Suriname zal niet sleutelen aan uitspraak Itlos

33

PARAMARIBO, 12 okt – Suriname zal geen kanttekeningen plaatsen bij de uitspraak in het maritieme geschil met Guyana. Dit hebben parlement en regering besloten. Een voorstel van de oppositie om de uitspraak technisch onder de loep te nemen, is gestrand.

Er zou een ‘nationale commissie’ ingesteld moeten worden van deskundigen. Enkelen zouden gerekruteerd moeten worden uit een groep deskundigen aangewezen door de oppositie. De coalitie heeft afwijzend gereageerd. “Wij als regering hebben de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat Suriname in de wereld ernstig genomen wordt”’ zei Venetiaan in het parlement.

De oppositie is niet in staat geweest genoeg redenen aan te geven voor een formeel protest bij het arbitragetribunaal. “Ik heb gevraagd dat punten werden aangedragen waar op gereageerd zou moeten worden, maar ik hoop dat duidelijk geworden is dat we die punten niet hebben gehad”, aldus Venetiaan.


33 REACTIES

 1. Hadden jullie iets anders van Vnoshine verwacht….witman zegt…. zwartman knikt jawel, jawel, en zo blijft Sinterklaas genieten.


  Maak melding

 2. we blijven maar hammeren,is het jullie nog niet duidelijk, dat Lipson tik money ondro tafra? denken jullie niet dat hij bliksem goed weet dat er fouten gemaakt zijn,? fout of geen fout 1.dat geld kan hij niet terug betalen den lay in den sakka, zo zit dat….!!!!!


  Maak melding

 3. Vene is een idioot.
  Zijn aanhangers idem.
  Hij zal alles doen om zijn partijbelang te behartigen.Natuurlijk dat van zijn partners ook.
  Maar het algemen belang zal nooit prioriteit genieten bij deze oetlul.
  Sorry hoor mensen,maar fuck Vene en z’n gezanten.
  Natuurlijk ook alle idioten die inzijn gelul geloven.

  Tumbuktu


  Maak melding

 4. Geachte redactie,

  Dit is toch schandalig; “Ik heb gevraagd dat punten werden aangedragen waar op gereageerd zou moeten worden, maar ik hoop dat duidelijk geworden is dat we die punten niet hebben gehad”, aldus Venetiaan. M.a.w. “dus niets aan de hand, niet meer en niets minder”.

  Maar zoals men zegt: ‘ELK MENS HANDELT VANUIT DE KENNIS WAAR MEN ‘OP DAT MOMENT’ OVER BESCHIKT’.

  Het zelfde geldt als met de de Affobakadam, welke voor 75 jaar in handen kwam van ALCOA. Niet anders als de afspraken tussen Lachmon en Pengel indertijd, inzake hun zogenaamde ‘verbroederingspolitiek’, soep met balletjes.

  Met deze NPS-president is het niet anders. Binnen deze partijen, de NPS en de VHP vooral, is men altijd al een ‘sta in de weg’ geweest, wanneer het gaat om de ontwikkeling, verzelfstandiging en vooral versteviging van de Surinames economie en onafhankelijkheid.

  Ze denken klein (paramaribob) en zijn veelal ‘stille aanbidders’ van het Westersbelang.

  Maar, wat nu t.a.v. het grensgeschil met Guyana;

  Weet dit, het Westen lacht in haar duimpje; de ‘verdeling van koek’, komt steeds dichterbij.

  En op dit moment,

  ‘dichterbij dan ooit’.

  Schande! schande!

  “Lach maar”.


  Maak melding

 5. In plaats dat de regering naar het belang van het volk en land kijkt denkt, zijn ze alleen maar bezig om de oppositie een hak te zetten. Leeglopers zijn het.
  schande ze hadden een termijn waarop ze konden reageren.

  Mi moi swietie sranang.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. De onderhandelaren voor Suriname was te dom.
  Konden niet na denken,wanneer denken ze na.
  Ik hoop dat er ooit echte surinamers aan de macht zullen komen en alles wat van Suriname is ,blijft van Surinamers.


  Maak melding

 7. ze zijn bang, hebben geen kennis van, bigi lip vene vekoop sur voor geld, ze hebben sur leeg geplukt, de armen hebben niks gekregen.
  stem fron, eet stront.


  Maak melding

 8. Suriname is Zwaar Ziek en moet genezen worden…
  Het land moet tot op het bot schoongeveegt worden en het staatsbestel moet op de schop!!!

  Vene verdient de gevangenis daar hij de Surinaamse belangen totaal verkwanseld…

  Vene kletst dat Suriname in de wereld ernstig genomen wordt, hij wordt niet in de politieke arena serieus genomen, noch in zijn land, laat staan in de wereld…

  De generatie Vene heeft Suriname vernietigd tot op het bot, daarom moet het land genezen worden van deze mislukkingen…


  Maak melding

 9. Reactie 5 van Buitenman

  Opbouwend kritiek is gezond. Dus berecht de decembergroep.
  Alcoa een zaak van de NPS/VHP. Is dit wat ook de geschiedenis vast stelt. Is Alcoa geen verdienste van de EENHEIDSFRONT onder Ferrier en Findlay. Ik wil echt het ware verhaal weten.


  Maak melding

 10. Het is ons gegeven, Front heeft het ons afgenomen.
  geschokt en ontroerd
  met diepe leed maakt de familie Suriname bekend dat haar innig geliefde Atlantica Corantijn haar is ontnomen door de heren Venetiaan R. (nietsnutten pori Sranan) Somohardo P. (pertyaya lemah, laag vertrouwen) Sardjoe R (valse hypocriete partij) en Brunswijk R. (alles blijft op bevel )

  Atlantica Corantijn wij zullen jou nooit begraven.


  Maak melding

 11. Meneer de president, proficiat. Indien de oppositie zo oppermachtig, waarom hebben zyn geen excepties opgeworpen? Nog wat, wie kan my de ontwikkeling wyzen die Suriname gekend heeft tydens de revolutie? Misschien moord op onschuldige burgers, lange ryen voor voedsel, schaarste, dure SLM charter vluchten naar India, Greneda, Nicaraqua, New York, Argentinie, you name it. Ik wil niet naar die rot tyd terug.


  Maak melding

 12. De hr venetiaan wil de geschiedenis ingaan dat hij het grens probleem met guyana heeft opgelost,en hij is bang dat anders denkenden een stok voor steken, heel jammer voor suriname met zo een president, de toekomst zal het leren


  Maak melding

 13. NDP zoekt dyugu gyugu maar heeft geen enkele concreet punt , slechts insunuaties, met die belachelijkheid willen ze Suriname opschepen. Als je geen tanden hebt moet je niet willen bijten.


  Maak melding

 14. Die man ja… die Pres…hij verklaard zijn landgenoten als dom.
  Zij gebruikte: passer, potlood en papier,daarom zijn ze dom.

  Maar meneer Pres.(rrrrrrrrrrrr) wat was er eerst passer of computer,papier of printer…software of het hoofd.

  Mi no sabi maar een Pres. met dit soort gedrag…kan nooit goed zijn..never.(zeer slechte boy)

  Daarom kunnen bepaalde mensen(groepen)in Su. op geen enkele wijze vooruit.

  Vooral de NPS zit daar gewoon te vernietigen. niks en ook niks anders VERNIETIG DE BOEL….Het buitenland is toch beter en het liefst als zij niet zwart zijn.
  Dat vertoont de NPS al 61 jaar.


  Maak melding

 15. Hallo Dames en Heren… Vtje vinni na lijn: de brief van de oppositie(dus Suri’s)heeft hij in het toilet gebruikt.

  Wel een beetje hard en scherp hoor…toen hij er naar keek zag hij de lijnen…en jawel… het is te bezichtigen in Grundjarie….SCHIJTLIJN beter bekend als remspoor.

  En u kunt het begrijpen Suri’s worden zo langzamerhand ”schijtlijsters” genoemd door grovelijke grap van Vnoshine bekend als Vernietiger.


  Maak melding

 16. ik vind dat president venetiaan de pessimisten goed voor het blok heeft gezet, en met optimisme naar de zaak kijk en de doemdenkers die het over geld onder tafel hebben wil ik zeggen praat over iets wat jij weet en niet over dingens wat jij niet weet , en de toekomst zal laten zien wie er gelijk heeft ,want alleen de deskundigen van de ndp weten hoeveel olie daar zit en hoeveel geld wij zogenaamd kwijt zijn geraakt , ik ben iemand die ook overal mijn nieuws vandaan haal ik luisterde laast naar onafhankelijk dekundigen in nederland die hebben een heel andere kijk op deze zaak en dan hoor je dat bijde landen tevreden mogen zijn met deze uitspraak. en als er een regering goed is voor de economie van suriname is het deze regerin wel ik kan met feiten komen maar ik denk dat als je eerlijk en oprecht ben dan kan je dat zelf zien .er zijn een aantal mensen hier als jij met feiten kom dan word je als haatzaaier gezien . ik wens iedereen een heel fijne weekend toe ook nummer 3


  Maak melding

 17. Er zijn vele tegen reactie’s van land en volk verkopers, ik wist niet dat ze nog bestonden.
  Yu kan begrijp dati disi din witti lobi…din man dati e go nak din slag gewelddadig.
  Puru don gi alla blakka.


  Maak melding

 18. e. buitenman, Pinaboi en Pakosie…

  Ik zeg het al jaren, de oplossing van het Surinaamse dilemma ligt in de vernietiging van de NPS en VHP, die de staat Suriname ondermijnen…

  Desi Bouterse had in de jaren ’80 deze kans maar heeft hopeloos gefaald en getoond geen daadkrachtig leiderschap te beheersen…

  Tja als een militair een land regeert moet het een officier zijn en geen sergeant…


  Maak melding

 19. Geachte Jadoen (reactie 10),

  Je stelt dat:

  “Opbouwend kritiek is gezond. Dus berecht de decembergroep. Alcoa een zaak van de NPS/VHP. Is dit wat ook de geschiedenis vast stelt. Is Alcoa geen verdienste van de EENHEIDSFRONT onder Ferrier en Findlay. Ik wil echt het ware verhaal weten”.

  Geachte Jadoen, kan jij jezelf wel volgen in je reactie of ben ik het geweest die ergens voor jou niet voldoende duidelijk geweest ben.

  Probeer het maar opnieuw.

  En t.a.v. reactie no. 15, een zekere ‘Just Wijnberg’:

  Probeer deze reactie van jou goed lang te onthouden: “NDP zoekt dyugu gyugu maar heeft geen enkele concreet punt, slechts insunuaties, met die belachelijkheid willen ze Suriname opschepen. ‘Als je geen tanden hebt moet je niet willen bijten’.

  Dit in de hoop dat je deze reactie van jou nu, morgen eventueel aan je kinderen eerlijk mag na vertellen, dat je het toen echt niet kon helpen, vanwege de kwaliteit van je ‘geestes houding’.

  Maar daar zullen zij natuurlijk weinig voor terug kunnen kopen,

  zal jij op dit moment waarschijnlijk nog niet begrijpen.

  Ps. Lees het boek: ‘HET HEFT IN EIGEN HAND’ van de schrijver Dr. Wayne W. Dayer.

  Succes.


  Maak melding

 20. Pres.Vnoshine nu moet jij de bevolking wijs maken dat jij gelijk aan jouw zijde hebt.

  Neem ook potlood en papier,passer enz enz.
  en kom uitleggen.
  Omdat wat jij zit te vertellen:heb jij uit het buitenland.(ik heb sterk het gevoel
  dat jij vanuit het buitenland bestuurt
  wordt)

  Ik wil graag vanuit de coalitie een zo goed duidelijke uitleg…maar geen verhaal de computer heeft getekend.(documenten liggen daar)dat zijn rotzooi verhalen en gedrag van minachting.(dom natuurlijk omdat men jouw vroeg of laat weer pakt en meestal ellendig…dus wees wijs).

  Wat kan een computer zonder de mens.

  Nogmaals:Laat ons meer weten en kom met jouw eigen Suri.kijk van beoordeling.(’t buitenland heeft reeds genoeg,haast gratis meegenomen, daarom is Su. nog steeds heel arm, puur door domoren,schurken beleid).


  Maak melding

 21. Je durft mij niet bij namen te noemen,no 18 mijn antwoord is bij Bosje Maandag pot ju jessy haatzaaier. Du- ju- pu,heeft de juiste antwoorden voor je

  (Bijde)Beide,(dekundige)Deskundige.fijn weekend Ied mubarak.


  Maak melding

 22. @akuba weet wat mij opvalt jullie mensen van de ndp of aanhang van bouterse al komt de meest domste geluid vanuit de partij of van mensen die tegen het front zijn geloven jullie dat, voorbeeld men heeft opgeroepen om de zaak nationaal aantepakken de gene met grooste mond waren niet aanwezig in het parlement dat valt op nu zetten ze hun kaarten op bosje nou als er een persoon is die zijn mond moet houden is hij dat maar de mensen van de ndp lijden aan geheugenverlies wat deze man bosje in een korte tijd suriname heeft aangedaan is verschrikkelijk en ik kom met feiten dure leningen, suriname berooid achtergelaten geen cent in de staats kast al het goud voorraad verkocht samen met goedschalk en dan gaat hij eerst feest vieren op de antillen met zijn vriend koetie en dan wachten die dombo op hem want hij heeft onthullingen bari fowro net als bouterse hij zeg een hoop maar bewijzen nooit allemaal doemdenkers met akuba erbij . komen jullie nou eens een keer met goede argumenten a.u.b. en niet over iemands lippen of hij of zij krom loopt of over 100 jaar geleden alcoa we hebben het over de afgelopen 33 jaren dan waren baas in eigen huis en over de 20 jaren van de revo laten wij het daar over hebben dan zal je zien dat er een rode draad door deze jaren loopt en nog steeds proberen het volk voor te houden dat zij het menen met ons allen geliefde land suriname schandalig noem ik dat .


  Maak melding

 23. wat ik opmerkelijk vind is dat Vene de kwestie bespreekt met de parlementsleden van de oppositie ipv met de commissie o.l.v. Harvey Naarendorp. Weer die drang naar politiek scoren ipv technocratisch de belangen van ons volk te verdedigen?


  Maak melding

 24. Ik vind het zeer triest dat mensen hun reactie baseert op poltieke uitspraak van een gefrustreerde man die al bijkans 27 jaar niet eens kan uitleggen wat zijn ontwikkelingsvisie is,maar steeds als een cabaratier op de berm allerlei onzin in de wereld instuurt.Dat deze man een sloganist is staat buiten kijf.Een man die slecht georienteerden heel gemakkelijk kan manipuleren.Plotseling is Bouterse een Geoloog geworden.Deze geoloog denkt dat olie in de boden in een fles vorm voorkomt.De zogenaamde deskundigen,in werkelijkheid politici beweren dat de eguidistantielijn anders zou lopen als Suriname had gesteld dat het gebied rijk is aan olie.Wat een pure onzin.Guyana kon ook hetzelfde hebben gesteld.In dat geval zou de lijn grotere voordelen voor Guyana moeten opleveren als wij deze stomme theorie van de zg deskndigen moeten volgen.Nee,ik merk op dat mensen niet bekend is met het principe van partij zijn van de UNCLOS conventie.Ga jullie als je blieft lezen of mensen die hiervan weet hebben consulteren.Het is altijd goed als mensen goed geinformeerd zijn .Dan denkt men ook knap.


  Maak melding

 25. Nr.25…du. Hard werkende Du. wil jij dit even aandachtig lezen en commentaar geven.
  Laat NDP even los en denk aan Su.
  Geef eerlijk antwoord…..wij wachten rustig af.

  Back to Story – Help

  Canadian oil company paid Guyana’s legal fees racked up in maritime border dispute
  Tue Oct 9, 3:41 PM

  By Bert Wilkinson, The Associated Press

  GEORGETOWN, Guyana – A Canadian oil company paid legal fees racked up by Guyana in a feud with neighbouring Suriname for control of an oil-and-gas-rich basin, but won’t receive preferential treatment for exploration, Guyana’s president said.

  Toronto-based CGX Energy Inc. (TSXV:OYL.U) paid US$8.9 million in fees – the majority of Guyana’s legal bill – incurred in a maritime border dispute with Suriname over rights to the undersea basin, President Bharrat Jagdeo said late Monday.

  “This is no secret,” Jagdeo told reporters outside his offices in Georgetown. “I’m very grateful to CGX for footing the bill, because it didn’t come from the treasury. But that doesn’t mean that they have any preferences.”

  CGX will soon resume oil-and-gas explorations in Guyana and adhere to local laws that apply to all companies, including the Spanish-Argentine company Repsol YPF and Exxon Mobil Corp., which also have concessions in the area, Jagdeo said.

  A UN tribunal settled the maritime border feud in September, awarding Guyana some 33,150 square kilometres of coastal waters, nearly double the territory granted Suriname. Guyana’s share is believed to have recoverable oil reserves of roughly 15 billion barrels and gas reserves of 1.19 trillion cubic metres.

  The ruling is expected to spark a surge in oil and gas exploration off the Atlantic coastline and boost the economies of both impoverished South American countries.

  The decades-long dispute had stalled oil exploration along both coasts, prompting Suriname to send two gunboats to force a CGX oil rig from the disputed area in 2000.

  On the Toronto Venture Exchange on Tuesday, CGX shares were trading down by three cents, or 1.33 per cent, at $2.22 on 113,325 shares traded. CXG shares trade in U.S. dollars.

  Copyright © 2007 Canadian Press

  Copyright © 2007 Yahoo! Canada Co. All Rights Reserved. Privacy Policy – Terms of Service
  Community Guidelines – Privacy Guidelines


  Maak melding

 26. Geachte NAIONALIST (reactie no. 21),

  Je stelt dat 1. ” Desi Bouterse in de jaren ‘80 deze kans had, maar heeft hopeloos gefaald en getoond geen daadkrachtig leiderschap te beheersen…”.

  Verder stel je dat 2. “als een militair een land regeert moet het een officier zijn en geen sergeant…”. HA…

  Laat mij t.a.v. het eerste dit antwoorden:

  Wat de Surinaamse militairen tentijde de Surinaamse Revolutie in 1980 teweeg brachten, heeft er juist zorg voor gedragen dat Suriname uiteindelijk op de wereldkaart geplaatst werd.

  De Surinamer Antony Nesty was de eerste gekleurde (zwarte) in de wereldgeschiedenis, afkomstig uit een land van nog geen half miljoen burgers, die goud behaalde op een Olympische spelen en 4 jaar later nogeens brons. Als Nationalist zou dat nog bij jou in herinnering moeten zijn.

  En zullen wij het maar niet hebben over hoe hardnekkig verbitterd het ‘oud-politiekverzet’ was van de zijde van vooral de VHP en de NPS, die er alles en nogeens alles aandeden om zijn uitverkiezing naar de Olympische spelen in Seoul te dwarsbomen oftewel te voorkomen. Desi Bouterse was vastberaden! En geloof mij maar, dat verzet tegen Nesty’s uitvaardiging was zo beschamend erg, dat ‘geen varken in dan poeltje meer wilde rollen’. Just believe me.

  Maar gelukkig, hadden wij daadkrachtig leiderschap in huis, waardoor het Surinaamse volk dit voor mekaar kon krijgen, anderszinds was dit nimmer voor mekaar gekomen.

  In 1980 werd juist vanwege daadkrachtig leiderschap, het besluit genomen, dat de Republiek Suriname als onafhankelijk land, nu zelf haar eigen buitenlandse politiek zal gaan voeren. Den Haag was woedend! Desi Bouterse was vastberaden!

  De Republiek Suriname zou tevens zelf een eigen Nationaal Surinaams Leger op poten zetten, met of zonder toesteming van die Haagse jongen en het gebeurde ook! Desi Bouterse was vastberaden!

  Als tweede stel je dat als een militair een land regeert………

  Hierbij wil ik je verwijzen naar de Sovjet Unie tijdens De Koude Oorlog, Europa tijdens De Tweede Wereldoorlog, dit in vergelijking met de President van de Verenigde Staten van Amerika. Trouwens, wie zijn al die presidenten van Israel geweest? Allen waren voormalige militairen, dus daar gaat het beslist niet om.

  Heden te dage, hebben allen de ‘zogenaamde’ democratieen waar ook ter wereld, vooral in de zogenaamde Derde Wereldlanden, Latijns- en Zuidamerika, Afrika en het middenoosten, een zeer korte “houdbaarheidsdatum” meegekregen, welke afhankelijk is van de ‘grillen’ van het buitenland.

  Heden tendage zijn het de Buitenlandse machten West-Europa en Amerika met hun massa mediamacht overal ter wereldwijd, die bepalen als een president van welke democratie dan ook, voor hun accepptabel is of niet. Henk Arron, werd in 1980 toch ook in opdracht van het Koninkrijk der Nederland afgezet door de militairen?

  Iral is toch ook binnen gevallen ZONDER toestemming van de Verenigde Naties.

  Ben jij wel een waarachtig ‘Nationalist’ of vindt je het gewoon ‘een beetje stoer’ om jezelf als zodanig te benoemen.

  s.v.p. niet gek doen.


  Maak melding

 27. Pedofiel Hijger Du,ik weet wat jouw dwars zit,jouw coupe
  die je met andere geplant had is je niet gelukt,je zat in je panserwagen je werd van uit een helikopter beschoten op de coppenamepunt
  ga je schoenen halen,waarom ben je weg gevlucht,later liet je weten dat je goed aankomen was,haal die baard uit je Fuckinggezicht,wat je wilde bereiken met de anderen is je niet gelukt,vandaar jouw bloeddorstige en haatte reactie naar NDP, hij is 62 geworden misschien haal jij het nieteens,lezen jij en Bert de klein letter wat Buitenman en Du-ju-pu hebben neer getypt dan leren jullie tenminste wat EZELs,je bent een gevaar voor vrouwen ik kan nog meer vertellen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.