gekregen…land en volk verkocht….verkopen…unu luku bun KATIBO e go tik yu dadelijk.


  Maak melding
 9. OGRIEBOENG……..kom je niet uit je woorden zonder uit te schelden en racistische uitspraken te doen, die f koelie doet het in ieder geval beter dan die ningrehs….zoals zijn voorganger, vineh, en zo ga maar door…..


  Maak melding
 10. Nou,ik wil reageren op dit bericht,maar kop op webmaster wat gebeurt er hier let je wel op.
  Dit is internationaal en kijk hoe men met elkaar omgaat en wat zou eigenlijk verwijderd worden.
  Maar zal ik zeggen dit zijn surinamers, daarom zullen we zo blijven als je begrijp wat ik bedoel,Hmm denk ik ook niet.
  Maar wat santoki betreft een goede Stunt man is hij in ieder geval dat hij is opgehaald door een Vissers boot na 30 min. en niet door de Politie boot zegt het al.Jammer voor Suriname


  Maak melding
 11. Waarom nog die domme reacties van die koeli en die nengre??

  We staan onder een vlag en geen van alle rassen moeten zich onderscheiden voelen. Wie zich nengre of koeli voelt moet maar terug vertrekken naar land van herkomst india of africa!

  Wie zich surinamer voelt moet zich achter suriname staan.

  Voor sandoppie : Laat hij niet proberen om meer zieltjes te winnen want deze man is allen uit op eigen belang en is een wyangpop van Nederland.

  VOlg hem maar goed: hij kijkt alleen naar buitenlandse belangen.


  Maak melding
 12. Santhoki,

  Ik hoop dat jij de nieuwe aziatische president wordt van Suriname dan zul je zien hoe vooruit Suriname zal gaan.
  Kijk hoe je jezelf opoffert voor anderen getuig van hoog niveau en karakter en sociaal gevoelend.
  SANTHOKI the next president of the republic of Surinam.

  Mensen die jaloers zijn en racistisch zijn zou ik verzoeken om een enkeltje te kopen richting afrika b.v. Rwanda, togo, yogo, zimbabwe. ghana. kameroen, butulezi, congo, liberia, nigeria, swaziland, zuid-afrika, gambia, kijk maar hoe vooruitstrevend dit soort landen zijn.


  Maak melding
 13. @santhoki nummer 18 jij heb het over racistisch maar jij begin azaitische presedent hij is een surinamer daar ga jij al de fout in en jij noem een aantal landen op waar het volgens jou niet goed gaat zo kan ik er nog een paar opnoemen india bangladesh pakistan srilanka al deze landen hebben problemen de een geven meer geld aan wapen dan aan zijn eigen bevolking zie pakistan en india dus laten we het over iets anders hebben . ik ben een surinamer en dat blijf want als jij of ik naar india of afrika gaan dan zien ze ons niet als een van hun laat dat duidelijk zijn .en mijn maak het niet uit wie suriname vooruit breng als het maar een echte geboren en getogen surinamer is onhoud dat heel goed ik ben een bewonderaar van santokhi lost van zijn ras dat zeg mij niets ik kijk naar de man niet naar zijn afkoms we moeten dat nou een keer gaan afleren en het spijt me te moeten zeggen maar somige hundistaanse landgenoten van mij hebben daar problemen mee om zich voor te doen als surinamers dat vind ik en kwalijke zaak .


  Maak melding
 14. Voor Asian P.(oepejantje) Wat voor slappe praat is dat.
  Die minister deed gewoon zn ding, wat een ieder ander ook zou doen. Goede zaak. Maar ga niet kletsen over over wie of wat suriname vooruit zal laten komen. Iedereen die daar vertegenwoordigd is(creoolen, indianen, hindu’s, chinezen, joden, hollanders etc.)moeten zich samen spannen om Suriname boven op te helpen. Dat in het algemeen. Dus ga jezelf niet Superieur voelen, want zo kom je wel over. Dit soort mensen zoals jij moeten inderdaad in Azie blijven. OK!!! Power


  Maak melding
 15. Asian power, je haalt de feiten en jouw dromen door elkaar.Wij surinamers moeten met elkaar ongeacht van welke ras meer samen werken. Ga nou niet over Afrika meimeren. Is het in Azie koek en ei? Dacht t niet.

  Dus ga niet dingen verwarren, want die power komt niet verder dan een doorgespoelde wc.


  Maak melding
 16. Du.nr 10. ik wacht nog steeds op antwoord.
  Jij zit uit je keel te kletsen maar hier hebben wij jouw nodig..probleem.. probleem
  Kom uitleggen….. KON LEG UIT. yu lobi na leg e leg uit maar jij bent een leeghoofd.

  Back to Story – Help

  Canadian oil company paid Guyana’s legal fees racked up in maritime border dispute
  Tue Oct 9, 3:41 PM

  By Bert Wilkinson, The Associated Press

  GEORGETOWN, Guyana – A Canadian oil company paid legal fees racked up by Guyana in a feud with neighbouring Suriname for control of an oil-and-gas-rich basin, but won’t receive preferential treatment for exploration, Guyana’s president said.

  Toronto-based CGX Energy Inc. (TSXV:OYL.U) paid US$8.9 million in fees – the majority of Guyana’s legal bill – incurred in a maritime border dispute with Suriname over rights to the undersea basin, President Bharrat Jagdeo said late Monday.

  “This is no secret,” Jagdeo told reporters outside his offices in Georgetown. “I’m very grateful to CGX for footing the bill, because it didn’t come from the treasury. But that doesn’t mean that they have any preferences.”

  CGX will soon resume oil-and-gas explorations in Guyana and adhere to local laws that apply to all companies, including the Spanish-Argentine company Repsol YPF and Exxon Mobil Corp., which also have concessions in the area, Jagdeo said.

  A UN tribunal settled the maritime border feud in September, awarding Guyana some 33,150 square kilometres of coastal waters, nearly double the territory granted Suriname. Guyana’s share is believed to have recoverable oil reserves of roughly 15 billion barrels and gas reserves of 1.19 trillion cubic metres.

  The ruling is expected to spark a surge in oil and gas exploration off the Atlantic coastline and boost the economies of both impoverished South American countries.

  The decades-long dispute had stalled oil exploration along both coasts, prompting Suriname to send two gunboats to force a CGX oil rig from the disputed area in 2000.

  On the Toronto Venture Exchange on Tuesday, CGX shares were trading down by three cents, or 1.33 per cent, at $2.22 on 113,325 shares traded. CXG shares trade in U.S. dollars.

  Copyright © 2007 Canadian Press

  Copyright © 2007 Yahoo! Canada Co. All Rights Reserved. Privacy Policy – Terms of Service
  Community Guidelines – Privacy Guidelines
  Need help? Want to send feedback?


  Maak melding
 17. Bericht aan nummer 6: een echte(neppe)sranang man. je bent gewoon jaloers op z’n succes in suriname!!
  hij gaat president worden
  hij gaat bush overnemen
  hij mag op de atoomknop drukken hoor!!
  dus geniet maar nog snel met je cocaine, zou ik zeggen.

  de groeten,
  oh ja
  sodemieter zelf op, slampamper!


  Maak melding
 18. nr.23. Havidad dat was politiek van de jaren 50/60/70…maar jij zelf ziet er komen steeds meer en meer domoren erbij.
  Hoe komt dat……..schurken aan de macht.


  Maak melding
 19. Times of Suriname/dinsdag 16 oct 2007:”De minister en delegatie waren op een onverantwoordelijke manier bezig te feesten op een privéspeedboot op de rivier, waarbij flink wat alcohol is gebruikt. De gemoederen werden woelig waardoor er op gegeven moment een paniekerige situatie ontstond met het noodlottige gevolg.”Yvone B heeft kunnen waarnemen dat er ook kinderen op de boot waren en geen van hen zwemvesten aan had evenmin als de volwasenen…


  Maak melding
 20. Ik stuit toevallig op deze site en het valt me onmiddellijk op hoe racistisch mensen hier soms worden bejegend. Vooral sommige Hindostanen die zwarte mensen voor alles en nog wat uitmaken. En sommige zwarte mensen die als tegenreactie Hindostanen voor alles en nog wat uitmaken. Afgezien dat hiermee de Nederlandse wet wordt overschreden en de webmaster hiervoor verantwoordelijk gesteld zou kunnen worden, vraag ik me af waarom Hindostanen die niet met zwarte mensen samen willen wonen niet gewoon vertrekken naar India. Hindostanen genoeg daar in dat land. Wie weet ben je er gelukkig en hoef je nooit meer terug naar Suriname. Hetzelfde geldt overigens ook voor zwarte mensen die niet met Hindostanen samen willen wonen. Vertrek naar elk ander land waar geen Hindostanen zijn. Wie weet geldt ook voor jou dat je gelukkig wordt.

  Mijn betoog: als we niet met elkaar willen samen wonen, niet willen investeren in het samenleven, iets dat begint door elkaar met respect te bejegenen, waarbij ras, geloof of sexuele geaardheid geen dominante rol speelt, en kennis, kunde en prestatie hooglijk wordt gewaardeerd, dan kunnen we net zo goed ophouden en OORLOG voeren. Is dat de situatie die we willen?


  Maak melding
 21. James,

  kennelijk ben je nieuw vandaar jou betoog,
  maar je moest eens weten wie eerst begint,
  Het zijn altijd de negroide die iets negatief te melden hebben over indianen, javanen, hindoestanen, joden, en moslims.
  Alles wat betreft deze mensen cultuur, geloof, zang, dans of kunst wordt gerelateerd als racisme ze voelen zich niet een met suriname dat is het credo.
  Maar als de negroide haar afrikaanse cultuur en hollandse ge-introduceerde festijen vieren hoor je geen negatieve berichten van de andere bevolkingsgroepen. Al die roofmoorden, en verkrachtingen van tieners worden wel gepleegd door bosnegroide en als je mening daar omtrent geef ben je volgens hen een racist flauw is dat he vind je niet?


  Maak melding
 22. Intussen weten we wel beter. Santokhi was op de boot van Segebai in gezelschap van criminelen aan het feesten. Toen hij zag dat een patrouleboot naderde is hij met zijn mannetjes in het water gesprongen. Een getuige die alles had zien gebeuren werd daags daarna door hem de mond gesnoerd met juridische dreigementen. De man was, is en blijft een gore leugenachtige crimineel!


  Maak melding
 23. Als de heer Santokhi niet eens zijn eigen boot veilig kan laten varen, hoe moet hij dan de boot die Suriname heet veilig door de woelige tijden loodsen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES