maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBrug over zuidelijk deel Surinamerivier geramd

Brug over zuidelijk deel Surinamerivier geramd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/CAROLINA, 10 okt – De brug over de Surinamerivier, nabij Carolina, is onklaar geraakt na te zijn geramd door een particuliere boot. Door het voorval zijn de plaatselijke Inheemse vrijwel geïsoleerd geraakt. De school aan de andere kant van de rivier kan niet bereikt worden.

Ook landbouwproducten kunnen niet meer vervoerd worden naar Paramaribo. Het ergst zijn ananastelers getroffen. De afzet begon net weer goed op gang te komen. “Onze ontwikkeling wordt weer eens opgehouden”, zegt dorpshoofd Lesley Artist van Redi Doti. Door recent herstelwerk door de overheid kon al over de brug gelopen worden. Verwacht werd dat mobiel transport over niet al te lange tijd mogelijk zou zijn.

De houten brug is in de jaren zeventig aangelegd met geld uit het Europees Ontwikkelingsfonds. Door verwaarlozing is de conditie afgenomen. Enkele peilers zijn geramd door het vaartuig, waardoor een deel van de brug in het water is gestort. Volgens ooggetuigen was de boot tot op vijftig meter van de vaargeul afgevaren. Er hebben zich geen ongelukken voorgedaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Het zat er gewoonweg aan te komen!!!Ik zat er gewoonweg op te wachten totdat die ouwe klote brug in de rivier,of een deel ervan zou gaan instorten!Gelukkig zijn er natuurlijk geen doden of gewonden gevallen,maar dit geeft weer eens aan hoe laks de regeringsleiders met dit soort kritieke zaken omgaan.Er moet eerst iets rampzaligs gebeuren eer men tot het besef komt hoe gevaarlijk die situatie wel niet was.Het was al TIG jaren bekend dat die brug al niet meer deugde en dringend aan vervanging toe was.Men speeld gewoonweg met mensenlevens alsof het niets is!!


  Maak melding
 2. Mijne heren de oude brug is tig keer door brunswijk en consorten opgeblazen.Deze betreft de nieuwe in aanbouw zijnde brug.Wees goed op de hoogte voordat u kritiek op gaat leveren.


  Maak melding
 3. Zowelin het binnenland als in de stad zijn de bruggen-bushuisjes en fietsers niet meer veilig.Er vallen meer doden in het verkeer dan de natuurlijke dood/dood door ziektes.De meeste ongevallen zijn veroorzaakt door bestuurders met te veel sopie achter hun kiezen.


  Maak melding
 4. Beste mensen, Suriname heeft inkomsten nodig om dit weer te kunnen besteden in eigen onderhoud. Welnu Suriname heeft heleboel bodemschatten maar men weet hier geen munt uit te slaan omdat men geen kaas heeft gegeten van zaken doen. Heel simpel gesteld is dat het probleem. Neem Nederland met z,n allen brengen we per jaar bijna 350 miljard euro in het laatje en dit wordt weer besteed aan van alles en nog wat. Wie kan de regering adviseren hoe ze inkomsten moet genereren ik bedoel natuurlijk de Surinaamse regering natuurlijk.
  De groeten


  Maak melding
 5. @nummer 6 dat is waar wat jij zeg er zijn er nog meer , dit gebeurd vaker men lees wat en geef een mening die helemaal niets met het onderwerp temaken heeft , je heb over een brug lees je dingens over het verkopen van land en volk, de mentaliteit van onze landgenoten daar moeten we het over hebben en niet iedere de schuld leggen bij de regering .


  Maak melding
 6. Dat Vene land en volk verkoopt ziet elke blinde en ik kan het weten want ik zit er middenin maar kan niets zeggen omdat ik anders niet meer kan samendelen.Ik ben nu een beetje dronken vandaar dat even ik de waarheid spreek .En het gaat inderdaad om een splinternieuwe brug die nog niet eens af is maar gelukkig zijn we er nu achter gekomen hoe zwak dat ding is!!!!Stel je voor dat er mensen over heen gingen ten tijde van de aanvaring.
  Komt tijd komt raad!!! En dan hoop ik werkelijk dat er nog een fronters in leven zullen zijn om ze te berechten voor de misdaad die ze NU gelegaliseerd door hun eigen plegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES